Booster

Filtriraj
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. FREEON 11 Proizvodi
 2. PEG PEREGO 6 Proizvodi
 3. SEVEN 1 Proizvod
Cijena
Boja
 1. Bež 2 Proizvodi
 2. Crna 8 Proizvodi
 3. Crvena 4 Proizvodi
 4. Narančasta 1 Proizvod
 5. Plava 1 Proizvod
 6. Šarena 1 Proizvod
 7. Siva 7 Proizvodi
 8. Zelena 1 Proizvod
Prikazanih 18 od 18 proizvoda
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  PEG PEREGO 
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  739,99 kn
  98,21 EUR
  Quickview
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  Booster Viaggio II, III Shuttle
 2. Dodajte na listu želja
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  PEG PEREGO 
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  739,99 kn
  98,21 EUR
  Quickview
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  Booster Viaggio II, III Shuttle
 3. Dodajte na listu želja
  Booster Viaggio II, III Shuttle Booster Viaggio II, III Shuttle
  PEG PEREGO 
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  739,99 kn
  98,21 EUR
  Quickview
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  Booster Viaggio II, III Shuttle
  Booster Viaggio II, III Shuttle
 4. Dodajte na listu želja
  Booster Go Fix II, III
  FREEON 
  Booster Go Fix II, III
  539,99 kn
  71,67 EUR
  Quickview
  Booster Go Fix II, III
 5. Dodajte na listu želja
  Booster Pluton
  FREEON 
  Booster Pluton
  179,99 kn
  23,89 EUR
  Quickview
  Booster Pluton
  Booster Pluton
Prikazanih 18 od 18 proizvoda
Poredaj po

Kako izabrati pravilan Booster za svoje dijete?

Ponekad ne možemo vjerovati kako naša djeca brzo odrastaju.  Čini nam se kao da smo ih prije samo nekoliko dana donijeli u kupoli, a onda odjednom moramo kupiti Booster! U Bubamari vas čeka raznolika ponuda udobnih i sigurnih Booster-a odnosno dječjih autosjedalica skupine II i III.

Kada započeti i kada prestati upotrebljavati Booster?

Booster-i  su „prijelazne“ dječje autosjedalice, koje djetetu pomažu da se pripremi na vožnju u automobilu bez dječje autosjedalice. Razlikujemo dvije vrste Booster-a:

 • Booster-i s leđnim naslonom su namijenjeni djeci koja su prerasla svoju staru dječju autosjedalicu i niža su od 125 cm. Leđni naslon im osigurava dodatnu sigurnost, a istodobno i udobnost.
 • Booster-i bez leđnog naslona su namijenjeni većoj djeci. U pravilu se radi o djeci koja su visoka između 125 cm i 150 cm odnosno ona koja su teška između 22 i 36 kg.

Možete se odlučiti za kupovinu Booster-a sa skidivim leđnim naslonom. Booster će na taj način rasti skupa s vašim djetetom, te će te ga moći upotrebljavati dulje vremena. Kada dijete preraste 125 cm, leđni naslon jednostavno uklonite i „klasični Booster“ (Booster bez leđnog naslona) možete dalje upotrebljavati.

U Hrvatskoj je zakonski određeno da sva djeca niža od 150 cm tijekom vožnje moraju sjediti u dječjoj sjedalici i biti zavezana sigurnosnim pojasom.

Pri čemu morate biti pozorni prilikom kupnje Booster-a?

Pri kupnji Booster-a budite pozorni da kupite artikl koji je primjeren visini odnosno težini vašeg djeteta. Dječju autosjedalicu upotrebljavajte sve dok je dijete ne preraste. Tek onda kada dijete preraste preporučenu visinu ili težinu počnite upotrebljavati Booster. Uvjerite se da je Booster kojeg ste odabrali kompatibilan s vašim automobilom. Preporučujemo da se prije kupovine proučite sigurnosne standarde za Booster koji ćete odabrati. S obzirom da ne kupujete samo dodatak za svoj automobil nego investirate u sigurnost vašeg djeteta pažljivo proučite sve što vam je potrebno. Umjesto na izgled Booster-a se usredotočite na specifikacije, kvalitetu i sigurnosne standarde.

Ne zaboravite! Dijete koje je preveliko i premalo za svoju autosjedalicu nije optimalno osigurano.  Djetetovu sigurnost možete ugroziti ukoliko autosjedalicu prebrzo zamijenite Booster-om.

Usporedba standarda za Booster-e  ECE R44/04 i ECE R129

Trenutno postoje dva standarda za Booster-e, stara regulacija pod nazivom ECE R44/04 i nova regulacija pod nazivom ECE R129, odnosno I-size. Nova regulacija poboljšava nedostatke staroga standarda i osigurava još veću sigurnost djeteta u automobilu. Standard ECE R129 se u prvoj fazi odnosio na dječje autosjedalice namijenjene manjoj djeci i dojenčadi. U donjoj tablici su njihove glavne karakteristike i osnovne razlike među njima.

