i-Size

Filtriraj
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. BRITAX RÖMER 13 Proizvodi
 2. CHICCO 4 Proizvodi
 3. CYBEX 6 Proizvodi
 4. FREEON 8 Proizvodi
 5. MAXI-COSI 5 Proizvodi
 6. NUNA 5 Proizvodi
 7. PEG PEREGO 3 Proizvodi
Cijena
Boja
 1. Crna 16 Proizvodi
 2. Plava 2 Proizvodi
 3. Roza 1 Proizvod
 4. Šarena 2 Proizvodi
 5. Siva 22 Proizvodi
 6. Siva 1 Proizvod
 7. Zelena 3 Proizvodi
Prikazanih 24 od 44 proizvoda
Stranica
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Autosjedalica Sirona S2 i-Size Autosjedalica Sirona S2 i-Size
  CYBEX 
  Autosjedalica Sirona S2 i-Size
  2.399,99 kn
  Redovna cijena 2.799,99 kn
  Quickview
  -14%
 2. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Autosjedalica Sirona S2 i-Size Autosjedalica Sirona S2 i-Size
  CYBEX 
  Autosjedalica Sirona S2 i-Size
  2.399,99 kn
  Redovna cijena 2.799,99 kn
  Quickview
  -14%
 3. Dodajte na listu želja
  Autosjedalica Cloud z i-Size
  CYBEX 
  Autosjedalica Cloud z i-Size
  Redovna cijena 2.899,99 kn
  Quickview
 4. Dodajte na listu želja
  Autosjedalica Baby-Safe i-Size Autosjedalica Baby-Safe i-Size
  BRITAX RÖMER 
  Autosjedalica Baby-Safe i-Size
  Redovna cijena 2.449,99 kn
  Quickview
 5. Dodajte na listu želja
  Autosjedalica Dualfix i-Size Autosjedalica Dualfix i-Size
  BRITAX RÖMER 
  Autosjedalica Dualfix i-Size
  Redovna cijena 2.479,99 kn
  Quickview
 6. Dodajte na listu želja
  Autosjedalica Kidfix BR i-Size Autosjedalica Kidfix BR i-Size
  BRITAX RÖMER 
  Autosjedalica Kidfix BR i-Size
  Redovna cijena 1.899,99 kn
  Quickview
 7. Dodajte na listu želja
  Autosjedalica Advansafix i-Size Autosjedalica Advansafix i-Size
  BRITAX RÖMER 
  Autosjedalica Advansafix i-Size
  Redovna cijena 2.449,99 kn
  Quickview
 8. Dodajte na listu želja
  Autosjedalica Viaggio FF 105 Marte
  PEG PEREGO 
  Autosjedalica Viaggio FF 105 Marte
  Redovna cijena 1.639,99 kn
  Quickview
 9. Dodajte na listu želja
  Autosjedalica Fold/Go i-Size, crna Autosjedalica Fold/Go i-Size, crna
  CHICCO 
  Autosjedalica Fold/Go i-Size, crna
  Redovna cijena 1.649,99 kn
  Quickview
  Autosjedalica Fold/Go i-Size, crna
  Autosjedalica Fold&Go i-Size, siva
Prikazanih 24 od 44 proizvoda
Stranica
Poredaj po

Zašto odabrati I-size autosjedalicu?

Sigurnost je prva pomisao svakog roditelja kada pomisli na vožnju djeteta u automobilu. Prilikom izbora dječjih autosjedalica najprije je potrebno upoznati se sa standardima i regulacijama na području djetetove sigurnosti na putu. ECE R129 odnosno i-Size regulacija je novi standard za autosjedalice koji poboljšava nedostatke postojećeg standarda i djetetu osigurava optimalnu sigurnost u automobilu.

