Nova kolekcija dječje odjeće Cool Club

Karakteristike Froddo obuće

  • Svaka cipela u proizvodnji prođe kroz više od stotinu ruku
  • Svaka cipela je prilagođena uzrastu i anatomiji stopala
  • Najvažnija je kvaliteta i briga za zdravlje dječjih stopala
  • Certificirani materijali – isključivo od europskih dobavljača, u skladi s REACH standardom, bez AZO bojila i bez kroma VI.
  • Ne sadrže štetne kemijske spojeve koji mogu nepovoljno djelovati na zdravlje

Prednosti kožne obuće

Froddo cipelice napravljene su od prirodne kože, što je najzdraviji izbor za dječja stopala. Prirodni materijali osiguravaju prozračnost i optimalnu klimu stopalu, pa se smanjuje znojenje stopala i razvoj bakterija. Koža kao materijal iznutra odlično apsorbira vlažnost, a izvana ju odbija. Cipele od prirodne kože su znatno udobnije od cipela od umjetnih materijala, jer se koža prilagođava svakom stopalu.

 

Kako održavati kožnu obuću?

Kožna obuća ne smije se prati, osobito ne u perilici rublja. Prirodna koža reagira u dodiru s vlagom te u tom slučaju nastaju oštećenja na obući.

Prirodna koža održava se vlažnim krpicama, spužvicama te sredstvima za održavanje prirodne kože. Može se mazati neutralnim kremama i bezbojnim voskom. Za čišćenje mrlja se također preporučuje micelarna otopina. Cipele se mogu tretirati sprejevima za impregnaciju, namijenjena obući od prirodne kože.

Kako održavati kožnu vodonepropusnu obuću?

Froddo obuća s TEX membranom održava se poput standardne kožne obuće jer je vanjski, površinski sloj izrađen od prirodne glatke kože ili mekog velura.

Cipele i čizme od prirodne kože potrebno je čistiti mekanim i vlažnim krpama te njegovati blagim kremama kako bi zadržale sjaj i funkcionalnost. Mokra obuća mora se osušiti na prirodan način te se nikako ne smije stavljati pokraj grijalice ili radijatora kako se ne bi oštetila. Umjetnim sušenjem ili izlaganje izvoru topline može se oštetiti gornji sloj cipela, a TEX membrana može izgubiti svoja vodonepropusna i paropropusna svojstva.

TEX obuća njeguje se impregnacijskim sredstvima bez silikona koji može uništiti TEX svojstva.

 

Održavanje đona

Đon je jednostavan za održavanje i otporan na vanjske utjecaje. Možete ga očistiti vlažnom krpom, ali nikako nemojte sušiti na radijatoru, blizu drugog izvora topline ili direktno na suncu kako se ne bi oštetio.