Dječja hrana

Filtriraj
Mogućnosti kupnje
Cijena
Prikazanih 1 od 1 proizvoda
Poredaj po
Prikazanih 1 od 1 proizvoda
Poredaj po

Najukusnija i najkvalitetnija hrana za vaše najmlađe

Tijekom prvih nekoliko mjeseci je mlijeko jedina hrana koju dijete jede. Ukoliko dojenje i izdajanje mlijeka ne uspije, tada sve potrebne hranjive tvari dijete dobiva iz mlijeka koje posebno prilagođeno za novorođenče. Svaki roditelj zna da prije ili kasnije treba započeti s prilagođavanjem odnosno uvođenjem guste hrane. Roditelji se najčešće gustu hranu odluče uvoditi u obliku kašica, no mogu se odlučiti i za metodu tako da djetetu nude hranu u komadićima. Dječja hrana u svakom slučaju mora biti kvalitetna, zdrava i sigurna za vaše dijete.

U Bubamarinim prodavaonicama smo uz vas od prvoga trenutka pa na dalje. U velikoj našoj ponudi možete pronaći vrste početnih mlijeka, a i ona za kasnije, ukusne voćne, povrtne i žitne kašice te ukusne sokove, čajeve i razne grickalice.

Kvalitetna dječja hrana je važna od prvoga dana nadalje.

Dojenje je najprirodniji i najbolji način da djetetu osiguramo sve potrebne hranjive tvari već od prvoga dana nadalje, a mlijeko je prva dječja hrana. Dojenje je zahtjevno. Može se dogoditi da dojenje i izdajanje majčinoga mlijeka ne uspije. Bez brige, to još uvijek ne znači da će vaše dijete biti gladno. U Bubamarinim prodavaonicama možete pronaći početne vrste mlijeka za novorođenčad ali i ona za kasnije razdoblje. To su mlijeka koja osiguravaju potrebne hranjive tvari i kalorije koje su djetetu potrebne za zdrav rast i razvoj. 

Prilagođeno mlijeko je dobro čak i u slučaju da dojite dijete, no djetetu želite pružiti dopunu poslije obroka. U tom slučaju prvo podojite dijete, a zatim mu dajte manju količinu prilagođenog mlijeka. Konzultirajte se s pedijatrom o tome koje mlijeko će najbolje odgovarati vašem novorođenčetu. U pomoć će vam s veseljem priskočiti i naše drago osoblje u prodavaonicama.

Uvođenje guste hrane

Uvođenje guste hrane je velika prekretnica – kako za roditelje tako i za novorođenčad. Uvođenje hrane obično započinje voćem i povrćem koje dolazi u obliku glatkih kašica. Dječju hranu je najbolje pripremiti svježu, neposredno prije jela. Nemojte upotrebljavati jake začine i sol. Ukoliko se brinete da kašicu nećete uspjeti pripremiti na način koji se djetetu sviđa, možete mu ponuditi jednu od pripremljenih voćnih ili povrtnih Hipp kašica koje će mu se sigurno svidjeti.  

Već pripremljena dječja hrana uvijek dobro dođe na putu, stoga vam uvođenje hrane ne treba biti izgovor kako bi ostali kod kuće. Možete se bez brige uputiti na izlet, šetnju ili na duže praznike. Pomoću kašica u staklenki ili u obliku praktičnih jastučića će te pri ruci uvijek imati ukusan, hranjiv i zdrav obrok. Posebno su praktične voćne kašice u obliku jastučića koje djetetu možete ponuditi bez žlice. 

Prilikom odabira dječje kašice se osvrnite na djetetovu starost

Odgovarajuću kašicu prema djetetovoj starosti će te uvijek moći pročitati na svim žitnim kašicama koje se pripremaju s vodom ili mlijekom, na kašicama u staklenkama ili voćni kašicama u obliku jastučića. Oznake za starost su određene s obzirom na preporuku uvođenja određenih sastojaka koji se nalaze u kašici. Prve kašice koje djetetu možete ponuditi već u 4. mjesecu su jako jednostavne, a sastoje se od samo jednog ili dva sastojka. Kako dijete odrasta tako i kašice postaju raznolikije, a samim time i ukusnije. 

