Hranjenje

Hranjenje započinje već od prvoga trenutka nakon rođenja. Prvo s majčinim mlijekom, a kasnije i prvim kašicama. Kvalitetnim i praktičnim dodacima hranjenje postaje opušteno i zabavno za sve – roditelje i dojenče. U našoj ponudi možete pronaći brojen praktične dodatke za bezbrižne zalogaje robnih marki Mam, Chicco, Avent, Nuk, Medela, FreeOn, Sterntaler, Bubaba, Aden Essentials i drugih.
Pročitaj više

Popularni proizvodi

 1. Dodajte na listu želja
  %
  Hranilica Sven Hranilica Sven
  FREEON 
  Hranilica Sven
  Trenutna cijena 939,99 kn
  124,76 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 1.099,99 kn
  145,99 EUR
  Quickview
  %

Neka hranjenje bude veselje vama i vašem dojenčetu

Hranjenje je nepogrešiv dio našega života, a započne već nakon prvog trenutka rođenja. O hranjenju i dodacima za hranjenje će buduće mame početi razmišljati već tijekom trudnoće -  o dojenju, dudama i bočicama. Majčino mlijeko je primarna hrana tijekom prvih nekoliko mjeseci djetetovog života te u idealnim uvjetima dodatke za hranjenje na početku još nećete trebati. Ukoliko se nešto promijeni Bubamara je uz vas sa svojom širokom ponudom dodataka za hranjenje.

Majčino mlijeko je prva djetetova hrana

Mlijeko kojim ćete nakon poroda hraniti svoje dijete se počne stvarati već tijekom trudnoće. Dijete će već nakon nekoliko sati poslije poroda zaželjeti mlijeko. Prvih nekoliko mjeseci će majčino mlijeko biti jedina i glavna djetetova hrana. Mlijeko sadrži sve što je djetetu potrebno za potpun obrok. Ukoliko nemate majčinog mlijeka djetetu možete ponuditi mlijeko u bočici ili mu pripremiti mlijeko koje je prilagođeno maloj dječici.

Nakon nekoliko prvih tjedana poslije poroda dobro se pobrinite za sebe kako bi imali dovoljno mlijeka. Puno odmarajte, pijte i jedite kvalitetnu, raznoliku hranu. Dijete pokušajte nahraniti više puta kako bi potaknuli stvaranje mlijeka. Tako vam prije poroda neće biti potrebno kupovati bočice i druge dodatke za hranjenje.

Do majčinog mlijeka uz pomoć kvalitetne izdajalice

Dojenje ponekad ne uspije bez obzira na uložen trud. No to ne znači da dijete neće moći biti nahranjeno majčinim mlijekom. Uz pomoć kvalitetne izdajalice možete doći do mlijeka te ga ponudi djetetu pomoću bočice, žlice ili šprice. Upotreba izdajalice će pomoći prilikom stvaranja mlijeka isto kao da bi dijete dojilo samostalno.

Odabir prave bočice

U našoj ponudi možete pronaći bočice različitih robnih marki koje imaju različito oblikovane sisače. Djetetu odabrana bočica možda neće odgovarati ili je možda neće htjeti prihvatiti. Stoga smo u našu ponudu uvrstili bočice koje se međusobno razlikuju te vam omogućili da na taj način pronađete onu koja odgovara vašem djetetu.

Bočica može biti mala jer djeca ne pojedu veliku količinu hrane odjednom. Budite pozorni da sisač ima mali protok kako bi dijete moglo jednostavno piti mlijeko. Staklene bočice ćete lakše očistiti, dok su plastične malo čvršće te možete biti bez brige ako vam ponekad padnu na tlo.

Kako bi spriječili prijenos mikrobakterija i prljavštine u djetetova usta pobrinite se da prije upotrebe dobro sterilizirate sisač. U slučaju da upotrebljavate mlijeko koje je prilagođeno za dojenčad pobrinite se da bude uvijek svježe.

