Hodalice

Filtriraj
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. CHICCO 2 Proizvodi
 2. FREEON 8 Proizvodi
 3. KIDS II 2 Proizvodi
Cijena
Boja
 1. Bež 1 Proizvod
 2. Bijela 1 Proizvod
 3. Plava 1 Proizvod
 4. Roza 2 Proizvodi
 5. Šarena 5 Proizvodi
 6. Siva 2 Proizvodi
 7. Žuta 1 Proizvod
Novi proizvodi
 1. Novi proizvodi 1 Proizvod
Prikazanih 12 od 12 proizvoda
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  Centar za igru / hopsalica Centar za igru / hopsalica
  FREEON 
  Centar za igru / hopsalica
  899,99 kn
  119,45 EUR
  Quickview
 2. Dodajte na listu želja
  Hodalica ABC Hodalica ABC
  FREEON 
  Hodalica ABC
  569,99 kn
  75,65 EUR
  Quickview
  Hodalica ABC
  Hodalica ABC
  Hodalica Little Driver
  Hodalica Zoo
  Hodalica Fancy
Prikazanih 12 od 12 proizvoda
Poredaj po

Oslobodite kralježnicu i poklonite djetetu istraživanje u hodalici

Hodalica je vrlo praktičan dodatak za učenje hodanja te je važan dio dječje opreme koju ima skoro svaka obitelj sa malim djetetom.

Učenje hodanja je teško za djecu ali i  za roditelje. Razlog zašto su hodalice tako popularne se skriva u tome što su izuzetno praktične za rasterećenje roditelja u procesu učenja hodanja. Umjesto konstantnog pregibanja i trčanja za djetetom koje je puno energije, upotrebom hodalice kralježnici osigurate odmor, a djeca postaju samostalna prilikom istraživanja svoje okoline i tijekom učenja hodanja.

U Bubamari vas čeka velika ponuda hodalica robne marke FreeON. Možete birati raznobojne artikle s različitim praktičnim funkcijama i prekrasnim motivima. Uvjereni smo da ćete kod nas pronaći hodalicu koja će najbolje odgovarati vama i cijeloj vašoj obitelji.

Ne zaboravite! Hodalica nije namijenjena samostalnom hodanju djeteta; te njezina upotreba nikako ne može zamijeniti ostale metode učenja hodanja. Unatoč tome što se dijete u hodalici može samostalno pomicati u prostoru, ne zaboravite da mora biti pod konstantnim nadzorom odrasle osobe prilikom upotrebe. Preporučujemo da prije upotrebe detaljno proučite ostala sigurnosna upozorenja, te svom djetetu osigurate najviši stupanj sigurnosti tijekom usvajanja novih koraka.

Vrste hodalica

Klasična hodalica omogućuje djetetu samostalno istraživanje prostora, a roditelju rasterećenje kralježnice. Prve dječje hodalice su bile napravljene u 19. stoljeću, a njihova glavna namjera je bila spriječiti moguće ozljede prilikom učenja hodanja jer su ograničile gibanje na određen prostor. Razvojem tehnologije su se razvile tehničke sposobnosti hodalica, te u današnje vrijeme možete pronaći raznoliku ponudu artikala čije karakteristike zadovoljavaju potrebe svake moderne obitelji. Klasične hodalice omogućavaju djetetu samostalno istraživanje prostora pomoću guranja, a istodobno rasterećuju roditelje. Unatoč tome je nadzor djeteta tijekom uporabe hodalice jako važan. Iako se čini da dijete već zna samostalno hodati u hodalici, smanjen nadzor sa odrasle osobe može dovesti do neželjenih nesreća i ozljeda.

Hodalica s ljuljačkom je odličan dodatak za igranje i razvoj jer ima dvije različite funkcije koje će razveseliti svako dijete. Ljuljačka umiruje dijete, te je namijenjena igranju na mjestu. Djetetove noge ne mogu dosegnuti tlo, zbog čega se dijete ne može odguravati i pomicati po prostoru. Drugi način uporabe artikla je uporaba obične hodalice, što znači da se dijete odguruje nogama i istražuje prostor oko sebe. Funkciju artikla možete prilagoditi svojem djetetu bilo kada te mu na taj način omogućiti aktivnost koju najviše želi ili treba u određenom trenutku.

Centri za igru sa zvučnim i svjetlosnim efektima vrlo često privuku djetetovu pozornost  i pomažu prilikom razvijana finih motoričkih sposobnosti. Slatki motivi i dodatke igračke će sigurno razveseliti i zaposliti vaše dijete. Zanimljiva slova, oblici, površine i razne boje su dodatno obogaćene glazbenih i svjetlosnim motivima. Izborom artikla sa svjetlosnim i zvučnim centrom za igranje svom djetetu osiguravate dodatni razvoj senzoričkih i kognitivnih sposobnosti.

