5 prijedloga za ugodno proživljavanje zimskih praznika

Zimski praznici su pred vratima i sigurni smo da ih vaša djeca s veseljem iščekuju. Neke obitelji se zimske praznike odluče provesti na bližnjim skijalištima ili dalekekim toplim krajevima, dok se druge odluče ostati u toplini svojega doma. Bez obzira za što se odlučili, praznici su odlična prilika za kvalitetno druženje svih obiteljskih članova. 

U Bubamari smo pripremili nekoliko prijedloga za aktivno i kreativno proživljavanje ovogodišnjih zimskih praznika. Pobrinite se da vaša djeca tijekom svojih slobodnih dana ne gledaju samo u TV i kompjuterske ekrane. U našim prijedlozima će te sigurno pronaći onoga koji će se svidjeti vama i vašoj djeci. 

1. Iskoristite slobodne dane za igru na otvorenom

Svjež zrak i gibanje odlično utječu na djetetovo zdravlje i razvoj, a istovremeno aktivno proživljavanje slobodnog vremena može biti izuzetno zabavno. Niske temperature nisu izgovor da djeca tijekom zimskog razdoblja ne mogu izaći iz kuće. Upravo suprotno! Snježne pokrajine nude brojne mogućnosti za razigrane aktivnosti i živahnu igru. Djeca mogu uživati u sanjkanju, skijanju i grudanju, a istovremeno s ponosom vole pokazati svoju kreativnost izradom snjegovića, iglua ili neke druge snježne skulpture. 

Sanjke Neon Grip su pravi hit ovogodišnje zime! Jeste li ih već isprobali?
Sanjke Neon Grip su pravi hit ovogodišnje zime! Jeste li ih već isprobali?

Unatoč tome da se zadnjih godina ne surećemo s velikom količinom snjega kao nekad, proživljavanje vremena na igralištima i u parkovima bez snijega može biti izuzetno zabavno. Uvjerite se da su djeca tijekom igre na hladnom, zimskom zraku, toplo obučena. 

2. Uputite se na obiteljski izlet

Obiteljski izlet je uvijek odlična ideja! Vaši najmlađi sigurno nestrpljivo iščekuju otkrivanje velikog svijeta. Ne zaboravite da za obilaženje drugih krajeva i stvaranja uspomena ne morate ići daleko. Naše pokrajine su pune prekrasnih destinacija koje možete obići sa svojim najmlađima.

Još uvijek ne znate kamo bi išli za ovogodišnje zimske praznike? Bubamara za vas ima odličnu ideju! Zašto ne biste iskoristili vesele karnevalske dane te se skupa sa svojom obitelji uputili na karnevalsku povorku? Vaši najmlađi će se sigurno razveseliti maskiranim klaunima, super junacima i slasnim krafnama. 

Razmislite o obiteljskom maskiranju u kojem mogu sudjelovati svi članovi obitelji. Vaša djeca će se sigurno razveseliti kada vide maskirane roditelje. 

3. Igrajte društvene igre

Što napraviti onda kada nas umore gibanje i igra na svježem zraku? Predlažemo da svoje popodnevne sate i večeri pred televizijskim i kompjuterskim zaslonima preživite u društvu svoje djece i zanimljivih društvenih igara.

Klasične društvene igre kao što su Čovječe ne ljuti se ili Domino su uvijek dobra ideja za provođenje vremena. Svim onima koji su se već zasitili društvenim igrama predlažemo da provjere našu ponudu najnovijih društvenih igara, među kojima će te sigurno pronaći  onu s kojoj će se cijela obitelj s veseljem igrati.

Djeca različite dobi se vole igrati društvenim igrama. Starija djeca većinom uživaju u kompliciranijim igrama koje zahtijevaju više spretnosti i razmišljanja. Pobrinite da društvene igre koje budete igrali tijekom zimskih praznika budu dovoljno zahtjevne i zanimljive starijoj djeci.

4. Stvarajte zajedno

Potičite svoje dijete ka kreativnom stvaranju. Slobodne dane tijekom zimskih praznika možete proživjeti izradom dekoracije za dječju sobu, crtanjem, bojanjem, lijepljenjem naljepnica ili bilo kojom drugom aktivnošću koja djetetu omogućuje upotrebljavanje mašte kroz različite kreativne procese.

Kreativnog stvaranja se možete uhvatiti na različite načine. Pitajte djecu što žele najviše raditi. Neki više vole bojanke, drugi kreiranje modernih kreacija, a treći stvaranje plastelinom.

Play Doh proizvodi su napravljeni  od prirodnih materijala, stoga se ne trebate brinuti ukoliko komadić plastelina završi u djetetovim ustima. Nemojte propustiti Bubamarinu ponudu Play Doh proizvoda.
Play Doh proizvodi su napravljeni od prirodnih materijala, stoga se ne trebate brinuti ukoliko komadić plastelina završi u djetetovim ustima. Nemojte propustiti Bubamarinu ponudu Play Doh proizvoda.

5. Čitanje nije samo za školske klupe

Izborom zabavnog štiva će vaše dijete čitati i tijekom slobodnog vremena. Ovogodišnje zimske praznike možete iskoristiti za čitanje djetetovih najdražih priča ili bajci. Odaberite knjigu koja će se vašem mališanu najviše svidjeti.

Puno je pametnije da prilikom odlaska na spavanje dijete umjesto pametnog telefona uzme zanimljivu knjigu.

Djeci koja ne znaju čitati, roditelji prije spavanja mogu pročitati priču koja će ih uspavati u miran san. Za večernje čitanje možete odabrati poučnu slikovnicu, pomoću koje će vaš mališan brže usvojiti svoje prve riječi, imena životinja, brojeve ili slova.

Koju klasičnu bajku ste vi najradije čitali ili slušali tijekom djetinjstva? Možda će je i vaše dijete htjeti poslušati.