Usporedba standarda ECE R44/04 i ECE R129 (I-size)

Trenutno  postoje dva standarda u vezi autosjedalica – ECE R44/04 i ECE R129 (I-size). Za lakše razumijevanje sigurnosnih standarda spomenutih regulacija u donjoj tablici se nalaze osnovne karakteristike i razlike među njima.

Usporedba standarda ECE R44/04 i ECE R129 (I-size)
ECE R44/04 ECE R129 odnosno I-size
Rangiranje autosjedalica s obzirom na djetetovu težinu (u kg). Rangiranje autosjedalica s obzirom na djetetovu visinu (u cm).
Kategorizacija po skupinama ( Skupina 0+, 1, 2, 3). Nema kategorizacije po skupinama.
Djeca koja prekorače 9 kg se mogu okrenuti prema naprijed. Dijete do 15. mjeseca starosti okrenuto u suprotnom smjeru  od smjera vožnje.
Prilagođavanje sa sigurnosnim pojasom automobila ili sa Isofix sistemom. Prilagođavanje moguće već samo s Isofix sistemom.
Testirana sila u slučaju udarca s prednje i zadnje strane. Testirana sila u slučaju udarca s prednje i zadnje strane.
Prilikom testiranja je upotrebljena lutka »P« s 4 različita senzora. Prilikom testiranja je upotrebljena lutka »Q« s 32 različita senzora.

 

Osnovni ciljevi uredbe I-size

Novi standard ECE R129 je nadogradnja prošle regulacije i prije svega označava poboljšanje dječjih autosjedalica, kako bi našim mališanima osigurali optimalnu sigurnost na putu. Osnovni ciljevi uredbe I-size uključuje:

 • Bolja kompatibilnost Prvi I-size kompatibilni automobili su bili u ponudi već 2013. U pravilu skoro svi noviji automobili imaju mogućnost prilagodbe sistemom Isofix koji je u skladu s novim standardom.
 • Jednostavno namještanje Nepravilno namještanje dječje autosjedalice je najčešći problem koji ugrožava djetetovu sigurnost. Zato novi standard određuje namještanje sa sistemom Isofix koji smanjuje pogreške prilikom namještanja.
 • Namještanje djeteta u suprotnom smjeru vožnje Regulacija poštuje mišljenja stručnjaka, koji kažu da dijete do 15. mjeseca starosti u automobilu treba biti namješteno u suprotnom smjeru vožnje.
 • Točnija i jednostavnija klasifikacija Rangiranje autosjedalica s obzirom na djetetovu visinu umjesto na težinu.
 • Veća sigurnost Unatoč tome da je bočni udarac čest oblik automobilske nesreće, dosad su uredbe bile testirane samo u primjeru udarca s prednje i zadnje strane. Dodatno testiranje nam otkriva kako se dječja autosjedalica ponaša u slučaju bočnog udarca.

Isofix sistem prilagođavanja

Namještanje s Isofix sistemom je standardiziran sistem namještanja u skladu sa standardom I-size. Radi se o namještanju koje je vrlo praktično za roditelje i ujedno najsigurnije za djecu. Isofix znatno smanjuje mogućnost nepravilnog namještanja dječje autosjedalice u automobil, isto tako smanjuje mogućnost ozljeda i sile na dijete u slučaju udarca. Sjedalica je sigurno zavezana i onda kada ne vozite dijete u njoj. Sistem Isofix osigurava tvrdu i trajnu vezu između sjedalice automobila i karoserije.

Poznajemo dva načina namještanja s Isofix sistemom u automobil:

 

 • učvršćujuće točke na dnu zadnjeg automobilskog sjedala – većina novih automobila je na dnu zadnjih sjedala već opremljeno s učvršćujućim točkama Isofix,

Namještanje pomoću učvršćujućih točaka na sjedalo automobila

Slika 1: Namještanje pomoću učvršćujućih točaka na sjedalo automobila

 

 • Top Tether – namještanje pomoću treće sigurnosne točke.

