Sportska kolica (kišobran kolica)

Filtriraj
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. CHICCO 6 Proizvodi
 2. CYBEX 3 Proizvodi
 3. ERGOBABY 1 Proizvod
 4. FREEON 16 Proizvodi
 5. JOOLZ 9 Proizvodi
 6. MAST 4 Proizvodi
 7. PEG PEREGO 7 Proizvodi
Cijena
Boja
 1. Bež 2 Proizvodi
 2. Bijela 1 Proizvod
 3. cool grey 2 Proizvodi
 4. Crna 15 Proizvodi
 5. Crvena 1 Proizvod
 6. graphite grey 1 Proizvod
 7. hydra 1 Proizvod
 8. jet black 1 Proizvod
 9. Narančasta 1 Proizvod
 10. Plava 4 Proizvodi
 11. Roza 2 Proizvodi
 12. Ružičasto zlatna 1 Proizvod
 13. Šarena 10 Proizvodi
 14. Siva 9 Proizvodi
 15. Siva 1 Proizvod
 16. Smeđa 1 Proizvod
 17. Zelena 4 Proizvodi
Novi proizvodi
 1. Novi proizvodi 2 Proizvodi
Prikazanih 24 od 46 proizvoda
Stranica
Poredaj po
Prikazanih 24 od 46 proizvoda
Stranica
Poredaj po

Zašto kupiti sportska kolica?

Sportska kolica, odnosno kišobran kolica su najkompaktniji i najlakši član obitelji dječjih kolica. Zbog malih dimenzija i male težine su odlični suputnici. Složena sportska kolica zauzimaju jako malo prostora, zbog čega su odličan suputnik u autobusu, vlaku i avionu, te ih također vrlo jednostavno možete staviti u automobilski prtljažnik.  Neke obitelji sportska kolica upotrebljavaju kao druga kolica – nose ih sa sobom na putovanje ili praznike, a ponekad ih ostave kod baki i djedova tako da ih ne moraju uvijek nositi sa sobom.

Provjerite Bubamarinu ponudu sportskih kolica robnih marki Babyzen, Easywalker, Peg Perego, FreeON, Chicco i Quinny.

Prednosti sportskih kolica

 • Jednostavno prenošanje Zbog svoje male težine su sportska kolica, odnosno, kišobran kolica vrlo jednostavna za prenošenje. Najlakša kolica su teška oko 5 kg. Kod nekih sportskih kolica su u cijenu uključeni torba i traka za prenošenje dječjih kolica, što je još praktičnije za putovanja. Na putovanju u avionu će vaša kolica biti spremljena u torbi i samim time zaštićena od moguće štete zbog spremanja u male prostore.
 • Praktično slaganje i spremanje Slaganje sportskih kolica je vrlo praktično jer se većina može složiti samo s jednom rukom. Što znači, da u jednoj ruci možete držati dijete, a drugom rukom možete brzo i jednostavno složiti dječja kolica. Zbog svojih malih dimenzija složena kolica zauzimaju vrlo malo prostora te su jednostavna za spremanje. Kolica možete bez problema spremiti u prtljažnik malog automobila. Isto tako, neka složena kolica stoje samostalno, što olakšava slaganje stvari u prtljažnik, a kada budete išli nekom u posjeti, više se nećete brinuti gdje ih odložiti.
 • Široka ponuda in različite karakteristike U širokoj ponudi sportskih kolica ćete sigurno uspjeti pronaći ona koja odgovaraju vašoj obitelji. Razmislite o upotrebi sportskih kolica – po kakvom terenu ćete se najčešće šetati? Koliko prostora trebate za spremanje sportskih kolica? Kolika vam je bitna praktičnost i mogućnost slaganja jednom rukom? Hoćete li sa svojim kolicima često ići na praznike ili na put avionom?

O svemu tome treba razmisliti prije izbora i kupovine sportskih kolica. U Bubamari imamo ponudu različitih boja, oblika, dimenzija, težina i funkcionalnosti. Tako da ćete vrlo jednostavno izabrati sportska kolica, odnosno kišobran kolica koja najbolje odgovaraju vašem životnom stilu.

Na što trebamo obratiti pozornost pri kupnji sportskih kolica?

U velikoj ponudi sportskih kolica je ponekad teško odlučiti koja su prava za našu obitelj. Na što trebamo obratiti pozornost pri kupnji sportskih kolica?

