Dječja kolica

Izvedite dijete u šetnju u udobnim, sigurnim i kvalitetnim kolicima. Provjerite ponudu dječjih kolica poznatih marki Joolz, Cybex, Nuna, Joie, Chicco, Easywalker, FreeOn, Peg Perego i drugih.
Pročitaj više

Popularni proizvodi

 1. Dodajte na listu želja
  BABYZEN YOYO KOŠARA 0+, GREY
  BABYZEN 
  BABYZEN YOYO KOŠARA 0+, GREY
  1.599,99 kn
  212,36 EUR
  Quickview
  BABYZEN YOYO KOŠARA 0+, GREY
 2. Dodajte na listu želja
  Zadnji komadi
  Dječja kolica 3 u 1 Move Dječja kolica 3 u 1 Move
  FREEON 
  Dječja kolica 3 u 1 Move
   
  Trenutna cijena 1.799,99 kn
  238,90 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 2.999,99 kn
  398,17 EUR
  Quickview
  %
  Dječja kolica 3 u 1 Move
  Dječja kolica 3 u 1 Move
  Dječja kolica 3 u 1 Move
  Nema na zalihi
 3. Dodajte na listu želja
  Zadnji komadi
  Dječja kolica 3 u 1 Move Dječja kolica 3 u 1 Move
  FREEON 
  Dječja kolica 3 u 1 Move
   
  Trenutna cijena 1.799,99 kn
  238,90 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 2.999,99 kn
  398,17 EUR
  Quickview
  %
  Dječja kolica 3 u 1 Move
  Dječja kolica 3 u 1 Move
  Dječja kolica 3 u 1 Move
  Nema na zalihi
 4. Dodajte na listu želja
  Zadnji komadi
  Dječja kolica 3 u 1 Move Dječja kolica 3 u 1 Move
  FREEON 
  Dječja kolica 3 u 1 Move
   
  Trenutna cijena 1.799,99 kn
  238,90 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 2.999,99 kn
  398,17 EUR
  Quickview
  %
  Dječja kolica 3 u 1 Move
  Dječja kolica 3 u 1 Move
  Dječja kolica 3 u 1 Move
  Nema na zalihi

Provozajte svoje dijete u novi svijet s udobnim, sigurnim i pažljivo izabranim kolicima!

Kupovina dječjih kolica je sve, samo ne jednostavna odluka – to je velik korak, koji zahtjeva temeljno istraživanje roditelja. Ponekad je teško odlučiti o tome što uopće trebamo te kako uopće započeti s traženjem. Izbor je velik, od različitih dimenzija, funkcionalnosti, motiva i boja kolica, različitih kompleta i različitih robnih marki. Kako izabrati prava za svoju obitelj? Jako je važno da izaberete ona koja su najfunkcionalnija za vas, te najudobnija i najsigurnija za vaše dijete.

Prije same kupovine dječjih kolica predlažemo vam da se upoznate sa svim mogućnostima, vrstama dječjih kolica i robnih marki koje imamo na izbor.

Pročitajte više o tome i odaberite idealna kolica za svoju obitelj.

Kako izabrati dječja kolica?

Kupovina i izbor dječjih kolica je jako bitna odluka za cijelu obitelj, te sam izbor savršenih kolica je sve, samo ne jednostavan. Predlažemo da se te odluke uhvatite sistematično. Opredijelite što točno očekujete od kupovine te kako ćete koristiti dječja kolica. Odabirete li dječja kolica za novorođenče, koja ćete zamijeniti kroz par mjeseci ili ćete izabrati komplet, koji možete koristiti vremenski duže?  Trebate dublju košaru? Želite li imati i dječju autosjedalicu koju možete namjestiti na okvir kolica ili ju upotrebljavati odvojeno? Koji dodaci su vam najvažniji? Jesu li uključeni u cijenu?

Predlažemo, da prije kupovine razmislite o sljedećim faktorima koji bi mogli utjecati na vašu odluku:

 1. Novac – Financijske mogućnosti i potrebe se razlikuj od jedne do druge obitelji, zato je potrebno odrediti koliko financijskih sredstava ste spremni odvojiti za dječja kolica.
 2. Težina – Za obitelji koje puno putuju te često prenose dječja kolica na različite strane su primjernija lakša kolica. Teška kolica su masivnija i izdržljivija, ujedno bolje podnose grub i neravan teret. Odlučite se za težinu dječjih kolica koja najbolje odgovaraju  vašem  životnom stilu.
 3. Slaganje – Jednostavno slaganje je izuzetno važno za one obitelji koje često putuju automobilom ili u svom domu nemaju puno prostora za spremanje dječjih kolica.
 4. Kotači i amortizeri – Razmislite o terenu po kojem ćete se najčešće šetati s dječjim kolicima. Uvjerite se da su kotači i amortizeri primjereni terenu – to je posebno bitno na grbavom i neravnom terenu.  

