Igračke za najmlađe

Filtriraj 1
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. ARTESAVI 30 Proizvodi
 2. BONTEMPI 1 Proizvod
 3. BUBABA BY FREEON 1 Proizvod
 4. CANPOL 11 Proizvodi
 5. CHICCO 43 Proizvodi
 6. CLEMENTONI 4 Proizvodi
 7. DANTOY BIO 5 Proizvodi
 8. DJECO 2 Proizvodi
 9. FEHN 49 Proizvodi
 10. FISHER-PRICE 18 Proizvodi
 11. FREE 2 PLAY BY FREEON 2 Proizvodi
 12. GLOBO 1 Proizvod
 13. GOKI 1 Proizvod
 14. HOLA 16 Proizvodi
 15. INFUNBEBE 5 Proizvodi
 16. JOLLEIN 3 Proizvodi
 17. KIDS II 35 Proizvodi
 18. KIDZ DELIGHT 3 Proizvodi
 19. LUDI 5 Proizvodi
 20. LUMIPETS 3 Proizvodi
 21. MAM 4 Proizvodi
 22. NAVYSTAR 5 Proizvodi
 23. PLAYGO 11 Proizvodi
 24. RABBIT AND FRIENDS 2 Proizvodi
 25. SMOBY 4 Proizvodi
 26. SMOBY COTOONS 1 Proizvod
 27. SOPHIE LA GIRAFFE 7 Proizvodi
 28. STERNTALER 2 Proizvodi
 29. SWEET DREAMERS 4 Proizvodi
 30. THOMAS AND FRIENDS 2 Proizvodi
 31. TOMY 5 Proizvodi
 32. TOP BRIGHT 3 Proizvodi
 33. UNIKATOY 2 Proizvodi
 34. VIGA 1 Proizvod
 35. VITAMINA G 2 Proizvodi
 36. VTECH 6 Proizvodi
 37. WTOY 1 Proizvod
 38. YOOKIDOO 4 Proizvodi
 39. ZAZU 1 Proizvod
Cijena
Boja
 1. Bež 6 Proizvodi
 2. Bijela 9 Proizvodi
 3. Crvena 5 Proizvodi
 4. Ljubičasta 1 Proizvod
 5. mint 1 Proizvod
 6. Narančasta 1 Proizvod
 7. Plava 17 Proizvodi
 8. Roza 19 Proizvodi
 9. Šarena 221 Proizvodi
 10. Siva 34 Proizvodi
 11. Smeđa 4 Proizvodi
 12. te01 1 Proizvod
 13. te111 1 Proizvod
 14. te20 1 Proizvod
 15. Zelena 6 Proizvodi
 16. Žuta 6 Proizvodi
Dob djeteta
 1. 10 mjeseci 5 Proizvodi
 2. 3 mjeseca 22 Proizvodi
 3. 12 mjeseci 26 Proizvodi
 4. 4 mjeseca 2 Proizvodi
 5. 18 mjeseci 14 Proizvodi
 6. 2 godine 3 Proizvodi
 7. 6 mjeseci 46 Proizvodi
 8. 3 godine 6 Proizvodi
 9. 0 mjeseca 131 Proizvodi
 10. 9 mjeseci 5 Proizvodi
 11. 0 mjeseca 1 Proizvod
Novi proizvodi
 1. Novi proizvodi 1 Proizvod
Prikazanih 1 od 1 proizvoda
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  Novo
  Hodalica guralica Let`s Walk Hodalica guralica Let`s Walk
  FREE 2 PLAY BY FREEON 
  Hodalica guralica Let`s Walk
  339,99 kn
  45,12 EUR
  Quickview
Prikazanih 1 od 1 proizvoda
Poredaj po

Kakvu igračku ćete odabrati za vaše dojenče?