Zašto po hodalicu u Bubamaru?

U Bubamari ćete pronaći izuzetno praktične i raznolike hodalice robne marke FreeON! Hodalice robne marke FreeON su poznate po sljedećim karakteristikama:

 • Imaju mogućnost postavljanja različite visine koja omogućava da hodalicu prilagodite visini vašeg djeteta. Možete birati tri različite visine. Hodalica na taj način raste skupa s vašim djetetom.
 • Vrlo su praktične za spremanje jer složene zauzimaju jako malo prostora. Primjerene su za manje stanove i za one obitelji koje ne raspolažu s previše prostora za dječju opremu. Upravo zato je možete spremiti u prtljažnik automobila te je uzeti sa sobom na put.
 • Opremljene su kočnicama koje sprječavaju potencijalni pad po stepenicama. Unatoč tome se preporučuje da artikl nikada ne upotrebljavate u blizini stepenica i drugih površina koje mogu biti nesigurne za dijete.
 • Za dodatnu zabavu se brinu glazbeni i svjetlosni efekti koji su dio dinamičnog centra za igru. Upravo oni djetetu omogućavaju upoznavanje različitih oblika, površina, boja i zvukova. Upotreba artikla razvija djetetove fine motoričke sposobnosti, senzoričke vještine i kognitivne spretnosti.
 • Podloženi sjedeći dio djetetu osigurava izuzetnu udobnost tijekom otkrivanja svijeta. Sjedalo je uklonjivo i pralno, tako da vas mrlje ne će uzrokovati glavobolju.
 • Neke FreeON hodalice su opremljene funkcijom ljuljanja te ih možete upotrebljavati na dva načina; kao ljuljačku.

Prije kupnje provjerite ukoliko je hodalica primjerena za vaše dijete! Prilikom izbora hodalice neka vam vodič za kupnju bude preporučeno opterećenje. Uzmite u obzir dodatne okolnosti, djetetovu spretnost i njegova jaka i slaba područja. Hodalice robne marke FreeON su u pravilu namijenjene djeci u dobi od 6 do 18 mjeseci.

Sigurna uporaba hodalice

Prije uporabe hodalice se upoznajte s uputama za uporabu odnosno sigurnosnim upozorenjima. Upozorenja su navedena na hodalici odnosno na ambalaži.

Vrlo je bitno da ne pretjerujete s upotrebom hodalice! Ona ne može nadomjestiti ostale metode učenja hodanja, zato nije preporučljivo da se oslonite jedino na nju.  Prekomjerna upotreba hodalice može utjecati na razvoj vašeg djeteta jer ne omogućuje razvoj svih mišića koje ljudsko tijelo upotrebljava tijekom hodanja. Pobrinite se da uporaba hodalice ne prekoračuje preporučenu dnevnu upotrebu.

Pridržavajte se također sljedećih sigurnosnih uputa:

 

 • Uvjerite se da je hodalica primjerena starosti, visini odnosno težini vašeg djeteta. Ograničenja i preporučena opterećenja nekih artikala su ovisne od proizvođača te najčešće dolaze skupa sa sigurnosnim uputama navedene na ambalaži artikla. Primjerena starost djeteta je određena na temelju aktualnih uredba i zakona, djetetovog motoričkog, senzoričkog i misaonog razvoja.
 • Hodalice su primjerene za djecu koja znaju samostalno sjediti. Najčešće se radi o djeci starijoj od šest mjeseci.
 • Kod hodalica kojima je moguće prilagoditi visinu se uvjerite da ste odabrali upravo onu koja odgovara visini vašeg djeteta.
 • Upotreba hodalice nije primjerena za djecu koja samostalno hodaju odnosno prekoračuju težinu koja je određena sa strane proizvođača.
 • Djetetu onemogućite pristup površinama kao što su na primjer stepenice – na kojima bi se mogao ozlijediti. Isto tako budite oprezni da se dijete tijekom upotrebe hodalice ne udari u zid ili tvrde predmete koji mogu prouzročiti ozljede.
 • Hodalica je primjerena za upotrebu u zatvorenim prostorima stoga je nikada nemojte upotrebljavati na otvorenom. Isto tako nije primjerena za upotrebu na površinama s nagibom.
 • Tijekom upotrebe hodalice dijete mora biti pod konstantnim nadzorom te ga nikada nemojte pustiti samoga.
 • Prije upotrebe hodalice se uvjerite da su sastavni dijelovi čvrsto uviti i sastavljeni.
Pokažite više
Zatvori