Društvene i misaone igre

Filtriraj
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. BRAINBOX 3 Proizvodi
 2. CAYRO 1 Proizvod
 3. DJECO 1 Proizvod
 4. GOKI 1 Proizvod
 5. GOLIATH 3 Proizvodi
 6. HASBRO 20 Proizvodi
 7. LISCIANI 12 Proizvodi
 8. MATTEL 2 Proizvodi
 9. PAW PATROL 1 Proizvod
 10. PIATNIK 8 Proizvodi
 11. RUBIKS 2 Proizvodi
 12. SCHMIDT 7 Proizvodi
 13. SMARTGAMES 12 Proizvodi
 14. TOMY 2 Proizvodi
 15. TOOKY 2 Proizvodi
 16. TREFL 4 Proizvodi
 17. UNIKATOY 15 Proizvodi
 18. VIGA 4 Proizvodi
 19. WORLDS APART 1 Proizvod
Cijena
Boja
 1. Crvena 1 Proizvod
 2. Plava 1 Proizvod
 3. Šarena 116 Proizvodi
 4. ulticolor 1 Proizvod
 5. Žuta 1 Proizvod
Dob djeteta
 1. 4 godine 5 Proizvodi
 2. 12 godina 2 Proizvodi
 3. 5 godina 4 Proizvodi
 4. 12 mjeseci 2 Proizvodi
 5. 6 godina 11 Proizvodi
 6. 2 godine 3 Proizvodi
 7. 7 godina 5 Proizvodi
 8. 8 godina 9 Proizvodi
 9. 6 mjeseci 1 Proizvod
 10. 3 godine 27 Proizvodi
 11. NULL 2 Proizvodi
 12. 10 godina 2 Proizvodi
Prikazanih 24 od 120 proizvoda
Stranica
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Igra Dobble Igra Dobble
   
  Igra Dobble
  99,99 kn
  Redovna cijena 129,99 kn
  Quickview
  -23%
 2. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Igra Monopoly Super Elektronic Banking
  HASBRO 
  Igra Monopoly Super Elektronic Banking
  299,99 kn
  Redovna cijena 429,99 kn
  Quickview
  -30%
 3. Dodajte na listu želja
  Zadnji komadi
  Igra MONKEY MANIA Igra MONKEY MANIA
  WORLDS APART 
  Igra MONKEY MANIA
  Trenutna cijena 94,99 kn 94,99 kn Najniža cijena u zadnjih 30 dana 189,99 kn 94,99 kn
  Quickview
  %
 4. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Igra Monopoly Speed Igra Monopoly Speed
  HASBRO 
  Igra Monopoly Speed
  199,99 kn
  Redovna cijena 259,99 kn
  Quickview
  -23%
Prikazanih 24 od 120 proizvoda
Stranica
Poredaj po

Igrajmo društvene i misaone igre!

Društvene igre su odlična prilika za prijateljsko ili obiteljsko druženje i zabavu. Odrasli jednako kao i djeca vrlo rado igraju misaone igre koje od igrača zahtijevaju razmišljanje, spretnost, pamćenje i strategije.

Igranje društvenih i misaonih igara nam nudi puno zabave i opuštanja, a istovremeno kroz igru djeca šire vidike, produbljuju međusobnu povezanost te razvijaju svoju domišljatost i kreativnost.

Društvene igre možete igrati u različiti prilikama. Ako vas tijekom proslave rođendana ili piknika iznenadi loše vrijeme, dobra društvena igra može u zadnjem trenutku spasiti zabavu te se pobrinuti za puno zabave i lijepih trenutaka unatoč lošem vremenu.

Trebate li društvenu ili misaonu igru za dječju zabavu? U Bubamari možete pronaći brojne zanimljive društvene igre robnih marki Dexyco, Hasbro, The Purpe Cow, Schmidt, Singa, Trefl, Mattel, Unikatoy i druge.

Najbolje misaone i društvene igre za djecu 

 • Misaone igre su izuzetno važne za djetetov razvoj. Neke misaone igre u obliku slagalica pomažu našim najmlađima učiti o oblicima, potiču razvoj fine motorike te pomažu prilikom rješavanja problema i dostizanja postavljenih ciljeva. Tijekom slaganja se cijela uče biti strpljiva te uče o načinu sistematičnog pristupa rješavanja problema – to su odlične vrline za kasnije učenje.
 • Memory je svima dobro znana igra skupljanja parova. Karte rasporedimo po stolu tako da leđna strana karata gleda prema gore, a zatim ih pomiješamo. Zatim pokušamo pronaći što više parova, a pobjeđuje onaj igrač koji skupi najviše parova.
 • Čovječe ne ljuti se je odlična društvena igra koju smo kao djeca igrali skoro svi. Cilj igre je svoje 4 figurice dovesti do cilja, bez da bi se tijekom igre naljutili.
 • U druge najdraže misaone igre spadaju bingo, domino, Crni Petar i druge. Igre možete pronaći u klasičnim bojama, no brojne su ukrašene najpopularnijim junacima iz crtića ili književnim junacima.

