Kako dočarati nezaboravno božićno vrijeme?

Godina je skoro zaokružena i konkretno smo već zakoračili u svečani prosinac, mjesec radosti, iščekivanja i čarolije. Za našu obitelj ovo je najljepše doba godine, jer naše dijete obožava Djeda Božićnjaka, blagdansko drvce, ukrase, lampice ... Mama i tata daju sve od sebe da čarobni prosinac naše obitelji doista bude nezaboravan.


'Prosinac je svečani mjesec radosti, iščekivanja i čaranja.'

Blagdanske aktivnosti

Blagdanskim aktivnostima kod kuće započinjemo početkom prosinca i tako se brinemo za predbožićno ozračje i još sretnije iščekivanje Božića svaki dan. Dakle, vrijeme do Božića prolazi kao bljesak. Ove godine napravio sam popis prosinačkih aktivnosti za cijelu obitelj i svako popodne odvajamo vrijeme za neke zajedničke aktivnosti. Aktivnosti sam birao uglavnom prema našim, a posebno Lukinim željama i mogućnostima, interesima.

Blagdanski prosinački dani, Božić ili božićni i novogodišnji praznici mogu se savršeno obogatiti raznim umjetničkim aktivnostima (npr. Crtanje Djeda Božićnjaka, Sjevernog pola ...), stvaranjem (izrada ukrasa, božićnih lampiona, blagdanskih čestitki, ukrasa od papira, božićnih lutki ... ), čitanje božićnih priča, pečenje kolačića, izrada božićnog napitka i hrpe voća, traženje riznice patuljaka Djeda Mraza, postavljanje šatora od lima ukrašenog božićnim lampicama, izrada radionice Djeda Mraza od kockica, večernje šetnje s lampionima, izrada snjegovića od papira ovisno o vremenskim uvjetima), često pripremamo čajanku i plešemo uz lampice, već smo napisali pismo Djedu Božićnjaku, napravili božićne ukrase i njima ukrasili unutrašnjost i vanjštinu kuće.

Uljepšajte svečani prosinac:

- Crtajte (nacrtati Djeda Mraza, Sjeverni pol ...),

- izradite ukrase, čestitke ...,

- Čitajte božićne bajke

- Pecite kolačiće

- Plešite uz svjetla.

Proslava

Kao i svaka obitelj, i mi imamo svoju tradiciju proslave Božića. Za svečano uređenje prostora brinemo ranije u sklopu prosinačkih aktivnosti, također unaprijed biramo jelovnik i osiguravamo sve potrebne sastojke za svečana jela. Također se brinemo o blagdanskim dobrotama - pečemo muffine, čokoladne kuglice ili roladu, kokosove kockice ... Sve blagdanske jelke ukrašavamo svake godine, s božićnim kapama na glavi i slušajući božićnu glazbu. Na Badnjak gledamo i božićni crtić, pripremamo svečani stol i priuštimo si svečanu večeru, a na kraju pripremimo mlijeko i međuobrok za Djeda Mraza. Kad mala zaspi, suprug i ja pripremimo sve potrebno za jutarnje iznenađenje. Ove će godine to biti potraga za poklonom Djeda Mraza, predvođena Djedovim stopama i strelicom od malih ukrasa od čokoladne smreke. Ujutro na Božić zajedno otvaramo poklone (ove godine poklon ćemo morati prvo pronaći) i priuštimo si doručak u pidžami, nakon čega slijedi svečano obiteljsko fotografiranje nakon svečanog ručka.

Pretvorite svoj dom u božićni kraj.
Pretvorite svoj dom u božićni kraj.


Darivanje

Naš mališan, kao i većina ostale djece, jedva čeka da Djed Božićnjak dođe na Badnjak i donese poklone. Pri odabiru božićnih poklona smatram važnim uzeti u obzir djetetove želje i interese. Ove godine Luka je svoje želje u vezi s darom izrazio u pismu Djedu Mrazu, a ja sam također napisao tekst, slijedeći njegov diktat. Kao i svake godine, i ove godine njegove su želje igračke. Luka je ove godine poželio novu dječju kuhinju i automobil. S obzirom na to da jako voli kuhati i igrati se s automobilima, znam da će s poklonom biti zaista zadovoljan. Čekat će ga iznenađenje: puzzle i zabavna edukativna igra sjećanja, jer je u posljednje vrijeme pokazao veliko zanimanje za takve obrazovne aktivnosti.  

Otvaranje poklona na božićno jutro vrlo je poseban doživljaj za djecu i za nas roditelje - pogled na iskre u očima kada dijete ujutro otvori pažljivo zapakirani poklon u pidžami zaista je neprocjenjivo i sjećanje na ovu scenu grije moje srce iznova i iznova.

Radost istraživanja svih darova je neizmjerna.
Radost istraživanja svih darova je neizmjerna.

Još niste odabrali božićne poklone?

Za najmlađe možete odabrati igračke za bebe (npr. plišane igračka, zvečka ili didaktičke igračke).

Možete iznenaditi stariju djecu dajući im razne plišane igračke (npr. djeci su vrlo zanimljive ručne lutke ili plišane igračke koje razgovaraju i hodaju ...), kocke, razne knjige, bojanke, lutke i bebe za djevojčice i automobile te autoceste za dječake, začinite zimsko popodne obiljem zabave uz društvene igre, zagonetke, karte, za one koji vole igrati igre uloga, dječje kuhinje, radionice, a za male kreatore možete odabrati plastelin i kreativne setove, glazbeni instrumenti su također izvrsni izbor, djeca će također biti sretna s ruksakom ili figurama raznih junaka, dodaci za igru ​​na snijegu također će biti vrlo dobrodošli ...

Pregledajte širok izbor igračaka za djecu svih dobnih skupina

U ovo blagdansko vrijeme, međutim, ne zaboravimo da je bit Božića ljubav, obitelj. Stoga svoje vrijeme posvećujemo uglavnom tome da budemo s voljenima. Zbog toga za djecu pripremamo nezaboravne božićne trenutke koje neće lako zaboraviti jer će ovogodišnji blagdani biti uistinu čarobni.

Maja Krajnc, mamica, učiteljica, lektorica, blogerka, ustvarjalka

Mama koja je podijelila iskustvo:

Maja Krajnc, majka, učiteljica, lektorica, blogerica, kreatorica.

Web stranica, Izziv – mamin brlog