 

Namještanje dječje autosjedalice pomoću treće sigurnosne točke

Slika 2: Namještanje dječje autosjedalice pomoću treće sigurnosne točke

 

Jesu li I-size autosjedalice sigurnije?

Autosjedalice napravljene u skladu s I-size standardom su poznate kao najsigurnije dječje autosjedalice koje su trenutno u ponudi. To ne znači da autosjedalicu standarda ECE R44 morate preko noći zamijeniti. Pri pravilnom namještanju sa sigurnosnim pojasevima su također i one jako sigurne. I-size standard samo dodatno nadograđuje stupanj sigurnosti vožnje vašeg djeteta.  

Kakve sigurnosne prednosti ima regulacija I-size? Isofix sistem osigurava najčvršće i najsigurnije namještanje u automobil, isto tako smanjuje mogućnost nepravilnog namještanja. Novost je testiranje sila u slučaju bočnog udara, jer osigurava dodatnu zaštitu djeteta. Kod prijašnjeg standarda se je gledala djetetova težina, a ne visina i starost. Djeca teža od 9 kilograma su bila namještena u smjeru vožnje, iako su tu težinu dosegnuli već prije nego su bili stari 15 mjeseci. Takvo namještanje nije u skladu s mišljenjima stručnjaka koji kažu da je namještanje djece mlađe od 15 mjeseci u obrnutom smjeru vožnje bolje za optimalnu sigurnost djece na putu. 

Zakonodavstvo i uredbe I-size

I-size uredba se uvodi postepeno i trenutno je u usporednoj upotrebi s ECE R44 standardom. Autosjedalice koje su izrađene po ECE R44 standardu možete još uvijek bez brige upotrebljavati, jer vašem djetetu osiguravaju najmanje minimalan stupanj sigurnosti koji je u skladu sa zakonodavstvom. Isto tako dobro je znati da broje autosjedalice bez I-size standarda prelaze zakonsko minimalno određen stupanj sigurnosti. Novo zakonodavstvo i uvođenje standarda ECE R129 je prije svega namijenjeno poboljšanju postojećeg standarda i osigurava dodatnu sigurnost i zaštitu djece na putu.

Uredba će također utjecati na proizvođače automobila koji će pri razvoju automobila primjerenih za upotrebu I-size dječjih autosjedalica morati poštivati sljedeće smjernice:

 • mogućnost namještanja dječje autosjedalice s Isofix sistemom,
 • osigurati dovoljno prostora za namještanje većih autosjedalica, okrenutih i u obrnutom smjeru vožnje,
 • označiti automobil s  I-size naljepnicom i kupcima osigurati priručnik za upotrebu s točnim uputama za namještanje dječje autosjedalice.

Naša ponuda dječjih I-size autosjedalica

U našoj ponudi možete pronaći veliku ponudu I-size autosjedalica robnih marki Chicco, Concord, Maxi-Cosi i Peg Perego.

Provjerite je li autosjedalica koju ste odabrali kompatibilna s vašim automobilom odnosno s svim automobilima u kojima ćete ju upotrebljavati. Noviji automobili su u pravilu izrađeni u skladu s I-size standardom i zato na dnu zadnjih sjedala imaju Isofix učvršćujuće točke. Većinu I-size autosjedalica možete namjestiti u automobil isključivo s Isofix sistemom, a ne samo sa sigurnosnim pojasevima. 

Uvjerite se da je autosjedalica koju ste odabrali primjerena za starost i visinu vašeg djeteta. Sve dokle vaše dijete ne prekorači preporučenu visinu, starost ili težinu, upotrebljavajte jednu autosjedalicu  i tek kasnije ju zamijenite. Ne žurite s kupovanjem veće i novije autosjedalice. Ukoliko je dijete preveliko ili premalo za autosjedalicu njegova sigurnost je ugrožena tijekom vožnje.

Omogućite svom djetetu maksimalnu sigurnost na putu.

Pokažite više
Zatvori