Autosjedalice ADAC testova i u Bubamari

Prva kupnja dječje autosjedalice jedna je od najvažnijih kupovina koju roditelji obave prije nego što se beba rodi ili čak kasnije, kada je vrijeme za njezinu promjenu. Zbog širokog asortimana i želje za sigurnom autosjedalom, odluka o odabiru može biti vrlo teška.

Kako prepoznati sigurnu autosjedalicu? Važno je da dječja autosjedalica bude sigurna. Autosjedalica mora osigurati sigurnosne standarde koje svaka autosjedalica mora zadovoljiti. ECE R129 ili i-Size regulacija je novi standard za dječje autosjedalice, koji poboljšava nedostatke postojećeg standarda i djetetu pruža optimalnu sigurnost u automobilu. U trenutku kupnje ove informacije da je autosjedalica testirana u skladu sa standardom i-Size (ECE R129) osigurat će da je autosjedalica u skladu s najnovijim sigurnosnim standardima.

Odabir i-Size autosjedalica već je vrlo širok pa u kupnji mogu pomoći razni međunarodni testovi, od kojih je najpoznatiji ADAC test.

Što je ADAC test?

ADAC test uključuje testiranje odabranih autosjedalica na temelju unaprijed definiranih kriterija. Provjerite kriterije ocjenjivanja autosjedalice.

Kriterij ocjenjivanja Težina kriterija 
Sigurnost 50
Zaštita od prednjeg udara pri 64 km/h  40
Zaščita od bočnog udara pri 50 km/h  40
Podešavanje položaja i veličine pojasa 10
Stabilnost autosjedalice 10
Korisnost 40
Mogućnost pogrešne instalacije 40
Pričvršćivanje djeteta 20
Montaža i demontaža autosjedalice 20
Preoblikovanje autosjedalice 10
Upute za korištenje 8
Čišćenje i održavanje 2
Ergonomija 10
Širina autosjedalice 40
Prostor koji zauzima u automobilu 20
Pozicije sjedenja 20
Udobnost (presvlake) 20
Sigurnost materijala
Procjenjuje se prisutnost štetnih tvari i kemikalija, što može samo umanjiti ukupnu ocjenu.

0

Ocjenjuje se ugradnja s djecom i ispitnim lutkama na prednje sjedalo, stražnje vanjsko i središnje sjedalo, ako je autosjedalica namijenjena za takvu upotrebu.

ADAC testovi 2022

Njemački ADAC i slovenski AMZS otkrili su rezultate ovogodišnjeg testa autosjedalica.
Smatraju da su rezultati velike većine autosjedalica dobri, uz nekoliko iznimaka koje se vrlo malo ističu.

Odlični autosjedalice i u Bubamari

U našoj ponudi možete pronaći i autosjedalice koje su se pokazale izvrsnim. Provjerite koje od testiranih autosjedalica također možete kupiti kod nas u Bubamari.

1. Britax Römer Dualfix 3 i-Size + Flex baza iSense

DUALFIX 3 i-Size je idealna autosjedalica za zamjenu 0+ Baby Safe iSense starter autosjedalice ili bilo koje druge školjke. Lako se pričvršćuje na Flex bazu iSense, pruža vrhunsku zaštitu i ugodnu udobnost, sve do djetetovog 4. rođendana. DUALFIX 3 i-Size u skladu je sa standardom i-Size i ima vrhunske sigurnosne standarde. Pogodno za djecu od tri mjeseca do četiri godine. Prilagođava se djetetu kako raste i pruža ugodnu udobnost i visoku sigurnost. Omogućuje ugradnju i u smjeru vožnje i u suprotnom smjeru vožnje. Podnožje omogućuje brzi prijelaz instalacije kada dijete bude dovoljno staro. Za maksimalnu udobnost, sjedalo ima čak šest ergonomskih položaja.

 

ADAC/AMZS ocjena: 2,4 (dobro)

Više o autosjedalici

2. Cybex Anoris T i-Size

Najsigurnija autosjedalica na tržištu i potpuni pobjednik ADAC testova 2022. Pobjednik Anoris T i-Size (Stiftung Warentest, ADAC) nudi oko 50% više zaštite od konvencionalnih autosjedalica okrenutih prema naprijed i prva je autosjedalica s ugrađenom tehnologijom zračnih jastuka. Pogodno za djecu od 76 do 115 cm. Zamislite dječju autosjedalicu koja kombinira sigurnost tehnologije Airbag i udobnost vožnje okrenute prema naprijed. Ovo je korak naprijed za dječje autosjedalice. Prednji štitnik jednim klikom osigurava jednostavnu instalaciju. Tri ležeća položaja osiguravaju udobnost djeteta pri svakoj vožnji.

ADAC/AMZS ocjena: 1,5 (vrlo dobro)

Više o autosjedalici

3. Maxi Cosi Pearl 360 + FamilyFix 360 baza

Kao dio obitelji 360, Pearl 360 se može koristiti od rođenja do 4 godine. Udobna i sigurna okretna autosjedalica dizajnirana za dugotrajnu upotrebu. Zahvaljujući rotirajućoj bazi (prodaje se zasebno ili u kompletu), Pearl 360 se lako može postaviti u željeni položaj. Umetak za novorođenče pobrinut će se da bebi bude udobno od rođenja. Ova autosjedalica može se pohvaliti pobjednikom kategorije i-Size 40-105 cm za 2022.

ADAC/AMZS ocjena: 2,1 (dobro)

Više o autosjedalici

4. Nuna Next system

PIPA Next sa svojom težinom od samo 2,8 kg lagana je i sigurna autosjedalica. Opremljen zaštitom od bočnih udara i čvrstom ručkom koja prenosi veliki dio udarnih sila u školjku kako bi zaštitila osjetljivo područje djetetove glave. Sustav NEXT maštovito se obraća individualnim potrebama roditelja kako bi mogli odabrati najidealniji proizvod za svoju obitelj i situaciju. Svi kompatibilni proizvodi u sustavu NEXT lagani su i vrlo jednostavni za korištenje, što rezultira maksimalnom fleksibilnošću koja pokriva prve četiri godine djeteta.

ADAC/AMZS ocjena: 2,0 (dobro)

Više o autosjedalici