Budući roditelji, a najviše buduće mame, tijekom svoje trudnoće pišu duge popise što sve moraju kupiti i pripremiti za novog obiteljskog člana. Igračke za najmlađe se uvijek nađu na popisu, a zatim se pojavi pitanje kakve uopće igračke trebaju novorođene bebe. Prvih nekoliko tjedana se čini da dijete samo spava, jede, te da ga prematamo. U stvarnosti se već onda događa razvoj kojeg odabirom pravilne igračke možete unaprijediti.

Zašto kupovati igračke za najmlađe? 

Novorođene bebe već od prvoga dana intenzivno prate sve podražaje iz okoline koji bitno utječu na njihov razvoj. Igra je odlična mogućnost da se bolje povežete sa svojim novorođenčetom. Koliko će dijete od igre upamtiti ovisi od toga koliko vremena i truda uložite u igru. Prilikom dosezanja bitnih razvojnih prekretnica i usvajanja novih znanja jako bitnu ulogu imaju materijali i iskustva kojima je dijete okruženo.

Kakva bi trebala biti igračka za dojenče?

Igračke za najmlađe u prvoj vrsti moraju biti izrađene od sigurnih materijala, što jamčimo za sve igračke u Bubamarinim trgovinama. Iako bi najradije izabrali nježne, pastelne boje koje pašu prostornom rasporedu vašega doma, savjetujemo vam drugačije. Za prve tjedne odaberite igračke koje imaju jak kontrast, jer novorođena djeca ne vide boje, te im igračke nježnih boja neće biti zanimljive. Igračke za najmlađe bi trebale biti crno-bijele boje s crvenim detaljima, a kasnije trebaju biti u šarenim i razigranim bojama. To je vrlo važno za dobru vizualnu stimulaciju.

Igračke za najmlađe trebaju podupirati razvoj

Igra je dio djetinjstva koja ima veliki značaj. Djeca se kroz igru razvijaju i uče. Igračke za najmlađe trebaju odgovarati starosti i razvojnom stupnju djeteta, jer će s takvom igračkom dijete utvrditi znanje koje ima, a istovremeno ga i nadograditi. Odaberite igračku pomoću koje će dijete prepoznati boje, likove, brojeve i razvijati motoriku.

Koje će igračke biti najzanimljivije vašem novorođenčetu?

Novorođenče prvih nekoliko tjedana vidi kontraste, stoga će mu se svidjeti crno-bijele igračke ili one s jakim crvenim uzorkom. S veseljem će ih promatrati jer se bolje ističu. Među igračke za najmlađe najčešće svrstavamo i zvečke. One imaju ugodan i zanimljiv zvuk, te privlače djetetovu pozornost. Na početku ih vi možete protresati, a s vremenom će i dijete pokazati interes za držanjem. Tijekom rasta i razvoja će se njegovo zanimanje za igračke povećavati. Najaktualnije su one koje proizvode različite zvukove i imaju zanimljive motive.

Vrtuljak iznad krevetića

Bitno je da se dijete čim prije nauči na svoj krevetić, te da mu u njemu bude udobno. Iznad glave mu možete postaviti vrtuljak koji nježnom melodijom umiruje i možda čak uspava vaše dijete. Vrtuljak na kojem vise slatke životinjice ili drugi motivi je neizostavan dodatak za dječju sobu. Kada odabirete igračku za budućeg člana svoje obitelji, ne zaboravite na vrtuljak, kojeg ćete trebati već kada dijete dovezete u njegov novi i topao dom.

Podloga za igranje i razvoj gibanja

Za malu bebu je najbolje da što više vremena provodi na podu. Na podu ima dovoljno prostora da se rastegne i pomiče. Na taj način najbolje upoznaje svoje tijelo, te što sve može napraviti. Podloge za igranje bi trebale biti šarenih boja kako bi maloj bebi bile što zanimljivije, te kako bi istodobno potaknule njegov razvoj. Odaberite laganu podlogu koja već ima ušivenu zvečku ili luk za igranje.

