Svjetiljke i projektori

Filtriraj
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. CHICCO 9 Proizvodi
 2. FEHN 1 Proizvod
 3. KIDZ DELIGHT 1 Proizvod
 4. LUMIPETS 3 Proizvodi
 5. RABBIT AND FRIENDS 5 Proizvodi
Cijena
Boja
 1. Bijela 6 Proizvodi
 2. multucolor 1 Proizvod
 3. Plava 3 Proizvodi
 4. Roza 4 Proizvodi
 5. Šarena 6 Proizvodi
 6. Siva 1 Proizvod
 7. Zelena 1 Proizvod
Novi proizvodi
 1. Novi proizvodi 1 Proizvod
Prikazanih 21 od 21 proizvoda
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  %
  CHICCO mekana svjetiljka ljama CHICCO mekana svjetiljka ljama
  CHICCO 
  CHICCO mekana svjetiljka ljama
  Trenutna cijena 189,99 kn
  25,22 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 229,99 kn
  30,52 EUR
  Quickview
  %
 2. Dodajte na listu želja
  %
  CHICCO mekana svjetiljka koala CHICCO mekana svjetiljka koala
  CHICCO 
  CHICCO mekana svjetiljka koala
  Trenutna cijena 189,99 kn
  25,22 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 229,99 kn
  30,52 EUR
  Quickview
  %
 3. Dodajte na listu želja
  %
  CHICCO mekana svjetiljka jež CHICCO mekana svjetiljka jež
  CHICCO 
  CHICCO mekana svjetiljka jež
  Trenutna cijena 189,99 kn
  25,22 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 229,99 kn
  30,52 EUR
  Quickview
  %
 4. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Svjetiljka mekani medvjed s daljinskim upravljačem,roza Svjetiljka mekani medvjed s daljinskim upravljačem,roza
  RABBIT AND FRIENDS 
  Svjetiljka mekani medvjed s daljinskim upravljačem,roza
  178,49 kn
  23,69 EUR
  209,99 kn
  27,87 EUR
  Quickview
  -15%
 5. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Svjetiljka mekani medvjed s daljinskim upravljačem, plava Svjetiljka mekani medvjed s daljinskim upravljačem, plava
  RABBIT AND FRIENDS 
  Svjetiljka mekani medvjed s daljinskim upravljačem, plava
  178,49 kn
  23,69 EUR
  209,99 kn
  27,87 EUR
  Quickview
  -15%
 6. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Svjetiljka i budilica Lovely Wake-up Svjetiljka i budilica Lovely Wake-up
  RABBIT AND FRIENDS 
  Svjetiljka i budilica Lovely Wake-up
  271,99 kn
  36,10 EUR
  319,99 kn
  42,47 EUR
  Quickview
  -15%
 7. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Svjetiljka mekani medvjed s daljinskim upravljačem Svjetiljka mekani medvjed s daljinskim upravljačem
  RABBIT AND FRIENDS 
  Svjetiljka mekani medvjed s daljinskim upravljačem
  178,49 kn
  23,69 EUR
  209,99 kn
  27,87 EUR
  Quickview
  -15%
 8. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Svjetiljka mekani veseli zec Svjetiljka mekani veseli zec
  RABBIT AND FRIENDS 
  Svjetiljka mekani veseli zec
  144,49 kn
  19,18 EUR
  169,99 kn
  22,56 EUR
  Quickview
  -15%
 9. Dodajte na listu želja
  Zadnji komadi
  Svjetiljka Sleep Trainer Svjetiljka Sleep Trainer
  KIDZ DELIGHT 
  Svjetiljka Sleep Trainer
  Trenutna cijena 124,99 kn
  16,59 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 249,99 kn
  33,18 EUR
  Quickview
  %
Prikazanih 21 od 21 proizvoda
Poredaj po

Svjetiljka ili projektor za prevladavanje noćnih strahova!

Razvojem djetetove mašte, razvijaju se i strahovi od noći. Takva vrsta straha se najčešće pojavi između 2. i 3. godine starosti, kada dječje glavice počnu pretjerivati s maštanjem i teško razlikuju fantaziju od stvarnoga svijeta. Isto tako, djetetove misli pred spavanje nisu okupirane igranjem ili istraživanjem, što mislima pruža puno prostora za maštu i stvaranja strahova od mračne noći.

Noćne svjetiljke i projektori smatraju se najučinkovitijim alatima za prevladavanje noćnih strahova. Noćne svjetiljke nisu samo izuzetno praktične nego su i vrlo slatke. Možete birati između raznih slatkih motiva - najčešće su to svjetiljke u obliku malenih životinja. U dječjoj sobi uz pomoć projektora možete stvoriti bajkovito zvjezdano nebo koje će očarati, smiriti i pomoći vašem djetetu utonuti u čaroban san.

Na što treba paziti pri odabiru noćnog svjetla ili projektora?

Poštujte djetetove želje i preferencije. Uostalom, kupujete proizvod koji će svaku večer uspavati vaše dijete. Odaberite noćnu svjetiljku ili projektor za kojega mislite da će najbolje odgovarati vašem najmlađem obiteljskom članu. Malo veću djecu možete uključiti u odabir i kupnju proizvoda.

Materijal od kojega je izrađena svjetiljka mora odgovarati djeci. To je posebno važno kod prijenosnih noćnih svjetiljki, koje često preuzmu ulogu igračke. Takvi proizvodi su obično izuzetno mekani, a neki su izrađeni od pliša.