Vrste dječjih kolica

Kompleti sadrže različne komponente i proizvode koje ćete moći upotrebljavati u prvih nekoliko mjeseci odnosno godina dječjeg života.  U kompletu 3 u 1 ili 2 u 1 ne dobijete samo dječja kolica, nego i dječju autosjedalicu i/ili duboku košaru, koju možete upotrebljavati i odvojeno.

Kompleti uključuju:

 • Dječja autosjedalica je primjerena za djecu od rođenja na dalje, tako da već iz rodilišta možete dovesti svoje novorođenče kući. Autosjedalice su testirane u skladu sa standardom ECE R44/04 ili I-size. Radi se o autosjedalicama skupine  0 ili 0+ (po standardu ECE R44/04), koje su primjerene za djecu težine između 0 i 10 kg, odnosno između 0 i 13 kg.
 • Duboka košara je namijenjena udobnom i sigurnom prevoženju djece od rođenja do približno 6. mjeseca starosti. Fiksiranje na okvir dječjih kolica je jednostavno – košara se većinom fiksira samo s jednim klikom. Košare imaju različite karakteristike i funkcije, kao što je na primjer jednostavno namještanje krovića ili pralne navlake.
 • Sjedeći dio dječjih kolica počnete upotrebljavati kada dijete već zna samostalno sjediti. Isto tako, sjedeći dijelovi kolica imaju različite funkcije i karakteristike, kao što u na primjer mogućnost prilagodbe leđnog naslona, mogućnost namještanja u oba smjera i mogućnost otklanjanja prednjeg štitnika. Najčešće su opremljeni sa zaštitnim pojasom u pet točaka.

Predlažemo da provjerite komplete, funkcije i karakteristike svakog kompleta te se tek onda odlučite koji je će biti najbolji za vas.

U kategoriji Sastavi svoja kolica ćete pronaći različite komponente dječjih kolica od kojih možete sastaviti svoju kombinaciju savršenih dječjih kolica. Slično kao kod kompleta 3 u 1 ili 2 u 1, kod kombiniranih kolica možete izabrati svoj komplet sjedećeg dijela i duboke košare dječjih autosjedalica, koje istodobno možete koristiti odvojeno.  Prije kupovine posebnog dijela kombiniranih kolica obavezno provjerite kompaktnost elemenata. Isto tako možete birati brojne dodatke za kolica. Možete ih dopuniti s kompletom koji sadrži madrac za duboku košaru, mekanu podlogu za sportski dio sa sigurnosnim pojasom i pokrivač za duboku košaru s mekanom navlakom.

Sportska kolica (kišobrani) su napravljena tako da ih jednostavno možete složiti i uzeti sa sobom na put. Zbog male težine i jednostavne upotrebe su odlična za roditelje koji vole ići u svijet sa svojim djetetom. Složeni kišobrani zauzimaju jako malo mjesta, te su zbog toga odlični suputnici u autobusu, vlaku, te u avionu. Isto tako složeni kišobran bez problema možete složiti u prtljažnik automobila. Bitno je da u prvim mjesecima djetetovog života upotrebljavate kolica namijenjena za novorođenčad, zbog čeka kišobran kolica nisu dobar odabir. Kolica za novorođenčad možete zamijeniti sportskim kolicima, onda kada vaša dijete već bude samostalno sjedilo – kišobran kolica su najčešće namijenjena za djecu stariju od 6 mjeseci.

Dječja kolica za blizance su neophodan dodatak za roditelje koje je sustigla dupla sreća. Kod nekih kolica za blizance su nastavci jednog i drugog sjedala potpuno neovisni, uključujući nastavke krovića iznad naslona sjedećeg dijela. Sjedalo možete jednostavno prilagoditi svakom djetetu posebno, te im omogućiti miran san ili uzbudljivo istraživanje okoline.

Dodaci za dječja kolica su posebno primjereni, ukoliko kolica koja ste odabrali, nemaju određene funkcije koja je bitna za vaš i vaše dijete. U tom slučaju možete dodatno kupiti odvojeno. Bubamarina ponuda dodataka za dječja kolica uključuje:

 • igračke i spirale,
 • suncobrani,
 • tende,
 • mrežice protiv komaraca,
 • držači za bočice,
 • torbe za prematanje odnosno torbe za potrepštine,
 • buggy bord,
 • zimske i ljetne vreće i podloge.

Prije kupovine se ne zaboravite uvjeriti da je dodatak kompatibilan za vaša dječja kolica.

Kupovina dječjih kolica može predstavljati zahtjevan proces, no isto tako i jako zabavan proces! Sigurni smo da ćete u Bubamari pronaći točno ona kolica s kojima ćete zajedno sa svojim djetetom s veseljem upoznavati svijet.

Želimo vam puno lijepih šetnji, a vašem malom istraživaču sigurnu i sretnu vožnju u jednim između naših udobnih dječjih kolica!

 

Pokažite više
Zatvori