Drvene igračke

Filtriraj
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. BABY EINSTEIN 2 Proizvodi
 2. GOKI 26 Proizvodi
 3. JOLLEIN 1 Proizvod
 4. LUDI 1 Proizvod
 5. TOOKY 1 Proizvod
 6. TOP BRIGHT 12 Proizvodi
 7. VIGA 54 Proizvodi
 8. VIGA POLAR 7 Proizvodi
Cijena
 1. 10,00 kn i iznad 1 Proizvod
Boja
 1. Crna 1 Proizvod
 2. Crvena 2 Proizvodi
 3. Ljubičasta 1 Proizvod
 4. Plava 2 Proizvodi
 5. Šarena 47 Proizvodi
 6. Siva 1 Proizvod
 7. ulticolor 52 Proizvodi
Dob djeteta
 1. 6 mjeseci 2 Proizvodi
 2. 3 godine 11 Proizvodi
 3. 0 mjeseca 2 Proizvodi
 4. 10 mjeseci 1 Proizvod
 5. 4 godine 1 Proizvod
 6. 12 mjeseci 17 Proizvodi
 7. 18 mjeseci 37 Proizvodi
 8. 2 godine 23 Proizvodi
 9. 7 godina 3 Proizvodi
Prikazanih 24 od 104 proizvoda
Stranica
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  Čarobni bubnjevi Čarobni bubnjevi
  BABY EINSTEIN
  Čarobni bubnjevi
  Redovna cijena 229,90 kn
  Quickview
 2. Dodajte na listu želja
  Hape prvi tablet Hape prvi tablet
  BABY EINSTEIN
  Hape prvi tablet
  Redovna cijena 189,90 kn
  Quickview
 3. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Slagalica sat Slagalica sat
  TOOKY
  Slagalica sat
  69,99 kn
  Redovna cijena 129,90 kn
  Quickview
  -46%
Prikazanih 24 od 104 proizvoda
Stranica
Poredaj po

Drvene igračke su jednostavne, a izuzetno razvijaju domišljatost

Drvenim igračkama su se igrali već naši roditelji, bake, djedovi pa i njihovi roditelji. Od tada su malo promijenile, napredovale, no u osnovi su ostale ono što su uvijek bile – odličan izbor za dijete. Drvene igračke su posebno drage roditeljima koji još uvijek imaju novorođenu bebu, a i onima koji imaju malo veću djecu. Zbog njihovog prirodnog izgleda će dječji kutak ili soba biti poticajna, a istodobna i smirujuća okolina.

Drvene igračke su posebne upravo zbog toga jer su jednostavne – ne proizvode zvukove koji se mogu pokvariti i nemaju svjetlosnih učinaka koji konstantno trebaju nove baterije. Tijekom igre s drvenim igračkama djeca nisu okružena različitim zvukovima ili svjetlosnim efektima. Drvene igračke omogućavaju da djeca razviju vlastiti osjećaj i budu domišljati.

Drvene igračke su sigurne za igranje

Igra s drvenim igračkama će uvijek biti ugodna, a prije svega sigurna. Djeca bacaju igračke, grizu ih, udaraju u pod i druge predmete s njima, zbog čega se često zna dogoditi da nešto pukne ili se ošteti. Oštri rubovi plastičnih igračaka često znaju predstavljati opasnost od neugodnih ozljeda. Drvena igračka se neće tako brzo slomiti ili puknuti, a pored toga pa je skoro nemoguće to da ima oštar rub. Igra će zbog toga biti puno ugodnija, a roditelji smireniji.

Odgovornost prema okolišu

Kada govorimo o odgovornosti prema okolišu izbor drvene igračke je puno bolji i odgovorniji. Ukoliko odaberete drvenu igračku jer brinete za okoliš i vaše dijete će postepeno usvojiti tu dobru naviku. Kroz igru i razgovor mu možete pojasniti što znači odgovornost prema okolišu.

Za razliku od plastičnih igračaka drvo ne šteti okolišu ukoliko ga bacimo u smeće. Drvo je prirodni materijal koji se s vremenom razgradi. Tko bi uopće htio baciti tako lijepe i skoro neuništive igračke?

Drvene igračke i nestrukturirana igra potiču domišljatost

Dječja mašta i domišljatost su beskonačne, te je jako važno da ih što češće upotrebljavaju. Upravo zbog svojih jednostavnih oblika i boja, te toga da su izrađene bez svjetlosnih i zvučnih efekata drvene igračke potiču razvoj domišljatosti. Izrađene su od jednostavnog, a na drugoj strani svestranog dizajna. Zbog čega mašta ima puno prostora. Dječja samouvjerenost raste izgrađivanjem jednostavnih oblika kuća, gradova ili stvaranja vlastitih priča.

