Dostava i povrat

Pročitajte informacije o dostavi i povratima proizvoda.

1. Načini dostave/preuzimanja narudžbe

Prilikom narudžbe proizvoda u web trgovini korisnik može odabrati između dva načina dostave: 

  1. Dostava na adresu koju navede prilikom podnošenja narudžbe, a za AKIDS HR d.o.o. dostavu vrši Hrvatska pošta.

  2. Osobno preuzimanje narudžbe u prodavaonici Bubamara.

U slučaju osobnog preuzimanja narudžbe u prodavaonici Bubamara, na raspolaganju su prodavaonice koje na zalihi imaju traženi proizvod u trenutku podnošenja narudžbe. Prilikom odabira osobnog preuzimanja plaćanje je moguće samo s debitnom/kreditnom karticom ili PayPalom, plaćanje prilikom preuzimanja nije moguće. 

Dostavu vršimo u većini europskih država, popis država u koje je moguća dostava naveden je u cjeniku dostave. 

Odabir dostavne službe nije moguć, AKIDS HR d.o.o. samo navodi s kojom dostavnom službom će poslati paket. 

 

2. Cjenik dostave

Trošak dostave se obračunava ovisno o lokaciji i vrsti proizvoda. 

Cijene dostave su navedeno u tabeli ispod. 

Naslovna država

Vrijednost narudžbe do 499,90 kn*

Vrijednost narudžbe iznad 499,90 kn*

Izvanredne pošiljke
(Neovisno o vrijednosti paketa)

Hrvatska

30,00 kn

Besplatno

59,00 kn

Slovenija, BIH, Crna Gora, Srbija

399,00 kn

399,00 kn

549,00 kn

Belgija, Francuska, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Danska, Irska, Ujedinjena Kraljevina, Grčka, Portugal, Španjolska, Austrija, Finska, Švedska, Cipar, Češka, Estonija, Latvija, Litva, Mađarska, Malta, Poljska, Slovačka, Bugarska, Rumunjska, Albanija, Makedonija, Turska, Kosovo

575,00 kn

575,00 kn

799,00 kn

Sve cijene su navedene s PDV-om.

*Iznimka su paketi, odnosno proizvodi, koji radi svojih dimenzija, težine ili drugih karakteristika zahtijevaju poseban tretman. Za te posebne pošiljke cijena dostave se obračunava po trenutno važećem cjeniku (stupac Posebne pošiljke) i obračunava se za: 

  • trampoline
  • tobogane teže od 30 kg
  • teže vanjske igračke
  • krevete
  • madrace
  • ormare
  • komode za prematanje i
  • ostalo pokućstvo.

Ukoliko kupac narudžbu preuzima u prodavaonici Bubamara, koju odabere u procesu narudžbe, narudžba se preuzima besplatno. 

Cjenik dostave se može izmijeniti bez prethodne obavijesti. Tijekom posebnih akcija cijena dostave se može izmijeniti u odnosu na trenutačno valjan cjenik. 

O visini cijene dostave korisnik je obavjšeten prije zaključivanja narudžbe. 

3. Rok dostave

Predviđen rok u kojem će AKIDS HR d.o.o. odabrane proizvode predati dostavnoj službi, zabilježen je na posebnom popisu proizvoda i u košarici narudžbe. Prilikom narudžbe više proizvoda s različitim rokom dostave, poštuje s najduži rok. Za dostavu brine dostavna služba, u većini slučajeva sljedeći dan od dana otpreme, a najkasnije u roku tri radna dana. 

Radi povećanog opsega narudžbi u trenucima sezonskih sniženja, rok dostave se najčešće produžuje na 7 radnih dana. 

Rok za otpremu počinje teći kada je narudžba potvrđena od strane web trgovine, odnosno prvi radni dan po izdavanju narudžbe. 

4. Osobno preuzimanje

Kada je narudžba spremna za preuzimanje u odabranoj prodavaonici, kupac će biti obavješten putem e-maila. Paket će ga u prodavaonici čekati 3 radna dana od primanja obavijesti o preuzimanju pripremljenog paketa. 

Po isteku navedenog roka u kojem paket čeka na preuzimanje, narudžba će biti stornirana jer se smatra da je kupac odustao od kupnje. 

Ukoliko iz različitih razloga kupac ne može preuzeti paket u zadanom roku te mu je potreban duži rok, to mora direktno javiti u odabranu prodavaonicu (kontakti svih prodavaonica su objavljeni ovdje). 

5. Detaljnije o dostavi na odabranu adresu

U slučaju da u vrijeme dostave na navedenoj adresi nema nikoga, dostavljač obavijesti primatelja na kojem mjestu može preuzeti paket.

U slučaju dostave i plaćanja pouzećem, kupac ne plaća dodatne troškove obrade narudžbe, nego samo iznos narudžbe. Prilikom dostave primatelj može platiti gotovinom ili karticom.

U slučaju dostave u objekte s više stanova, paket se dostavlja do ulaznih vrata objekta. 

6. Pravo na odustajanje od kupnje, povrat proizvoda

Kupac naručenih proizvoda na www.bubamara.eu ima pravo, da u 14 dana od preuzimanja proizvoda odustane od kupnje. To se realizira tako da se proizvodi zajedno s originalnim računom donesu u prodavaonicu Bubamara ili poduzeću na e-mail: etrgovina@bubamara.eu pošalje da odustaje od kupnje, bez da navede razlog odustajanja. 

Proizvod je potrebno vratiti prodavaonici najkasnije u roku od 14 dana od dane informacije o odstupanju od ugovora (kupovine). Rok počne teći jedan dan od datuma preuzimanja naručenih proizvoda. U svrhu odstupanja od kupnje kupac može koristiti i neobvezni obrazac za povrat. Neovisno na način odstupanja, potrošač mora poduzeću priložiti kopiju računa. 

Proizvode kupac mora vratiti neoštećene, u istom obliku i u originalnom pakiranju. Ukoliko je proizvod u tom roku bio sastavljan i u funkciji, odnosno uporabi, povrat proizvoda nije moguć. 

Poduzeće vraća primljena novčana sredstva jednakim načinom kojeg je koristio kupac, ukoliko se kupac s tim slaže, iznos naručenih proizvoda vraća se na račun kupca. Povrat uplaćenih sredstava će biti najkasnije u roku od 14 dana od zaprimanja informacije o odstupanju od kupnje. Da bi se osigurala točnost, sigurnost i pravovremenost povrata i kako bi se omogućila evidencija o povratima, povrat sredstava se vraća kupcu prema prethodnom dogovoru na njegov transakcijski račun. Poduzeće može zadržati sredstava dok ne zaprime povrat proizvoda ili dok kupac ne pošalje dokaz da je proizvod/e poslao natrag, ovisno koji događaj će biti prije. 

Pravo na zamjenu proizvoda, povrat kupljenog, garanciju, materijalne greške i nepravilno pružene usluge uređuje Zakon o zaštiti potrošača. 

Više o uspostavljanju prava na odustajanje od kupnje, možete pročitati u Općim pravilima i uvjetima korištenja web stranice i prodavaonice bubamara.eu, koji su dostupni ovdje

 

Imate pitanje?

Pišite nam na etrgovina@bubamara.eu ili nas nazovite na +385 (0)99 264 3390.

Zatvori