Zabava u autosjedalici ili u kolicima

Dok su male bebe još u košari kolica, teško opažaju okolinu. Tijekom vožnje se mogu zabavljati zanimljivim igračkama koje možete objesiti na krović od kolica. Neka igračke također budu crno-bijele ili šarene. Također će im vrlo zanimljive biti one igračke koje šume, svijetle i koje su interaktivne. Sličnu igračku možete odabrati i za autosjedalicu. Tako će vožnje brže proći i biti puno udobnije. Igračke za najmlađe će vam dobro doći na svakom koraku. Odaberite zanimljivu spiralu koja će ostati pričvršćena na kolica te ju neće izgubiti na putu.

Ne zaboravite knjige

Među igračke za najmlađe također spadaju knjige. Čitanje ima brojne pozitivne učinke – od povezivanja, do toga da smiruje i unapređuje razvoj. Možete početi s jednostavnim mekanim knjigama koje će malo dijete sigurno promatrati. S vremenom će mu postati zanimljive i slikovnice sa zanimljivim uzorcima i kontrastima. Tijekom dana ili prije spavanja mu možete čitati bajke koje će vaše dijete s veseljem slušati.

Igračke za najmlađe s obzirom na različito razvojno razdoblje

Kako bi odabir igračke za vašeg najmlađeg člana bio što lakši pomažemo vam s nekim prijedlozima. Ukoliko vaše dijete napreduje malo sporije ili brže će mu neke igračke možda ranije biti zanimljive, a možda neće nikada. U našoj širokoj ponudi ćete sigurno pravu.

0–3 mjeseci

Djeca na početku ne vide baš jasno, a posebno ne predmete koji su malo udaljeniji od njih. Svidjet će im se predmeti koji se pomiči polako i proizvode zvukove.

 • Ogledalo za bebe, na kojem se može promatrati.
 • Senzoričke igračke koje piskaju ili se tresu.
 • Nogavice ili narukvice sa zvečkom.
 • Mekane igračke s uspavankama.
 • Mekane knjige koje imaju kontrastne uzorke.

3-6 mjeseci

Nakon trećeg mjeseca djeci postaju zanimljive njihove ruke, jer više nisu toliko stisnute u šaku. Početi će pružati ruke prema igračkama, jer će ih željeti opipati i poslušati.  Igračke koje će uzeti u ruke će okretati u svim smjerovima. Budite pozorni da su igračke za najmlađe od sigurnih materijala s obzirom da će ih u tom razdoblju početi intenzivno otkivati ustima.

 • Senzorički vrtuljak s grickalicom.
 • Podloga za igranje s lukom za igranje.
 • Igračke koje može slagati, vrtjeti i pomicati – kocke, mrežaste loptice, kutije s likovima.
 • Glazbene igračke.
 • Mekane igračke od različitih materijala, koje šume te su različitih tekstura.

6-9 mjeseci

Bebe postanu mobilnije i već znaju sjediti. Predmete i igračke primaju s osjećajem, te ih znaju čvrsto držati i baciti. Krenu puzati, te se postavljati na noge. S rukama udaraju po stolu, podu i drugim predmetima.

 • Senzorička igračka.
 • Patkice za kupanje.
 • Igračke koje podupiru razvoj motorike.
 • Igračke koje može slagati jednu na drugu ili jednu u drugu.
 • Jednostavni instrumenti – bubanj.

9-12 mjeseci

Bebe u tom razdoblju postanu više zainteresirane za igre i igračke. Igračke još uvijek otkrivaj s ustima. S obzirom da se mogu više samostalno gibati, igra postaje zanimljivija i atraktivnija.

 • Mekane kocke s različitim ilustracijama.
 • Drveni automobili i druga vozila.
 • Interaktivne zvučne knjige.
 • Jednostavni instrumenti.
 • Ljuljajući konjić.
 • Autići na guranje.

Ukoliko još niste izabrali igračku za najmlađe članove vaše obitelji, onda je vrijeme da pretražite naše internetske police ili nas posjetite u jednoj između najbližih trgovina, gdje ćete sigurno pronaći igračku koja najbolje odgovara vašem mališanu.

 

 

Pokažite više
Zatvori