Ležaljke i ljuljačke

Filtriraj 1
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. CHICCO 5 Proizvodi
 2. ERGOBABY 4 Proizvodi
 3. FREEON 13 Proizvodi
 4. KIDS II 7 Proizvodi
 5. NUNA 5 Proizvodi
Cijena
Boja
 1. Bež 6 Proizvodi
 2. Crna 2 Proizvodi
 3. Plava 4 Proizvodi
 4. Roza 4 Proizvodi
 5. Ružičasto zlatna 1 Proizvod
 6. Šarena 7 Proizvodi
 7. Siva 11 Proizvodi
 8. Smeđa 1 Proizvod
Novi proizvodi
 1. Novi proizvodi 4 Proizvodi
Prikazanih 4 od 4 proizvoda
Poredaj po
Prikazanih 4 od 4 proizvoda
Poredaj po

Zaljuljate dijete u miran san 

Dječje ležaljke i ljuljačke su jako popularne kod novopečenih roditelja jer im barem na kratko oslobode ruke, a djetetu nude udobnu okolinu za miran odmor. Radi se o nepogrešivom dodatku dječje opreme kojeg možemo pronaći skoro u svakoj obitelji sa malim djetetom. Samostojeći proizvod našim najmlađima osigurava udoban i miran odmor ili udoban prostor za igru s igračkama na luku. Ležaljke i ljuljačke su izuzetno praktične za roditelje ali i za djecu. Ritmično ljuljanje umiruje i najzahtjevniju dojenčad.

Osigurajte svojim rukama odmor bez da bi djetetu uskratili ljuljanje! Provjerite Bubamarinu ponudu visokokvalitetnih ležaljki i ljuljački robnih marki Ingenuity, Tiny Love, FreeOn, Bright Starts i Chicco. Odaberite proizvod koji umiruje dojenče, oslobodi roditelje te istovremeno razveseli cijelu obitelj.

Prije kupnje i upotrebe ne zaboravite:

 • Ljuljačke i ležaljke nikako ne mogu zamijeniti ljudski dodir, stoga stručnjaci preporučuju da upotrebu ograničite na približno jedan sat u danu. Iako se jedan sat ne čini tako puno, sigurno će vam dobro doći u trenucima kada u kući imate malo novorođenče!
 • Prije uporabe se dobro upoznajte s uputama za upotrebu i sigurnosnim upozorenjima te svom djetetu osigurajte sigurno iskustvo u udobnom zagrljaju ležaljke ili ljuljačke.
 • Dijete mora biti pod konstantnim nadzorom odrasle osobe tijekom vremena provedenog u ljuljačci ili ležaljci.

Na što moramo biti pozorni prilikom kupnje ležaljke ili ljuljačke ?

U izrazito velikoj ponudi je ponekad teško odlučiti koja ležaljka ili ljuljačka najbolje odgovara vašoj obitelji. Prilikom izbora je najvažnije obratiti pozornost na starost, visinu ili težinu vašeg djeteta. Detaljne mogućnosti pojedinih proizvoda ovise od proizvođača, no u pravilu je upotreba ljuljačke ili ležaljke primjerena za upotrebu sve dokle dijete nije dovoljno veliko da samostalno izađe iz nje. Postoji mogućnost da se ljuljačka ili ležaljka prevrne ukoliko je dijete veće odnosno aktivnije .

Pored svega, treba obratiti pozornost na prostor kojim raspolažemo i proračun koji smo spremni namijeniti kupovini. U širokoj ponudi ljuljački i ležaljki možete odabrati one koje su vrlo jednostavne i osnovne , pa sve do onih koje su pravi mali zabavni centar. Kompleksnost i funkcije  odabranog proizvoda utječu na cijenu koju ste spremni odvojiti za proizvod.

Predlažemo da odaberete proizvod koji omogućuje jednostavno čišćenje. Na taj ćete način izbjeći glavobolje zbog mrlja koje je teško zaobići tijekom prvih nekoliko mjeseci djetetovog života. Provjerite ukoliko je prevlaka uklonjiva i periva.

Obiteljima koje puno putuju preporučujemo kompaktnu i laganu ljuljačku ili ležaljku koju je jednostavno složiti, jer složene zauzimaju jako malo prostora. Na taj ćete ih način moći vrlo jednostavno spremiti u prtljažnik automobila i uzeti sa sobom na put.