Misaone igre su osim za djetetov razvoj vrlo važne za učenje. Različite tematike igara naše najmlađe uče brojeve, slova, riječi, životinje, vremenske uvjete, pokrajine, gradove, države, povijest, običaje i još puno toga! Pomoću nekih misaonih igara djeca mogu razvijati spretnost osnovnih računskih operacija; zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljene. 

Učenje stranih jezika pomoću društvenih i misaonih igara 

Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš. Znanje stranog jezika dobro dođe tijekom života jer se mlađe generacije sve češće upućuju u strane zemlje na rad, studentske razmjene ili na praznike. U svakom slučaju, znanje stranih jezika je izuzetno korisno. 

Djeca za razliku od odraslih najčešće brže nauče nove riječi i strani jezik. Osim toga što strani jezik usvoje pomoću formalne izobrazbe, puno više su izloženi stranim jezicima u slobodno vrijeme – tijekom gledanja crtića, filmova, slušanja glazbe i tako dalje. 

Društvene i misaone igre mogu poslužiti kao odličan dodatak i pomoć za učenje stranog jezika. Uz njihovu pomoć učenje neće biti monotono, stoga je manja vjerojatnost da će djeca izgubiti interes. Roditelji također mogu upotpuniti znanje stranoga jezika ukoliko budite igrali sa svojim najmlađima.

Društvene i misaone igre za sve generacije

Misaone igre nisu namijenjene samo djeci! Društvene igre ponekad igraju najmlađi, ponekad im se pridruže i roditelji, a ponekad roditelji odigraju po koju rundu bez djece. Vrlo je važno odabrati igru koja će biti primjerena s obzirom na starost i znanje igrača. 

Znate li koje društvene i misaone igre su najpopularnije među odraslima?

 • Šah je svima dobro poznata igra za dva igrača koja brojim ljudima priraste k srcu još tijekom djetinjstva, a kada odrastu je uvijek s veseljem ponovno zaigraju.
 • Sudoku je klasična misaona igra s različitim stupnjevima težine, zato je primjerena za djecu i za odrasle. Igra počinje s unaprijed zadanim brojevima, a njihov broj ovisi o težini pojedinačne igre. Cilj igre je upisati sve brojeve koji nedostaju.
 • Karte su nepogrešiv dodatak na svakom pikniku, odmoru ili večernjem druženju. Koja je vaša najdraža igra s kartama? Remi, UNO, tarot, poker ili možda neka druga? Djeca također vrlo rado igraju igre s kartama, a jedan od najpopularnijih igara je Crni Petar.

Koje društvene igre može igrati cijela obitelj?

Jedna od najpopularnijih društvenih igara za obiteljsko druženje je Activity! Igrači moraju pokazati svoje sposobnosti crtanja i komunikacijske spretnosti, a da se pritom cijelo vrijeme zabavljaju! Više različitih inačica igre Activity omogućuje da odaberete onu koja je najprimjerenija starosti i znanju vaših najmlađih. Ukoliko se vaša djeca vole likovno izražavati, možete odabrati onu igru koja se više fokusira na crtanje. Ukoliko vaša djeca vole pripovijedati, možete odabrati onu igru u kojoj igrači moraju izmisliti i pripovijedati priče. Takva vrsta igre odlično pomaže razvoju domišljatosti!

Monopoly također spada među najpopularnije društvene igre koju može igrati više različitih generacija. Radi se o klasičnoj igri s novcem, nekretninama i drugoj imovini. U Bubamari možete pronaći hrvatsku verziju klasične igre Monopoly, s domaćim pokrajinama. Zašto tijekom igre ne bi upoznali prekrasne hrvatske krajeve? Možda pronađete inspiraciju za obiteljski izlet ili bilo koju drugu lokaciju koju možete obići tijekom lijepih sunčanih dana.

Poklonite društvenu igru!

Idete li na dječji rođendan i nemate ideju za poklon? Društvena ili misaona igra je odlična ideja za poklon djetetu!

U velikoj ponudi zanimljivih društvenih igara će te sigurno pronaći onu koja će se slagati s dječjim interesima. Budite pozorni kako bi ste odabrali igru koja odgovara djetetovoj starosti.

Društvene igre djeci omogućuju usvojiti društvena pravila i norme na opušten način, a istodobno ih na ugodan način uče izražavati osjećaje. Počinju razumjeti da se je za pobjedu potrebno potruditi, a isto tako nauče podnijeti poraze.

Pokažite više
Zatvori