Igračke i kreativna zabava

Igra je nezamjenjivi dio djetinjstva i osnovno sredstvo za učenje i razvoj. Igra na različite načine potiče razvoj motoričkih sposobnosti, govora i potiče domišljatost. Djeca obožavaju Lego kocke, Barbie lutkice, a očaravaju ih i drvene igračke Viga i Top Bright. Igru uloga potiču Baby Born lutkice koje izgledaju kao da su prave. Odaberite pravu igračku te svom djetetu izmamite osmijeh na lice.
Pročitaj više

Popularni proizvodi

 1. Dodajte na listu želja
  Ideja za poklon
  PAW PATROL AKCIJSKE FIGURE PAW PATROL AKCIJSKE FIGURE
  PAW PATROL 
  PAW PATROL AKCIJSKE FIGURE
  59,99 kn
  7,96 EUR
  Quickview
 2. Dodajte na listu želja
  Zadnji komadi
  Cvijet iznenađenja mini Cvijet iznenađenja mini
  FLOWER SURPRISE 
  Cvijet iznenađenja mini
  Trenutna cijena 34,99 kn
  4,64 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 69,99 kn
  9,29 EUR
  Quickview
  %
 3. Dodajte na listu želja
  Zadnji komadi
  Mbeanz vrećica Mbeanz vrećica
  MIGHTY BEANZ 
  Mbeanz vrećica
  Trenutna cijena 7,49 kn
  0,99 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 14,99 kn
  1,99 EUR
  Quickview
  %
 4. Dodajte na listu želja
  Zadnji komadi
  Megariod Pixie Megariod Pixie
  MONKART 
  Megariod Pixie
  Trenutna cijena 174,99 kn
  23,23 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 249,99 kn
  33,18 EUR
  Quickview
  %

Svoju djecu potičite na igru jer je igra čarobno sredstvo za učenje i razvoj

Djeca obožavaju igru. Igra je nezamjenjivi dio djetinjstva. Često kažemo da igra upotpunjuje slobodno vrijeme te služi kao odmor od obveznosti, no često zaboravimo de je upravo igra izuzetno važan dio za razvoj i učenje. Djeca se kroz igru razvijaju, uče, rastu i pridobivaju neprocjenjivo iskustvo. Velika pomoć i ohrabrenje pri tom je odabir kvalitetnih i primjerenih igračaka koje odgovaraju djetetovoj starosti.

Koje igračke možete odabrati?

Ponuda igračaka koje možete pronaći na našim policama je velika i raznolika. Nudimo igračke za sve uzrasti. Možete pronaći igračke za novorođenčad te za malo manju i veću djecu. Ne zaboravite da igračke potiču kreativnost i dijete u vama, stoga im se s vremena na vrijeme pridružite. Naravno, nije primjereno da ih silite i na svoj način pokušate diktirati igru, nego se jednostavno prepustite njihovim uputama.

Prilikom izbora morate biti pozorni da su igračke izrađene od kvalitetnih i sigurnih materijala. To vam garantiramo za sve igračke koje možete pronaći u Bubamari.

Novorođene bebe se također igraju

Novorođene bebe se također vole igrati, a igra pozitivno utječe na njihov razvoj, iako nam se ponekad čini kao da samo gledaju svijet oko sebe.  No tijekom igre im malo morate pomoći. Novorođene bebe vole igračke koje imaju moćne kontraste i nježne zvukove. Zvečke su sigurno pravit hit za male bebe. Kada počnu opažati svijet oko sebe postat će im zanimljive i aktivnije igračke, velike kocke za slaganje te interaktivne igračke koje će ih očarati zvučnim i svjetlosnim efektima.

Igra uloga ima bitnu ulogu tijekom djetetovog razvoja

Vrlo važan dio igre je igranje uloga. Djeci pomaže da se postave u različite uloge i kroz igru odigraju različite situacije koje će im se događati u realnom svijetu i životu. Igra uloga ima pomaže da situacije pogledaju iz različitih kuteva te vježbaju dijaloge koje će možda jednom trebati.

Igru uloga potiču razne figurice i Barbie lutkice koje oduševljavaju svaku djevojčicu. Tu također spadaju dječje kuhinje, radionice te dodaci za kozmetički salon. Djeca će biti oduševljena ako im se pridružite tijekom igre. Tada ih pustite neka sami vode razvoj događaja tijekom igre. To je odlična prilika za zbližavanje s djetetom.