Također, imajte na umu da svjetlost noćne svjetiljke ne bi smjela biti prejaka, jer previše svjetla bi moglo poremetiti bebin san. Glavna prednost noćnih svjetiljki u usporedbi s običnim svjetlima je ta da noćne svjetiljke manje svijetle, zbog čega djeca lakše zaspu. Projektori koji ne svijetle previše, a imaju prekrasne boje i projekcije dodatno umiruju bebu prije spavanja.

Dodatne funkcije omogućuju korištenje noćnih svjetiljki na različite načine - neki proizvodi omogućuju reprodukciju lijepe uspavanke ili čarobne bajke za laku noć. Neke noćne svjetiljke i projektori imaju timer koji omogućava da se svjetlost ili projekcija isključe nakon određenog vremena. Različite postavke nekih proizvoda omogućuju odabir boje i intenziteta svjetla. Neki proizvodi za lakše rukovanje imaju i daljinski upravljač.

Prednosti i načini upotrebe noćne svjetiljke

Noćne svjetiljke su većinom puno više od dijela dječje sobe. Djeca ih vrlo česte prepoznaju kao utjehu ili igračku.  Unatoč tome, noćne svjetiljke nisu korisne samo za prevladavanje djetetovog straha od tame.

Pogledajte zašto i kako ih možete koristiti te koje prednosti donose!

 1. Stvorite ugodan i siguran prostor za spavanje. Puno djece se boji mraka pa ih slatka noćna svjetiljka ili projekcija prije spavanja smiruje i daje im osjećaj sigurnosti. Takvi proizvodi pomažu djeci prevladati traumu koja se može dogoditi u snu. Noćne more se kod neke djece javljaju već od 2. godine života pa nadalje. Uloga noćne svjetiljke je stvoriti okruženje za spavanje u kojem će se dijete osjećati sigurno i ugodno.
 2. Za lakše posjete k novorođenčadi. Noćne svjetiljke nisu samo za djecu - pomažu i roditeljima. Bebu ćete tijekom prvih nekoliko mjeseci života sigurno posjećivati više od jednom na noć. Stručnjaci preporučuju da noćnu svjetiljku prestanete koristiti čim beba pri puta odspava od večeri do jutra. Imajte na umu da svjetlost ne bi smjela biti prejaka jer može poremetiti san vaše bebe. Zbog toga je u takvim slučajevima upotreba noćne svjetiljke puno prikladnija od upotrebe stropne svjetiljke.
 3. Učenje samostalnog korištenja kahlice. Noćna svjetiljka potiče dijete na samostalnu uporabu kahlice tijekom noći. Može je uzeti sa sobom na putu do toaleta. Možete ga potaknuti na samostalan odlazak na toalet odnosno kahlicu ukoliko u hodnik ili kupaonicu postavite dodatnu svjetiljku. Na taj način neće trebati paliti stropno svjetlo, a tama ga neće spriječiti u namjeri upotrebe kahlice.

U kojim slučajevima ne savjetujemo upotrebu svjetiljke ili projektora? 

Iako upotreba noćne svjetiljke ima brojne prednosti u nekim slučajevima ne savjetujemo njezinu upotrebu:

 • Kada noćna svjetiljka ili projektor ometa djetetov san. Za dobar san se preporučuje zamračen prostor. Na taj način poručujemo mozgu da je vrijeme za spavanje i opuštanje hormona za spavanje, tako zvanog melatonina. Previše svjetlosti može poremetiti djetetovom ritam spavanja. Poštujte djetetove želje u vezi noćne svjetiljke i ne zaboravite da svjetlost ne smije biti previše intenzivna.
 • Kada ih svjetlost potiče na igru, a ne na spavanje. U mislima morate imati da dječja soba ne služi samo za spavanje nego i za igranje. Svjetlost bi mogla potaknuti dijete na igru, što nije dobrodošlo u kasnim večernjim satima. Vrijeme za spavanje znači – vrijeme za spavanje! Ukoliko se dijete to ne nauči, svaki dan bi mogli imati problema s djetetovom nervozom i nenaspavanošću.

Noćne svjetiljke i projektori u Bubamari!

U Bubamarinim prodavaonicama vas čeka velika ponuda noćnih svjetiljki svjetski poznate robne marke Lumipet! Prijenosni medvjedići i životinjice nisu popularni samo zbog njihove funkcionalnosti  nego i zbog minimalističko slatkog izgleda. Mekane svjetiljke možete upravljati pomoću daljinskog upravljača te birati različite postavke boja i timer-a.

U našim prodavaonicama možete pronaći prekrasne noćne svjetiljke i projektore robnih marki Chicco, Hola, Kidz Delight, Oops, Smoby, Sterntaler i Sweet Dreamers.

Zašto svom djetetu ne bi olakšali vrijeme odlaska na spavanje uz pomoć slatkih noćnih svjetiljki i prekrasnih projektora?

Provjerite Bubamarinu široku ponudu i odaberite noćnu svjetiljku za najmlađeg obiteljskog člana. Možete birati među različitim slatkim motivima i brojnim životinjama, kao što su zečevi ili slonovi. Kod nas ćete sigurno pronaći proizvod koji će zadovoljiti i najzahtjevnije dječje želje.

Ukoliko svjetiljku kupujete za malo većeg mališana savjetujemo vam da ga uključite u proces odabira  kupovine artikla. Na taj način će se brzo zaljubiti u svoju novu svjetiljku koja će mu pomoći pri prevladavanju noćnih strahova.

Pokažite više
Zatvori