 • Kotači i amortizacija Kolica su izrađena od različitih materijala. Vrlo je važno izabrati kolica s odgovarajućim kotačima i amortizacijom primjerenom za teren po kojem ćete se najviše šetati. U pravilu, malo veća kolica zbog bolje amortizacije, bolje podnose grubi teren i traju duže vremena. Takva kolica su primjerenija za aktivne roditelje. Manji kotači i lakša kolica više odgovaraju obiteljima, koja sa svojom djecom češće šetaju po gradu. 
 • Visina ručke  Na prvi pogled nam se visina ručke za držanje kolica ne čini kao bitan element kod odabira kolica, no sigurno ne bi bilo loše i na to obratiti pozornost. S prilagodljivom ručkom, kolica možete prilagoditi svojoj visini, te na taj način izbjeći nepravilno držanje i bolove u leđima. Viši roditelji će imati ugodniju šetnju zbog produžene ručke, jer neće imati potrebu za nepotrebnim saginjanjem.
 • Kočnica  S kočnicom ćete izbjeći potencijalne nesreće pri upotrebi sportskih kolica. Kada se zaustavite, stisnite nožnu kočnicu kako bi kolica ostala tamo gdje želite.
 • Sigurnosni pojas Sigurnost djece je roditeljima uvijek na prvom mjestu, te naše najmlađe želimo zaštiti u šetnji. Zato je potrebno izabrati kolica sa sigurnosnim pojasom koji će vaše dijete zaštititi od potencijalne nesreće. Prije nego odete u šetnju uvjerite se da je dijete čvrsto i pravilno zavezano sa sigurnosnim pojasom. Na taj način ćete izbjeći mogućnost da dijete ispadne iz kolica, a jedan od najčešćih razloga ozljeda je upravo to. Kolica u Bubamari su opremljeni sa sigurnosnim pojasom u pet točaka ili tri točke.
 • Košara za kupovinu Je praktičan dodatak, ukoliko često odlazite s djetetom u kupovinu. Tako jednostavno odabrane produkte možete spremiti u košaru ispod kolica, umjesto da vrećicu objesite na ručku. Zbog male težine sportskih kolica, vrećica s kupovinom ih vrlo lako može prevrnuti.
 • Praktičnost   Lagana kolica su najčešće jednostavnija i praktična za upotrebu. To je posebno važno roditeljima koji se često sa svojim djetetom šetaju u gradu ili u gužvi.
 • Mogućnost fiksiranja prednjih kotača Jednostavno okretanje prednjih kotača je od pomoći posebno onda kada se šetate u gužvi. A onda kada hodamo samo ravno je upravo fiksacija kotača odlična funkcija.
 • Udobnost Pri odabiru sportskih kolica najprije pomislimo na kompaktnost i praktičnost, no ne smijemo zaboraviti na djetetovu udobnost. Dodatni nastavci za leđni naslon i naslon za noge omogućavaju da kolica prilagodite željama djeteta, te mu na taj način osigurate udobnu vožnju.
 • Način slaganja i spremanje Način slaganja s jednom rukom je najpraktičniji upravo onda kada držite dijete, a istovremeno morate složiti dječja kolica. Slaganje dječjih kolica je jednostavno – možete ih složiti kao kišobran. Upravo se zbog toga sportska dječja kolica nazivaju još kišobrani. Isto kao kišobrani, složena dječja kolica zauzimaju jako malo mjesta i prostora kada ih želimo spremiti, što je još korisnije roditeljima koji raspolažu s malo manje prostora za spremanje dječje opreme.
 • Zaštita od kiše i sunca Produžen krović štiti vaše dijete od sunca i kiše, što znači da možete ići u šetnju u bilo kojim vremenskim uvjetima. Neki krovići imaju dodatnu UV zaštitu, te još bolje štite dijete od štetnih i ometajućih sunčevih zraka.

Dobro je znati

Pri kupnji nekih sportskih kolica dobijete različite praktične dodatke, kao što su torba i traka za prenošenje i navlaka za kišu. U slučaju da dodaci nisu uključeni u cijenu ih možete kupiti odvojeno. Provjerite našu ponudu dodataka za dječja kolica.

Sportska kolica odnosno kišobrani nisu primjereni za novorođenčad, jer ne nude primjerenu potporu za glavu. Možete ih početi upotrebljavati onda kada dijete zna samostalno sjediti. Za više informacija o kolicima i o primjerenoj starosti djece, predlažemo da provjerite tehničke specifikacije ili upute proizvođača.  

 
Pokažite više
Zatvori