9 stvari koje se moraju naći u torbi za prematanje

Torba za prematanje je neizostavan dio opreme kada izlazimo iz kuće s malim djetetom. Novopečeni roditelji ju koriste svaki dan, a najviše kada s najmlađim članom obitelji idu u šetnju ili posjetu. 

Torba za prematanje je odlična za organizaciju svih stvari koje trebamo imati pri ruci. Osim brojnih pretinaca za bolju organizaciju, prednost torbe za prematanje je i to da točno znate gdje možete staviti koje od najvažnijih stvari koje trebate na putu.   

Torba za prematanje neizostavan je dodatak za obiteljska putovanja ili odmore, kao i za kratke šetnje, posjete i svakodnevne obveze.
Torba za prematanje neizostavan je dodatak za obiteljska putovanja ili odmore, kao i za kratke šetnje, posjete i svakodnevne obveze.

Naravno, svaki roditelj torbu za prematanje organizira po svojem. U pravilu bi torba trebala sadržavati sve stvari koje je smisleno imati pri ruci. Za lakšu organizaciju, pripremili smo popis 9 stvari koje se moraju naći u svakoj torbi za prematanje

1. Pelene

Glede na to, da se zove torba za "prematanje", nije iznenađenje da se prve na popisu nalaze pelene. Za bolju njegu kože vaše bebe odaberite ekološke pelene, koje štite i bebinu kožu i okoliš. 

2. Vlažne maramice

Odmah do pelena druga najvažnija stvar su vlažne maramice, na koje odmah pomislimo prilikom prematanja. Vlažne maramice moraju biti pri ruci u svakom dobro organiziranom kutku za prematanje, pa tako i u torbi za prematanje koju uvijek imate uz sebe. 

3. Dječja kozmetika za njegu

Ne zaboravite druge proizvode, koji njeguju bebinu kožu i neizostavne su prilikom prematanja. Kozmetike za njegu u vašoj torbi za prematanje ne smije nedostajati, a isto tako važna je i zaštita od komaraca, od sunca itd. 

Jeste li čuli za Kit&kin kozmetiku za njegu za vaše najmlađe? To su prirodni proizvodi društveno odgovorne robne marke, koju možete pronaći u prodavaonicama Bubamara. 

Više o Kit&kin kozmetici pročitajte ovdje

4. Tetra pelene

Višenamjenske, možete ih koristiti na sto i jedan način. Tetra pelene možete koristiti prilikom njege, prilikom hranjenja i podrigivanja (također umjesto podbradnjaka), ali isto tako i kao laganu dekicu ili zaštitnu dekicu prilikom dojenja. Isto tako su odlične u vožnji u dječjim kolicima ili jaju/autosjedalici.

5. Termosica

Termosice održavaju temperaturu tekućine i pomažu kod dnevne hidracije djece. Takve bočice su primjerene za višekratnu upotrebu i ponovno punjenje, što pomaže pri djetetovom odnosu prema okolišu i zaštitu okoliša. Možete odabrati između termo bočica i termo torbica

6. Rezervna odjeća

Bebe se više puta zamrljaju i potrebno ih je presvući. Hranjenje, vožnja, bljuckanje i (više-manje) ostale aktivnosti bebe zahtijevaju dodatnu odjeću. Dodatni bodi je uvijek potreban. Isto tako nije naodmet uzeti kratke ili duge rukave, kako biste mogli prilagoditi djetetovu garderobu, ukoliko je temperatura promjenjiva. U vrućim ljetnim danima ne zaboravite na šešir/kapicu, koja štiti glavu vaše bebe od štetnih sunčevih zraka. 

7. Bočica

Za mlijeko, vodu, čaj, sok, kašicu ili ostale ukusne napitke. Pomoću bočice beba zadovoljava svoju potrebu za sisanjem.

8. Duda ili grizalo

Duda vrlo često tješi bebu, zato ju je dobro uvijek imate uz sebe, gdje god idete. Za neke dude dobijete malu putnu torbicu kako biste ju u torbi za prematanje lakše prenosili. Uvjerite se da je duda prije svake upotrebe čista. Kao alternativa dudi može poslužiti grizalo

9. Djetetova najdraža igračka

Kada treba zaustaviti neutješne suze, pomaže jedino djetetova najdraža igračka. Bebe posebno vole plišane igračke ili tješilice, koje mogu nježno priviti uz sebe. 

S torbom za prematanje ćete prilikom izlaska iz kuće biti dobro organizirani

Beba treba toliko stvari da se ponekad teško organizirati.

Na sreću su torbe za prematanje opremljene brojnim pretincima, kamo možete spremiti i svoj telefon, novčanik i ključeve.

Po potrebi u torbu za prematanje možete spremiti i nešto hrane za vašeg mališana - kašicu ili neku drugu užinu, koju dijete voli. Ako se otpremate na duži put, ne zaboravite na sredstvo za dezinfekciju i potrebne lijekove, koje biste eventualno trebali pa bi ih bilo smisleno imati pri ruci. 

Torba za prematanje je neizostavan dodatak za sve obitelji s bebama.
Torba za prematanje je neizostavan dodatak za sve obitelji s bebama.

Kako biste bili još spremniji na život s bebom, ne propustite: 

Torba za prematanje ili ruksak za prematanje? 

Odgovor na to pitanje ovisi o željama i potrebama pojedinca. Razmislite na koji način ćete torbu najčešće koristiti. Ako često idete u šetnje, uvjerite se da odaberete takvu torbu koju ćete lako koristiti. S druge strane, ruksak za prematanje je udobniji za dugoročnije nošenje, jer se njegova težina raspoređuje na oba ramena. 

Mnogi roditelji odabiru ruksake za prematanje, jer su praktičniji od torbi s jednom ručkom.
Mnogi roditelji odabiru ruksake za prematanje, jer su praktičniji od torbi s jednom ručkom.