Kako odabrati najljepši blagdanski poklon za djecu?

Vrijeme darivanja je pred vratima

Sezona godišnjih odmora je skoro stigla, a djeca se tome definitivno najviše raduju. Iščekivanje darova u očima najmlađih zapali iskre, uzbuđeno čekaju pitajući se je li poklon u  kutiji ili vrećici ono što su najviše željeli. Radost koju dobivaju prilikom otvaranja darova je zarazna i ovo su uistinu čarobni trenuci za cijelu obitelj. Istodobno, ovo vrijeme može biti najstresnije za roditelje, bake i druge odrasle osobe, jer je odabir prave igračke ponekad pravi izazov.

Igračka mora odgovarati djetetu, koliko dijete ima godina i u kojem je razvojnom razdoblju. To će igru ​​učiniti ugodnom i istovremeno potaknuti djetetov razvoj. Kako bismo olakšali odluku, pripremili smo izbor najljepših poklona za djecu.

Najljepši pokloni za malu djecu u dobi od 1 do 3 godine

Otprilike prve godine života djeca čine prve korake. Tada im se otvara čitav novi svijet i igra postaje drugačija nego što je bila u razdoblju dok su još bili bebe. U tom će razdoblju malu djecu zanimati igračke koje mogu vući ili gurati. Također, će ih zanimati jednostavne zagonetke i igračke koje se razlikuju na dodir i emitiraju različite zvukove.

Sigurno ćete osvojiti srca mališana slatkom interaktivnom igračkom koja pomaže našim mališanima u vježbanju govora i učenju raličitih fraza. Ako u svojoj obitelji imate buduće kuhare, poklonite im kuhinju ili posuđe za kuhanje. Možete li zamisliti osmijeh na licu svog mališana kad ispod ukrasnog papira vidi jednoroga ili konja koji se ljulja? Automobili, traktori i druga vozila pružit će beskrajnu zabavu i sate i sate igre. Mališani će, također, biti oduševljeni loptama svih boja i veličina.

Razdoblje nakon prve godine upravo je primjereno za obogaćivanje zaliha igračaka vašeg djeteta Lego Duplo kockama. Fantastičan dar za mlade glazbenike može biti i jednostavan glazbeni instrument. Ako ste ljubitelj knjiga i želite ih pokloniti i djeci, odaberite one koje imaju zanimljive ilustracije i dodatne zvučne efekte.

Najljepši pokloni za djecu između 3 i 5 godina

Između 3. i 5. godine igra u društvu druge djece ili odraslih postaje sve važnija za djecu, igre imaju vrlo važan utjecaj na društveni razvoj. Igrajući se u grupi, oni nauče poštivati ​​pravila, sami se prilagođavaju članovima grupe i igri, zajedno poštuju ostale sudionike i radost zbog uspjeha. Izbor igračaka koje možete dati kao blagdanski poklon tijekom tog razdoblja široka je i raznolika. To vam omogućuje da pronađete poklon za svoje dijete koji će mu uistinu savršeno odgovarati. Iako se grupna igra razvija, samostalna igra još uvijek prevladava, što bi vas također trebalo voditi u odabiru darova.

Djevojčice se tijekom tog razdoblja vole igrati tete u vrtiću pa će biti oduševljene svakom novom plišanom igračkom koja može postati njihova štićenica. Uživat će i u stvaranju nakita od jednostavnih materijala, što je također izvrsno za poticanje fine motorike. Oduševit ćete ih plastelinom, koji će njihovoj mašti dati krila i stvoriti ono što nikad neće završiti. Lutke i bebe i dalje su vrlo popularne, a djevojčice će se zaista brinuti o njima svim srcem.

Dječaci će također voljeti stvarati nove igre na 101 način. Komplet plastelina ili bojanki uvijek im izmami osmijeh na lice. Također, ćete ih jako obradovati setom LEGO kockica. Imajte na umu da su dječaci uvijek uzbuđeni zbog vozila svih boja, oblika i veličina. Izbor vozila možete upotpuniti i prekrasnom garažom, cestom ili autopraonicom. Dječaci se posebno vole igrati s alatima, pa će zasigurno biti oduševljeni ako dobiju pravu radionicu punu raznolikog alata.

I dječacima i djevojčicama je igra uloga zanimljiva pa će igračke za liječnike ili trgovine biti izvrsna ideja. Puno entuzijazma u ovom će razdoblju dati i dječja kuhinja s zanimljivim priborom. Također, možete odabrati poklon iz širokog raspona različitih LEGO i drugih kockica. Da biste obogatili rječnik, možete pokloniti knjigu, jer ih djeca vole čitati, čak i ako još zapravo ne znaju čitati. Ovo je razdoblje primjereno i za prve instrumente s kojima će djeca učiti o glazbi. 

Najljepši pokloni za djecu između 5 i 7 godina

Čak i nakon 5. godine djeca zaista uživaju u igranju uloga, pa će kuhinje, radionice i kompleti za izradu nakita i dalje biti vrlo popularan izbor za darivanje. Ali sada je sjajno vrijeme za odabir prve društvene igre djeteta na poklon. Čovječe ne ljuti se i Memory su igre koje će djeca brzo naučiti u tom razdoblju i moći ćete se igrati s njima. Jednostavne puzzle sa samo nekoliko dijelova, u ovom razdoblju, složenije zagonetke zamjenjuju manjim i brojnijim dijelovima, što će djeci biti pravi izazov.

Važno je da potičete i igru ​​na otvorenom. Učenje vožnje bicikla ili vožnje romobilom izvrsna je aktivnost za djecu, a istovremeno nudi i originalnu ideju za poklon. LEGO kocke ostaju među pravim odabirima za dar. LEGO Classic je primjeren za djecu stariju od 5 godina, a možete ih oduševiti i kolekcijama poput LEGO Technic, Creator, Minecraft, Friends i drugima. Bit će to zaista nezaboravan poklon.

Dijete više ne vjeruje u zubić vilu, uskršnjeg zeca i Djeda Mraza. Što sad?

Ubrzo nakon polaska u školu, djeca prestaju vjerovati u bajkovita bića koja donose darove u različitim prilikama. Ipak, još se uvijek raduju blagdanima i darovima. Budući da, znaju da ste vi roditelji zaduženi za darove, možda će vam moći pomoći u odabiru. Istodobno, dječje želje i zahtjevi mogu se povećati jer znaju tko će im pokloniti darove.

U tom razdoblju možete razgovarati s djecom o njihovim skrivenim željama. Možda zajedno možete posjetiti našu trgovinu, pažljivo pregledati ponudu igračaka, a zatim uz vrući kakao razgovarati o tome koja je prava. Zvuči kao prekrasan izlet, zar ne?

U Bubamari sve za djecu ćete pronaći širok asortiman različitih vrsta igračaka primjerene za sve uzraste. Posjetite nas u najbližoj trgovini, gdje ćemo vam rado pomoći u odabiru i naručivanju igračaka u našoj internetskoj trgovini.