Dječja obuća

Djetetovi prvi koraci su izuzetno velika prekretnica za svaku obitelj, predstavlja trenutak kada već treba početi razmišljati o djetetovoj prvoj obući. U Bubamari vas čeka širok izbor dječje obuće robnih marki Rolly, Playshoes, Disney, Free Splash, SlipStop, Bosa Noga, Bubaba, Ipanema, Minoti, Sternataler i drugih. Kod nas ćete sigurno pronaći odgovarajuću obuću ili cipele za svaki par nestašnih dječjih stopala.
Pročitaj više

Popularni proizvodi

 1. Dodajte na listu želja
  Zadnji komadi
  TY FASHION PAPUČE SOVA OWEN
  TY 
  TY FASHION PAPUČE SOVA OWEN
  Trenutna cijena 127,99 kn
  16,99 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 159,99 kn
  21,23 EUR
  Quickview
  %
 2. Dodajte na listu želja
  Zadnji komadi
  Natikače flip Slush 36/38
  TY FASHION 
  Natikače flip Slush 36/38
  Trenutna cijena 95,99 kn
  12,74 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 119,99 kn
  15,93 EUR
  Quickview
  %
 3. Dodajte na listu želja
  Zadnji komadi
  Natikače flip jednorog Fantasia 36/38
  TY FASHION 
  Natikače flip jednorog Fantasia 36/38
  Trenutna cijena 95,99 kn
  12,74 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 119,99 kn
  15,93 EUR
  Quickview
  %

Od prvih koraka do uzbudljivog otkrivanja veliko svijeta

Prvi koraci su vrlo bitna prekretnica u djetetovom životu koju roditelji jako dobro pamte. S prvim koracima dođe trenutak za biranje prve dječje obuće, kojoj je potrebno posvetiti puno vremena. Obuća mora biti primjerena za maleno dječje stopalo, a vrlo je bitno da ga obuća ne ometa tijekom gibanja. Odabirom kvalitetnih, sigurnih i udobnih cipelica će te djetetu pružiti vrlo korisnog suputnika tijekom otkrivanja svijeta. Razvoj stopala i mišićnih skupina koji se događa tijekom djetetovih prvih koraka neposredno utječe na razvoj djetetovih motoričkih sposobnosti. Kvalitetna obuća nije bitna samo za dojenčad nego je i vrlo bitnog značaja u svim drugim fazama djetinjstva.

U Bubamarinim prodavaonicama možete pronaći vrlo široku ponudu kvalitetne dječje obuće, primjerene za sve starosti, još od prvih koraka na dalje. Provjerite dječju obuću robnih marki Rolly, Playshoes, Disney, Free Splash, SlipStop, Bosa Noga, Bubaba, Ipanema, Minoti, Sternataler i drugih.

Kakva bi trebala biti dječja obuća?

Male bebe koje još uvijek ne hodaju ne trebaju cipelice. Za njih je najbolje da su što češće bosi. Ukoliko vas brine da će se prehladit možete im obuti debele čarapice koje na dnu imaju poseban neklizajući materijal na stopalima. Tijekom šetnjice i izleta u hladnijim mjesecima je vrlo bitno pobrinuti da ih obuća ugodno grije. Za tu priliku možete odabrati mekane zimske čizmice koje se brzo i jednostavno obuvaju i ono najvažnije, dobro zagriju male nožice.

Sjećate li se kako su nam roditelji dodirivali vrh cipela kako bi provjerili odgovaraju li nam? Nožni prsti moraju imati dovoljno prostora u cipelama. To nije bitno samo zbog udobnosti nego i zbog toga što stisnuti prsti mogu dovesti do deformacije malih mišića u prstima i stopalima. Djetetova cipela ne smije biti premalena niti prevelika. Ukoliko je cipela premalena, djetetovo stopalo se grči u neprirodni položaj koji utječe na kosti, mišiće te hodanje i djetetov razvoj. Ukoliko je cipela prevelika, dijete mora dodatno aktivirati mišiće kako bi zadržalo cipelu na stopalu. To može dovesti do uganuća stopala, a djetetu je jako neudobno.