Igračke s junacima su uvijek HIT

Djeca s veseljem gledaju crtiće te si uvijek odaberu junaka s kojim se mogu poistovjetiti. Junaci postanu njihov uzor i najbolji prijatelj. Stoga nam vjerujte kada vam kažemo da su igračke povezane s junacima iz crtića pravi HIT. Obožavaju ih mala ali i starija djeca. Igra s najdražim igračkama će biti zanimljivija i atraktivnija, a dječja mašta će poletjeti.

Razveselite dijete jednom takvom igračkom bilo kada ili je odaberite za posebnu priliku, rođendan ili Božić.

5 savjeta za odabir igračke

 1. Prvi korak prilikom izbora igračke je da se usredotočite na djetetovu starost. Ukoliko odaberete igračku za koju je dijete premaleno postoji mogućnost da će mu igračka predstavljati prevelik izazov te da će mu biti dosadna ili će ga naljutiti. Igračka koja je primjerena za veću djecu može sadržavati malene dijelove koje novorođenčad može progutati. Takva igračka je nesigurna za dijete, stoga je poštivanje preporučene starosti vrlo bitno.
 2. Druga stvar na koju se trebate usredotočiti je stupanj djetetovog razvoja. Ukoliko dijete ne zna samostalno stajati ili hodati, igra s kuhinjom ili radionicom mu neće biti zanimljiva jer se neće moći dovoljno prepustiti igri. Različite igračke razvijaju različite vještine i sposobnosti – finu motoriku, grubu motoriku, učenje riječi, slogova ili brojeva. Odabirom pravilne igračke možete unaprijediti djetetov razvoj, a igra će postati zanimljiva i izazovna.
 3. Razmislite o tome s čim se vaše dijete najviše igra. Ukoliko je trenutno u razdoblju gledanja najdražeg crtića, sigurno će ga oduševiti moderne hit igračke. Ukoliko se radi o novorođenčetu, odličan izbor će sigurno biti drvena zvečka ili kocke s različitim aktivnostima. Možda vaše dijete obožava automobile ili Barbie lutkice – u tom slučaju razveselite dijete novom igračkom koja će dopuniti zbirku igračaka i obogatiti igru.
 4. Igračku možete odabrati s obzirom na priliku koja se bliži, to može biti rođendan, Božić ili neki drugi blagdan. To su odlične prilike da svom djetetu poklonite igračku koju stvarno želi. Ispunjenje želje će donijeti iskreno veselje i zadovoljstvo.
 5. Svaka igračka potiče razvoj na svoj način, no neke igračke su usmjerene točno za razvoj određenih sposobnosti – na primjer učenje brojeva ili riječi. Razmislite s kojom namjerom kupujete igračku. Radi li se samo o ispunjenju djetetove želje i slobodne igre ili želite djetetu pomoći prilikom razvoja učenja govora odnosno fine motorike?

Zašto je igra važna za djecu?

Igra je osnovno sredstvo učenja i zbog toga je vrlo važna. Tijekom igre se razvija mozak i neurološke veze, što je vrlo važno za to da u budućnosti budu uspješniji i bolji na bilo kojem području.

Primjereno okruženje potiče razvoj i upotrebu domišljatosti. Dijete nikada nemojte zatrpati raznim igračkama samo zato jer vam se čine upotrebljive. Poštujte preporučenu dob te provjerite za što je primjerena određena igračka. Na taj način ćete stvoriti razvojnu okolinu u kojoj će se dijete razvijati i učiti.

Nemojte zaboraviti kreativnu zabavu i istraživanje koji potiču finu motoriku, pomažu tijekom učenja i razvijaju dječju domišljatost. Istraživanje i kreativna zabava će odvesti dijete u svijet domišljatosti te mu pružiti pravu zabavu i izazov.

 

Pozivamo vas da provjerite našu Internet stranicu ili Bubamarinu prodavaonicu te odaberete igračku koja je najprimjernija vašem djetetu. Prilikom izbora će vam pomoći naše iskusne prodavačice, a za bilo koji savjet ili ideju pogledajte naše vodiče za kupnju, iskustva Bubamarinih mama ili savjete stručnjaka.

Pokažite više
Zatvori