Nestrukturirana igra je igra s drvenim kockama i drugim igračkama, tijekom koje se djeca intenzivno uče. Upravo zbog toga su drvene dječje igračke jako dragocjene. Igračke jednostavnijih oblika i boja, te drugih dodatnih učinaka ostavljaju više prostora za domišljatost tijekom igre.

Igra za razvoj motorike i kognitivnih sposobnosti

Koordinacija, fina motorika i ravnoteža – drvene igračke pomažu pri razvoju svih tih vještina. Ukoliko dijete želi izgraditi drveni stup, kocke mora složiti jednu na drugu. Zvuči jednostavno, no vjerojatno će morati biti jako spretan, jer će morati pronaći način kako složiti kocke jednu na drugu, a da se ne sruše. Tijekom pokušaja slaganja se razvijaju koordinacija i fine motoričke sposobnosti. Igranje s jednostavnim drvenim igračkama će pripremiti dijete na zahtjevnije zadatke kao što su držanje olovke, pisanje i druge zahtjevne koordinacijske izazove.

Senzorička igra izgrađuje vezu između živčanog sustava i moždanih stanica, što djetetu omogućuje da rješava kompleksnije misaone i koordinacijske zadatke. Igranje drvenim igračkama potiče kognitivan razvoj, poboljšava misaone procese, zaključivanje i logiku. Djeca se uče logičnom zaključivanju dok dižu, slažu, razvrstavaju i spajaju drvene igračke i druge oblike. Pored toga se uče razumijevanju karakteristika o predmetu, kao što su oblik, težina, opseg i drugo.

Drvene igračke za novorođenčad i mališane

Uživanje u igri s drvenim igračkama nije primjereno samo za mališane i veću djecu. Odgovarajuće drvene igračke su primjerene i za novorođenčad. Drvena zvečka, senzorička kocka ili kutija s likovima su samo tri od još puno drugih drvenih igračaka nad kojima će vaši najmlađi biti oduševljeni. Drvena igračka će biti primjerena za malu djecu koja u određenom razdoblju sve stavljaju u usta, te još uvijek na taj način otkrivaju svijet. Na taj način ćete izbjeći opasnost od ozljeda jer drvene igračke nemaju oštre rubove. Također i u igru uloga možete dodati drvene igračke koje se odlično slažu sa svakom kuhinjom ili radionicom.

Kako odabrati odgovarajuću drvenu igračku

 • Vi ste oni koji najbolje poznajete svoje dijete, nećakinju, rođaka odnosno sve one kojima planirate kupiti ili pokloniti drvenu igračku. Izbor drvene igračke će biti lagan ukoliko znate što voli ili s čime se voli igrati. U našoj velikoj ponudi drvenih igračaka ćete sigurno pronaći odgovarajuću.
 • Igračka treba odgovarati djetetovoj starosti. Posebno prilikom odabira igračke za novorođenu bebu morate biti pozorni da igračka odgovara djetetovoj starosti. Igračke mogu zadržavati male dijelove koje djeca često stavljaju u usta, te ih ponekad znaju progutati.
 • Također budite oprezni da igračka ne bude prezahtjevna ili  prejednostavna. Neke igračke zahtijevaju određene vještine koje djeca iste dobi možda još nisu usvojila. Prilikom odabira igračke uvijek možete pročitati njezin opis i sve informacije koje su vam potrebne kako bi odabrali igračku primjerenu dobi vašeg djeteta. Savjetujemo vam da se držite preporučene starosti. Preporučljivo je da svoju djecu tijekom igre nadgledate neovisno o njihovoj dobi, kako bi izbjegli neželjene posljedice.

Gledati djecu kako se igraju je pravi užitak. Ponekad su opušteni, neki se ljute, a neki su u potpuno svom svijetu ili imaju tajne razgovore sa svojim zamišljenim prijateljima. Imaju potpuno drugačiji pogled na svijet za razliku od nas i samo time da ih gledamo kako se igraju možemo puno naučiti od njih. Osjećaj je odličan kada znamo da im možemo pomoći kako bi njihova igra bila što poučnija, zabavnija i kako bi ih poticala za razvoj. Odabirom drvene igračke ćete svom djetetu stvoriti ugodnu i primjerenu okolinu za razvoj koja će dodatno potaknuti njihovu domišljatost. Drvene igračke su odlična investicija za odrastanje.

Pokažite više
Zatvori