Društvene igre

Filtriraj
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. APLI KIDS 1 Proizvod
 2. BRAINBOX 5 Proizvodi
 3. CAYRO 2 Proizvodi
 4. CHICCO 2 Proizvodi
 5. DEXYCO 9 Proizvodi
Više ...
Boja
 1. Crvena 1 Proizvod
 2. Plava 1 Proizvod
 3. Šarena 165 Proizvodi
 4. Žuta 1 Proizvod
Cijena
 1. 0,00 kn - 99,99 kn 101 Proizvodi
 2. 100,00 kn - 199,99 kn 59 Proizvodi
 3. 200,00 kn i manje 3 Proizvodi
Potiče kognitivni razvoj
 1. DA 5 Proizvodi
Potiče fine motoričke sposobnosti
 1. NE 5 Proizvodi
Potiče grube motoričke sposobnosti
 1. NE 5 Proizvodi
Potiče jezični razvoj
 1. DA 5 Proizvodi
Potiče senzorne vještine
 1. DA 5 Proizvodi
Potiče socijalni razvoj
 1. DA 5 Proizvodi
Prikazanih 24 od 163 proizvoda
Stranica
 1. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  SCHMIDT ČAROBNA KUGLA
  SCHMIDT
  SCHMIDT ČAROBNA KUGLA
  99,95 kn
  Redovna cijena 199,90 kn
  Quickview
 2. Dodajte na listu želja
  outlet
  RB IGRA ?ETIRI PRVE IGRE
  RAVENSBURGER
  RB IGRA ?ETIRI PRVE IGRE
  Posebna cijena 103,92 kn Normalna cijena 129,90 kn
  Quickview
  -20%
 3. Dodajte na listu želja
  outlet
  IGRA DIVOVSKO OKO
  IGRA DIVOVSKO OKO
  Posebna cijena 104,99 kn Normalna cijena 149,99 kn
  Quickview
  -30%
 4. Dodajte na listu želja
  outlet
  IGRA LUDA KACIGA
  DUJARDIN
  IGRA LUDA KACIGA
  Posebna cijena 139,99 kn Normalna cijena 199,99 kn
  Quickview
  -30%
 5. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  IGRA NEMOJ PROBUDITI TATU
  GOLIATH
  IGRA NEMOJ PROBUDITI TATU
  111,99 kn
  Redovna cijena 159,99 kn
  Quickview
 6. Dodajte na listu želja
  outlet
  TREFL PUZZLE 160 D. PAS I MACA U KOŠARI
  TREFL
  TREFL PUZZLE 160 D. PAS I MACA U KOŠARI
  Posebna cijena 27,99 kn Normalna cijena 39,99 kn
  Quickview
  -30%
 7. Dodajte na listu želja
  ODREDI KOD
  QUERCETTI
  ODREDI KOD
  Redovna cijena 229,90 kn
  Quickview
Prikazanih 24 od 163 proizvoda
Stranica

Društvene igre su zabava za cijelu obitelj

Ukoliko se želite povezati i družiti sa svojom djecom, prijateljima ili obiteljskim članovima, onda su društvene igre pravi izbor. Promiču zdravu konkurentnost, brinu za aktiviranje mozga i osiguravaju puno osmijeha. U velikoj ponudi društvenih igara svatko pronađe svoje – djeca, odrasli i obitelji. Tijekom igranja društvenih igara pojedinci oblikuju svoj karakter i načine ponašanja. Djeca uče sudjelovati, međusobno pomagati i veseliti se uspjehu.

Društvene igre za zajedničko proživljavanje slobodnog vremena

Djeca su u vrtiću, školi ili na poslu. Zajedničkog vremena, kojeg možete preživjeti s djecom je često premalo. Upravo zbog toga je bitno da se pobrinete da to vrijeme bude kvalitetno. Društvene igre su odličan način da se povežete s djecom, te da skupa proživite kvalitetne trenutke. Tijekom igre možete razgovarati o danu koji je iza vas i napraviti planove za novi. Na taj način ćete kombinirati ugodno s korisnim – igranje društvenih igara ima brojne pozitivne karakteristike.

Društvene igre pozitivno utječu na razvoj

Djetetovo mišljenje i pogled na svijet se mijenjaju tijekom njegovog rasta i razvoja. Prilikom igranja društvenih igara često dolazi do zapleta koje potrebno riješiti – ponekad uz pomoć suigrača, ponekad sami. Takve situacije pomažu djeci da se u budućnosti bolje snađu u realnim životnim situacijama. Društvene igre potiču samostalnost, a posebno one igre gdje svaki igrač igra za sebe.

Igranje potiče djecu da prate upute. Praćenje uputa je važna vještina koju djeca moraju naučiti za život u svom domu, te kasnije za školu ili posao. Tijekom igranja društvenih igara djeca moraju pratiti i razumjeti upute, te ih pravilno upotrijebiti i poštivati. Na taj način nauče da ponekad trebaju djelovati unutar određenih granica i uputa, a upravo se kroz igru uče na koji način to izvesti. 

