Ostanimo zdravi

Raznoliki događaji u prošloj godini naučila su nas da zdravlje nije samo po sebi podrazumjeto i da je jedno od najvećih bogatstava koje imamo. Briga o sebi i jedni o drugima vrijednost je s kojom koračamo u novu godinu. Saznajte kako male radnje i promjene mogu poboljšati zdravlje i dobrobit Vas i Vaše djece.

(P)ostanite aktivni!

Kad se spominje aktivnost, gotovo svi misle na duge trke, šetnju uzbrdo ili znojenje na fitnes opremi. Izvrsno ako imate vremena za ovakve sportske aktivnosti, ali vjerujemo da mnogi mladi roditelji nemaju tu mogućnost, kao ni vrijeme. I zato je još važnije da barem pola sata u danu provedete u pokretu, poput hodanja, sanjkanja, igranja i trčanja s djetetom ... Kretanje, na ovaj ili onaj način, jača kosti, mišiće i kardiovaskularni sustav, puni pluća, jača imunološki sustav i pozitivno utječe na zdravlje.

Ako je vaše dijete još uvijek u kolicima, možete se bez brige prošetati, pogotovo ako vani sja sunce. Prirodni vitamin D pravi je blagoslov zimi! Kako će se dijete tijekom šetnje odmarati, puno će brže osjetiti hladnoću, pa ga odjenite u temperaturno prikladnu odjeću ili još bolje, zamotajte u zimsku vreću. Mame vjeruju u praktičnost i činjenicu da je bebi uvijek jednako toplo kod kupnje zimske torbe, bez obzira na to hoće li ih u istoj šetnji uhvatiti i snijeg i sunčeva svjetlost. Ako je vaše dijete zimogrozno, ispod deke ili u vrećici postavite grijaću podlogu koja osim što emitira toplinu služi i kao igračka. Starijoj djeci može biti malo teže izaći, pogotovo po hladnom i lošem vremenu. Uvjerite ga posjetom parku ili igralištu, uzmite sa sobom i loptu ili bicikl bez pedala (ako nije mokro, naravno). Vjerujemo, međutim, da kad padne snijeg, ne treba dvaput pitati. Obucite mu kombinezon, uzmite lopatu ili saonice i uživajte u snježnim radostima!

Ovdje pronađite sve što vam treba za zabavu na snijegu.

Pazite na svoj imunološki sustav

Osim vježbanja, ključ snažnog imunološkog sustava je i kvalitetna prehrana. Zimi je još važnije da je prehrana što raznolikija i bogata vitaminima i mineralima. Ako izlazite s djetetom, umjesto slatkiša ili nezdravih grickalica, pripremite obrok kod kuće i spremite ga u termo posudu, gdje će ostati topao dok ne ogladnite. Možda u ovo doba godine ne osjećamo žeđ, ali još je važnije da čak i zimi pijete dovoljno tekućine. Crvene obraze ništa ne zagrijava više od toplog čaja iz termosice, pa je gotovo obavezan kad idete u šetnju ili u park s mališanom.

Spavanje je jedan od važnih čimbenika koji utječe na funkcioniranje imunološkog sustava, pa nemojte uskratiti djetetu popodnevni odmor. Uz udoban madrac i mekanu deku trebali biste biti sigurni da je san udoban i kvalitetan. Ako Vi i Vaše dijete ostanete u zatvorenom prostoru na kojem ima puno ljudi i djece na jednom mjestu (na primjer, u trgovinama, kod liječnika ili u vrtiću), ponesite bocu dezinficijensa, ponekad čak i dječja maska ​​za lice nije suvišna. Zatvoreni prostori su idealni za širenje bakterija i virusa, ne samo koronavirusa, već i drugih dječjih bolesti koje vaše dijete mogu smjestiti u krevet.

Kad i dalje ne ide bez začepljenog nosa ...

Jeste li učinili sve što je u vašoj moći da zaštitite svoje dijete od sezonskih bolesti, a još uvijek niste izbjegli curenje nosa i kašalj? Kažu da vas ono što vas ne uništi ojača, pa će tako i ova prehlada pomoći vašem mališanu da u budućnosti prevlada bolesti i viruse. Budući da nikada ne znate kada će vas iznenaditi vrućica, pri ruci uvijek imajte termometar. U posljednje vrijeme digitalni termometri postali su posebno popularni, ali i prilično su praktični, pogotovo ako vaše dijete ne voli biti samo.

Brezstični infrardeči termometer Dimmi HW-2 meri telesno in prostorsko temperaturo, kot tudi temperaturo mleka, vode ali hrane.
Brezstični infrardeči termometer Dimmi HW-2 meri telesno in prostorsko temperaturo, kot tudi temperaturo mleka, vode ali hrane.

Zimsko grijanje često isušuje prostore, što samo pogoršava bolest, pa pripazite da se soba optimalno navlaži ovlaživačem zraka. Najbrži i najbučniji i zapušeni nos treba odčepiti i očistiti fiziološkom otopinom, nosnim aspiratorom ili inhalatorom.

Provjerite asortiman zdravstvenih proizvoda.