Prije svega se uvjerite o kompatibilnosti luka za igračke i artikla kojeg ćete upotrebljavati ukoliko vaše dijete ima najdražu igračku koju bi htjelo imati pokraj sebe. Neke ljuljačke su opremljene inovativnim sistemima koji omogućavaju pomicanje igračaka po cijeloj dužini luka za igranje.

Glavne razlike pojedinih ležaljki i ljuljački

Proizvodi u kategorijama ležaljki i ljuljački se međusobno razlikuju po sljedećim funkcijama i karakteristikama:

 • Brzina i smjer ljuljanja Većina ljuljački se ljulja u smjeru naprijed-nazad, no neke nude opciju ljuljanja lijevo-desno što odgovara pojedinoj novorođenčadi. Noviji modeli ljuljački nude različite vrste pomicanja, gibanja i kruženja. Kod većine ljuljački možete odabrati željenu brzinu ljuljanja te ju prilagoditi vašem djetetu.
 • Timer za isključivanje Izuzetno praktična funkcija koja zaustavi ljuljanje prema unaprijed postavljenom vremenu. Mogućnost postavljanja timer-a se razlikuje s obzirom na pojedini proizvod; može se postaviti na svakih nekoliko minuta; ali i za puni sat.
 • Melodija Neki proizvodi su opremljeni ugodnim melodijama ili umirujućim zvukovima iz prirode za dodatno umirivanje vašeg djeteta.
 • Način punjenja Neki proizvodi se pune direktno preko električne utičnice dok neki rade pomoću baterija. Ukoliko je proizvod na baterijsko punjenje, provjerite je su li baterije priložene u paketu ili ih morate posebno dokupiti.
 • Sigurnosni pojas Sigurnosni pojas osigurava optimalnu zaštitu tijekom ljuljanja vašeg djeteta. Proizvodi su najčešće opremljeni pojasom u tri točke ili u pet točaka.
 • Konstrukcija Odaberite proizvod sa stabilnom konstrukcijom te na taj način djetetu osigurajte optimalnu sigurnost tijekom ljuljanja. U slučaju da puno putujete budite pozorni da konstrukciju možete brzo i jednostavno složiti, te je uzeti sa sobom na put, unatoč tome djetetova sigurnost i stabilnost konstrukcije bi trebala biti na prvom mjestu prilikom izbora konstrukcije.
 • Udobnost Većina ljuljački i ležaljki ima leđni naslon koji je prilagođen novorođenčetu. Uvjerite se da je odabrana ljuljačka mekana i dobro podložena kako bi djetetu bilo što ugodnije. Kod nekih proizvoda možete birati različite leđne naslone i na taj način proizvod možete prilagoditi preferencijama vašeg djeteta.
 • Dodaci Neke ljuljačke i ležaljke su dodatno opremljene različitim igračkama, pladnjima, ekranom ili glazbom.  U slučaju da je odabran proizvod opremljen pladnjem uvjerite se da ga možete ukloniti i na taj način lakše namjestili dijete.

Sigurna upotreba dječjih ležaljki i ljuljački

Ležaljke ili ljuljačke upotrebljavajte prema točno određenim uputama. Budite pozorni na to da ležaljke i ljuljačke nisu namijenjene djeci koja već samostalno sjede. Kod dojenčadi koja se više giba postoji velika mogućnost da će se prevrnuti ili iskliznuti. Proizvođač određuje kapacitet pojedinog proizvoda, a upute su na ambalaži skupa sa sigurnosnim upozorenjima.

Preporučujemo da dijete ne puštate bez nadzora, uvijek mora biti zavezano sigurnosnim pojasom kako ne bi ispalo ili iskliznulo iz ljuljačke ili ležaljke.

 • Kako bi izbjegli moguće ozljede ili gušenje uvjerite se da su igračke uvijek čvrsto postavljene. 
 • Ljuljačku ili ležaljku nikada ne upotrebljavajte umjesto dječje autosjedalice ili duboke košare. Proizvodi nisu namijenjeni za putovanje u automobilu ili avionu.
 • Proizvod mora biti čvrsto postavljen na podu i udaljen od nesigurnih dijelova doma, kao što su stepenice ili rubovi stolova.
 • Ljuljačku ili ležaljku u kojoj se nalazi dijete nikada ne dižite.
 • Luk za igranje je namijenjen isključivo igračkama, stoga luk nikada ne upotrebljavajte za dizanje ležaljke ili ljuljačke.

 

Želimo vam ugodno ljuljanje i puno čarobnih trenutaka tijekom upotrebe Bubamarinih ležaljki i ljuljački.

Pokažite više
Zatvori