Dječja hrana mora biti pravilno označena, no starosne oznake vas ne trebaju previše zabrinjavati. Za vaše dijete odaberite onu kašicu za koju mislite da je došlo vrijeme.  

Kako obogatiti okus kašice?

Iako voćne kašice obično imaju bogat i dobar ukus, ipak ih se tu ili tamo može kombinirati ili nadopuniti bilo kojom drugom hranom. Ako je kašica u početku cjeloviti obrok, tada će se, kako dijete raste, sve češće pokazati kao dodatak drugim namirnicama ili kao jednostavan zalogaj. Kako obogatiti okus kašice? Dajemo vam nekoliko savjeta.

  • Osim voćne kaše, djetetu možete ponuditi kekse ili rižine vafle. U našoj ponudi možete pronaći ukusne dječje kekse napravljene od prirodnih sastojaka.
  • Voće kašice u staklenki ili voćne kašice u obliku jastučića se odlično slažu s jednostavnim mliječnim kašicama koje djetetu možete pripremiti s mlijekom ili vodom.
  • Kada dijete malo odraste povrtne kašice možete koristiti kao ukusan umak za tjesteninu, rižu ili krumpir.
  • Uz voćne i povrtne kašice se odlično slaže prepečenac koji će obogatiti okus kašice te se pobrinuti kako bi bila zasitnija.

Grickalice - obavezna oprema u svakoj torbi za prematanje

Roditelji će znati o čemu pričamo kada vam kažemo da su dječje grickalice neizostavni dio svake torbe ili ruksaka za prematanje. Puno puta će vas spasiti u slučaju da dijete ogladni tijekom šetnje ili putovanja. Ukusne i zdrave grickalice, slatki keksi i rižini vafli s okusom borovnice će se svidjeti baš svakom djetetu ili mališanu.  

Osim grickalica se u vašoj torbi trebaju pronaći voćne kašice u obliku jastučića. Osim što su takve kašice ukusne, izuzetno su jednostavne i praktične za upotrebu. Takve kašice djetetu možete ponuditi na žlici, no biti je još lakše ukoliko mu je samo stisnete u usta. Bez mrlja, sito novorođenče i zadovoljni roditelji.

Na prvom mjestu su kvalitetna i sigurna hrana

Kada odabirete hranu za vaše najmlađe uvijek odaberite samo najbolje. Iako će te često čuti i pročitati da je najbolja hrana ona koja je svježe pripremljena kod kuće, svjesni smo da će te se naći u situacijama kada neće biti vremena ili prilika za pripremu domaće hrane - tada ćemo biti uz vas. U Bubamarinim prodavaonicama će te pronaći široku ponudu dječje hrane za novorođenčad i mališane koja će biti tako ukusna da će te kojim zalogajem morati ponuditi i same sebe. 

Od samoga početka stojimo uz vas s bogatom ponudom prilikom izbora početnog mlijeka, a i onoga koje dolazi za kasnije razdoblje. Budući da se djeca razlikuju jedni od drugih u našoj ponudi možete pronaći mlijeko koje se pravi od različitih osnova. Tako vas možemo uvjeriti da će te sigurno pronaći onog pravog za vaše novorođenče.

Voćne, povrtne i žitne kašice brzo postaju neizostavan dio svake kuhinje jer su ukusne, praktične i brzo se pripremaju. Uz to, sadrže sve hranjive tvari koje su potrebne djetetu. Možete ih kombinirati i s domaćom hranom kako biste stvorili brz, ukusan i uravnotežen obrok. Pored ukusne hrane, ne zaboravite na dovoljnu količinu tekućine.

Pokažite više
Zatvori