Cipele moraju biti mekane. To znači da moraju imati fleksibilan potplat kojeg možete stinuti prstima. Takav potplat je najsličniji bosonogom hodanju. Obuća s fleksibilnim potplatom potiče optimalni razvoj.

Jesu li nošene i rabljene cipele optimalan izbor za djetetovo stopalo i zdrav razvoj? Vrlo je bitno kupiti nove cipele svaki puta kada dijete preraste trenutnu veličinu koju nosi. Rabljene cipele su već oblikovane prema stopalu koje je netko prije nosio te nije nužno da će odgovarati vašem djetetu. Kako smo svjesni važnosti dobre kvalitete nove obuće smo na naše police postavili kvalitetne i dostupne cipele za svu dječicu.

Dječja obuća za svaku priliku

Topla zimska obuća za bezbrižne pustolovine na snijegu! Djeca se obožavaju igrati vani bez obzira na godišnje doba. Kada padne snijeg im u očima zaigraju iskrice te jedva čekaju zabavu na snijegu, izradu snjegovića i sanjkanje na obližnjim brjegovima. Vrlo je bitno da im je tijekom igre toplo i ugodno. Za igranje na snijegu u vanjskim prostorima, tijekom hladnih mjeseci odaberite tople zimske cipele ili čizmice. Trebaju biti visoke kako bi nogavice ostale suhe. Preporučuje se da zimske čizme imamu neklizajući potplat.

Udobna odjeća za bezbrižno ljeto

Tijekom ljeto djeca vole provoditi vrijeme bosi, što je ujedno najbolje za njihova stopala. No unatoč tome se često nađu u situaciji kada trebaju imati kvalitetnu obuću koja će štititi njihova stopala. Često se zna dogoditi da bosom nogom stanu na oštar kamen u moru, da ih ubode mali kukac ili da je asfalt na cesti tako vruć da bosonogo hodanje više nije tako sigurno. Udobna i praktična dječja ljetna obuća je vrlo bitna. Ukoliko su djeca tek usvojila svoje prve korake, sandale i japanke mogu biti pravi izazov.  Nude manju potporu za razliku od cipela sa ravnim potplatom ili gležnjača. Stoga odaberite ljetnu obuću izrađenu od kvalitetnih materijala, koja ne kliže, a noge su u njima ne pomiču. Pored toga se pobrinite da je dječja cipela napravljena tako da čvrsto i sigurno drži djetetove noge te mu na taj način pruži osjećaj sigurnosti.  Na taj način će prvi, kao i svi drugi koraci biti puno udobniji, sigurniji i uvjereniji.

Obuća za veselo brčkanje

Djetetu će biti puno udobnije ukoliko njegova stopala budu čuvale sigurne, udobne i praktične cipele tijekom igre u vodi, rijeci ili jezeru. Bilo bi šteta da njihovo veselje i zabavu pokvari bilo kakav oštar kamen, kukac ili druga potencijalna nesigurnost. Dječja obuća za vodu je izrađena od mekih i udobnih materijala koji djeci pružaju udobnost i osjećaj kao da su bosi. Materijali su dovoljno čvrsti te brinu kako bi stopala ostala sigurna. Zabava u vodi i pored vode će biti puno sigurnija i bezbrižnija – za vas i za vašega mališana.

Udobne i mekane cipele za male nožice

Vašem mališanu će biti potrebne udobne cipele za dom i vrtić. Najbolje bi bilo izabrati cipele koje imaju mekan i gibljiv potplat. Takav potplat je vrlo sličan bosonogom hodanju koje je najbolje za djetetov razvoj. Potplat treba biti izrađen od neklizajućeg materijala. Isto kao i sva druga obuća moraju biti odgovarajuće veličine te vrlo udobne. Premalene cipele mogu stiskati djetetovu nožicu, što može prouzročiti neudobnost i lošu volju, a preveliki će ga ograničavati tijekom gibanja.

Pokažite više
Zatvori