Usporedba standarda za Booster-e ECE R44/04 i ECE R129
ECE R44/04 ECE R44/04
Izbor dječje autosjedalice s obzirom na djetetovu težinu (u kg).  Izbor dječje sjedalice s obzirom na djetetovu visinu (u cm).
Booster-i spadaju u II in III grupu.  Dječje autosjedalice nisu kategorizirane po grupama. 
Prilagodba Booster-a s Isofix sistemom ili sa sigurnosnim pojasom. Mogućnost namještanja samo s Isofix sistemom.  
Booster-i su testirani u primjeru udarca s prednje i zadnje strane. Booster-i su testirani u primjeru udara s prednje i bočne strane. 
Za testiranje je korištena lutka »P« s 4 različita senzora. Za testiranje je korištena lutka »Q« s 32 različita senzora. Dodatni senzori nam pokazuju kako djeluju sile udarca na vrat, glavu i kralježnicu.

 

Standard R44/04 vrijedi do 2020 godine. To ne znači da svoju staru autosjedalicu morate odmah zamijeniti. Dječje autosjedalice koje su u skladu sa starim standardom će biti u ponudi do 2020 godine, sve do prodaje zaliha, a s vremenom će ih u potpunosti zamijeniti I-size autosjedalice.

Jesu li Booster-i testirani u skladu sa R129 standardom sigurniji?

Standard R129 je napravljen s namjerom veće sigurnosti. Booster-i koji su napravljeni po smjernicama R129 direktive su najsigurniji Booster-i koji su trenutno u ponudi. Poznati su po I-size oznaci.

Najveće prednosti R129 standarda u slučaju Booster-a su:

 • Bolja zaštita djeteta u slučaju bočnog udara Stari standard je provjerio silu na autosjedalicu i dijete samo u slučaju udara s prednje i zadnje strane. I-size autosjedalice su testirane i u slučaju bočnog udara.
 • Dodatna bočna zaštita Booster-i koje će upotrebljavati djeca manja od 125 cm imaju dodatnu zaštitu za glavu koja ublažava sile na djetetovu glavu prilikom bočnog udara.
 • Manja nemogućnost nepravilnog namještanja dječje autosjedalice i pričvršćivanja djeteta Nepravilno namještanje dječje autosjedalice i nepravilno vezanje djeteta može ugroziti djetetovu sigurnost u automobilu. Isofix sistem je sigurniji način namještanja. Postoje dvije vrste namještanja Isofix-om – namještanje učvršćujućim točkama na zadnjem sjedalu automobila i namještanje autosjedalice uz pomoć Top Teather-a.
 • Izbor Booster-a s obzirom na djetetovu visinu. Djetetova sigurnost je ugrožena ukoliko je autosjedalica prevelika ili premala. Stari standard je kategorizirao autosjedalice s obzirom na djetetovu težinu, dok se novi standard usredotočuje na djetetovu visinu. Upotreba Booster-a u Hrvatskoj je obvezna za djecu od 105 do 150 cm visine.

Unatoč prednostima novog standarda, Booster sa standardom ECE R44 ne trebate odmah zamijeniti. Vrlo je bitno da prilikom namještanja poštujete upute, jer pravilno namješten Booster-a sa standardom ECE R44 je isto tako siguran za vožnju. Novi standard nadograđuje djetetovu sigurnost. U slučaju da kupujete novi Booster predlažemo da provjerite da je testiran u skladu s novim standardom R129.

Ponuda Booster-a u Bubamari

U Bubamari vas čeka velika ponuda Booster-a robnih marki Britax Romer, Chicco, Concord, Eurasia, FreeON, Kiddy, Joie, Maxi Cosi i Peg Perego. Među različitim nijansama boja ćete sigurno pronaći onaj Booster koji najbolje odgovara vašem automobilu. Ne zaboravite da prije kupnje autosjedalice boje ne igraju najvažniju ulogu, nego djetetova sigurnost. Možete birati Booster-e s ili bez Isofix sistema.

Prije kupnje se uvjerite da je odabrani Booster kompatibilan s vašim automobilom odnosno sa svim vozilima u kojima ćete ga upotrebljavati. U slučaju da odaberete Booster s Isofix sistemom provjerite ukoliko vaš automobil omogućava tu vrstu namještanja. Većina automobilskih proizvođača u novije vrijeme izrađuje automobile u skladu s I-size standardom, zbog čega na dnu sjedala imaju Isofix točku za pričvršćivanje.

Pokažite više
Zatvori