Dodaci za pomoć prilikom uvođenja guste hrane

Kada se približi vrijeme uvođenja guste hrane, roditelji počnu istraživati koji dodaci su im potrebni. Možda ćete biti malo zbunjeni ukoliko se prvi puta susrećete s tim preprekama. No bez brige, naš popis će vam sigurno pomoći pri odabiru dodataka koji vam ne smiju nedostajati prilikom uvođenja guste hrane.

 • Podbradak Podbradci su sigurno nepogrešivi prilikom hranjenja. Što su veći, to su bolji jer hrane će biti na sve strane. Unatoč upotrebi podbradaka se može dogoditi da komadić hrane završi na hlačama ili bodiju, no većina mrlja će završiti na podbratku.
 • Zdjelica ili tanjurić Zdjelica će biti obvezan dodatak ukoliko ste se odlučil za uvođenje dječje kašice. Već na početku možete odabrati manji tanjurić ukoliko ste se odlučili djetetu ponuditi hranu u komadićima.
 • Pribor Dojenče sigurno neće jesti pomoću pribora, stoga će hranjenje silikonskom ili plastičnom žlicom biti puno bolje od hranjenja metalnom žlicom. Žličice za uvođenje hrane su manje kako bi se dijete lakše naviknulo.
 • Hrana Hrana koju prvu ponudimo djeci je najčešće voće i povrće. Ukoliko vam se bude žurilo, sa sobom možete ponijeti pripremljene dječje kašice koje možete pronaći u našoj ponudi.
 • Kuhalo Kada započnete s uvođenjem guste hrane najbolje ju je pripremati na pari. Kako bi priprema bila brža i lakša će vam pomoći kuhalo. Većina kuhala ima dodatnu funkciju miješanja hrane u glatku kašicu.

Hranjenje dojenčeta na putu

Neka vam uvođenje guste hrane ne bude prepreka za odlaskom na put. Izleti i putovanja će biti ugodni uz malo prilagođavanja i dobrom organizacijom, kako ne bi trebali prekinuti s uvođenjem guste hrane. Kašicu ili drugu hranu možete pripremiti kod kuće te ju spremiti u jednu od posudica koje možete pronaći u našoj ponudi. Možete odabrati klasičnu plastičnu posudu ili termo posudu koja hranu održava toplom. Ne zaboravite ponijeti plastičnu žlicu i podbradak.

Ukoliko se ne snalazite dobro u pripremi hrane za put za vas imamo rješenje. U Bubamarinim trgovinama možete pronaći pripremljenu hranu primjerenu za djecu od 4. mjeseca starosti. U velikoj ponudi možete birati između voćne, povrtne i žitne hrane koja će zadovoljiti svaki ukus.

Tijekom pripreme hrane higijena mora biti na prvom mjestu

Trebate biti oprezni tijekom pripreme mlijeka ili kašica kako djetetu prljavština ne bi dospjela u usta. Tijekom prvih mjeseci preporučujemo upotrebu sterilizatora koji brzo i učinkovito sterilizira sve dodatke za hranjenje i dude. Možete odabrati klasični sterilizator ili onaj za mikrovalnu. Bočice i dude sterilizirajte redovno, a posebno ukoliko dođe do prehlada i bolesti u obitelji odnosno djetetovom okruženju. Na taj način možete učinkovito spriječiti širenje virusa.

Budite pozorni prilikom pripreme povrća, voća i druge hrane. Pogledajte dolaze li od pouzdanih proizvođača, dobro operite vanjske dijelove hrane te ih pripremite na siguran način.

Svako razdoblje hranjenja predstavlja nov, drugačiji izazov. Prvi izazov je dojenje, zatim slijedi uvođenje guste hrane i na kraju uvođenje hrane koju jedu odrasli. Iako vam se sve skupa čini komplicirano budite bez brige. Na našem blogu možete pronaći praktične savjete i dodatke za hranjenje tako da će vam taj izazov postati pravi „mačji kašalj“.

Pokažite više
Zatvori