Dijete mora pobijediti i izgubiti

Svi volimo pobjeđivati i to nas naravno iskreno veseli. Nažalost, u realnom životu nije moguće uvijek pobjeđivati. Djeca vrlo često teško podnose poraz i na nama je da im u tome pomognemo. Igranjem društvenih igara djeca uče kako podnijeti poraz i razumiju da je i to dio igre. S obzirom da društvene igre najčešće igraju u društvu prijatelja ili obitelji, poraz nauče podnijeti u sigurnoj okolini, što je za njih vrlo važno iskustvo.

Dobro je da se djeca nauče da situacije ne završe uvijek tako kako smo si zamislili. Ukoliko se to nauče kroz igru će im u realnom životu biti sigurno lakše.

Društvene igre kao pomoć prilikom učenja čitanja

Svaka društvena igra sadrži upute koje je potrebno pročitati prije početka igre. Vrlo često su dio igre kartice ili natpisi na ploči za igranje. Dijete će moći igrati igre čak i kada još ne bude znalo čitati. Što ih više puta vidi, jače će mu se utisnuti u pamćenje. Prepoznati će i povezati slova i na taj način igranje pomaže prilikom učenja čitanja.

Potičite dijete ka slaganju

Dio društvenih igara su i slagalice, a djeca se ih vrlo često sama uhvate. Slagalice su odlične igre koje na zabavan način djecu uče vještinama potrebnim za život. Jednostavne slagalice koje imaju samo nekoliko dijelova možete ponuditi već malom djetetu.

Zbog svojih malih dijelova, slagalice podupiru razvoj fine motorike. Slagalice s malim dijelovima nije moguće sastaviti u kratkom roku, te na taj način djeca uče biti strpljiva. Biti će prisiljena da razmisle o tome kako doći do cilja, te kako se sistematično uhvatiti sastavljanja odabranih motiva slagalice. Slagalice također spadaju u društvene igre, stoga se svom djetetu pridružite prilikom sastavljanja i iskoristite igru za povezivanje i druženje. Osmijeha i zabave sigurno neće nedostajati!

Koju igru s kartama će te odabrati?

Svatko od nas poznaje barem jednu igru s kartama. Crnog Petra se sjećamo još iz djetinjstva, klasičnog Remi-ja ili slavnog Poker-a. Igre s kartama razvijaju pamćenje  i podupiru koncentraciju. Kako bi uspješno završili igru moramo razmišljati strateški, te naše poteze planirati unaprijed – to su sposobnosti koje će nam dobro doći u različitim životnim situacijama, kako djeci, tako i odraslim. Igre s kartama su primjerene za sve – mlade i one koji se tako osjećaju. S obzirom da zauzimaju jako malo prostora uvijek ih možete uzeti sa sobom na izlet, odmor ili putovanje.

Dobre komunikacijske vještine

Tijekom odrastanja djeca uvijek teže samostalnosti. Ta želja je ponekad tako jaka da će možda vaše pričljivo dijete postati tiho i povučeno. Ukoliko želite poduprijeti i razvijati komunikaciju i razvoj govora, društvene igre su odličan izbor. Tijekom igre djeca razgovaraju o uputama, sljedećem potezu, a prije ili kasnije razgovor ih odvede u druge teme. Te navike pomažu pri gubnjenju straha, a djeca postaju uvjerenija tijekom komunacije s drugima.

5 razloga zašto svakoj obitleji savjetujemo igranje društvenih igara

Društvene igre su odličan recept za odmor. U današnjem svijetu je jako teško izbjeći upotrebu električnih uređaja. Prekomjerna upotreba može pokvariti međusobne obiteljske odnose. Stoga organizirajte obiteljsku večer igranja društvenih igara u kojem su telefoni i računala zabranjeni. 

 • Igranje društvenih igara bez prekida, razvija i pomaže djeci prilikom držanja pozornosti.
 • Društvene igre pomažu pri smanjenju anksioznosti. Djeca znaju što mogu očekivati s obzirom da društvene igre imaju unaprijed napisana pravila i strukturu igre.
 • Igranje društvenih igara razvija razmišljanje i aktivira moždane stanice. Aktivne i jake moždane stanice u kasnijoj dobi podliježu kognitivnom padu.
 • Prilikom igre s prijateljima ili obitelji se ispušta hormon sreće, zbog čega ćete se dobro osjećati. Pored svega, kvalitetno vrijeme koje proživite sa svojom obitelji je zlata vrijedno.
 • Igranje društvenih igara stvara okolinu u kojoj djeca postaju motiviranija i natjecateljski nastrojena, što potiče verbalno izražavanje. Pored toga se razvijaju bitne karakteristike kao što su strpljenje i predanost.

S obzirom da na našim policama imamo velik izbor društvenih igara ćete bez problema pronaći pravu za sebe i svoju obitelj. Neke su primjerene za malu djecu, dok druge zahtijevaju malo više spretnosti i razumijevanja. Sa svojom djecom možete vrlo rano početi igrati društvene igre i na taj način ih naučiti slijeđenju uputa, sudjelovanja u skupini ili samostalno. Tijekom rasta i razvoja vašeg djeteta ćete s vremenom moći odabrati i zahtjevnije igre. Tijekom igranja ćete sigurno uživati. Neka igranje društvenih igara postane vaša obiteljska tradicija.

Pokažite više
Zatvori