Dječje kuhinje i radionice

Filtriraj 1
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. BARBIE 1 Proizvod
 2. BO PO 1 Proizvod
 3. CHICCO 1 Proizvod
 4. CLASSIC WORLD 2 Proizvodi
 5. DANTOY 5 Proizvodi
 6. DANTOY BIO 1 Proizvod
 7. DIMIAN 1 Proizvod
 8. DJECO 2 Proizvodi
 9. ECOIFFIER 21 Proizvodi
 10. FREE 2 PLAY BY FREEON 2 Proizvodi
 11. HOT FOCUS 8 Proizvodi
 12. IMC 3 Proizvodi
 13. KLEIN 8 Proizvodi
 14. LISCIANI 1 Proizvod
 15. NEBULOUS STARS 1 Proizvod
 16. PLAYGO 8 Proizvodi
 17. SBELLETI 4 Proizvodi
 18. SMOBY 25 Proizvodi
 19. SNAILS 13 Proizvodi
 20. TEGOLE 13 Proizvodi
 21. TOPMODEL 2 Proizvodi
 22. UNIKATOY 2 Proizvodi
Cijena
Boja
 1. Bijela 3 Proizvodi
 2. Crna 1 Proizvod
 3. Crvena 5 Proizvodi
 4. Drvena 1 Proizvod
 5. Ljubičasta 4 Proizvodi
 6. Narančasta 1 Proizvod
 7. Plava 2 Proizvodi
 8. Roza 4 Proizvodi
 9. Šarena 121 Proizvodi
 10. Siva 2 Proizvodi
 11. Zelena 3 Proizvodi
 12. Žuta 1 Proizvod
Dob djeteta
 1. 2 godine 10 Proizvodi
 2. 7 godina 1 Proizvod
 3. 8 godina 4 Proizvodi
 4. 3 godine 48 Proizvodi
 5. 9 mjeseci 1 Proizvod
 6. 5 godina 7 Proizvodi
 7. 18 mjeseci 15 Proizvodi
 8. 6 godina 4 Proizvodi
Novi proizvodi
 1. Novi proizvodi 15 Proizvodi
Prikazanih 15 od 15 proizvoda
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  %
  Novo
  Mega radionica B+D Mega radionica B+D
  SMOBY 
  Mega radionica B+D
  Trenutna cijena 849,99 kn
  112,81 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 999,99 kn
  132,72 EUR
  Quickview
  %
 2. Dodajte na listu želja
  %
  Novo
  Go Glam salon za nokte u-nique Go Glam salon za nokte u-nique
  CLASSIC WORLD 
  Go Glam salon za nokte u-nique
  Trenutna cijena 229,99 kn
  30,52 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 301,30 kn
  39,99 EUR
  Quickview
  %
 3. Dodajte na listu želja
  Novo
  Hamburger set Hamburger set
  ECOIFFIER 
  Hamburger set
  154,99 kn
  20,57 EUR
  Quickview
 4. Dodajte na listu želja
  %
  Novo
  Kuhinja Tradition Kuhinja Tradition
  ECOIFFIER 
  Kuhinja Tradition
  Trenutna cijena 249,99 kn
  33,18 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 309,99 kn
  41,14 EUR
  Quickview
  %
 5. Dodajte na listu želja
  %
  Novo
  Kuhinja i praonica Tefal Kuhinja i praonica Tefal
  SMOBY 
  Kuhinja i praonica Tefal
  Trenutna cijena 789,99 kn
  104,85 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 929,99 kn
  123,43 EUR
  Quickview
  %
 6. Dodajte na listu želja
  %
  Novo
  Kolica za čiščenje sa usisavačem Kolica za čiščenje sa usisavačem
  SMOBY 
  Kolica za čiščenje sa usisavačem
  Trenutna cijena 349,99 kn
  46,45 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 429,99 kn
  57,07 EUR
  Quickview
  %
 7. Dodajte na listu želja
  %
  Novo
  Frizerski salon Frizerski salon
  SMOBY 
  Frizerski salon
  Trenutna cijena 599,99 kn
  79,63 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 699,99 kn
  92,90 EUR
  Quickview
  %
 8. Dodajte na listu želja
  %
  Novo
  Kuhinja studio Tefal Bubble Kuhinja studio Tefal Bubble
  SMOBY 
  Kuhinja studio Tefal Bubble
  Trenutna cijena 599,99 kn
  79,63 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 699,99 kn
  92,90 EUR
  Quickview
  %
 9. Dodajte na listu želja
  %
  Novo
  COOL MAKER cool maker šivači stroj bat. 41938 COOL MAKER cool maker šivači stroj bat. 41938
  CLASSIC WORLD 
  COOL MAKER cool maker šivači stroj bat. 41938
  Trenutna cijena 269,99 kn
  35,83 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 376,65 kn
  49,99 EUR
  Quickview
  %
 10. Dodajte na listu želja
  %
  Novo
  CRAZY CHIC Cool Nail art CRAZY CHIC Cool Nail art
   
  CRAZY CHIC Cool Nail art
  Trenutna cijena 184,99 kn
  24,55 EUR
  Najniža cijena u zadnjih 30 dana 214,99 kn
  28,53 EUR
  Quickview
  %
Prikazanih 15 od 15 proizvoda
Poredaj po

Što će vaš mališan kada malo odraste?

Tijekom odrastanja i razvoja se dječja igra mijenja. Sigurno ste se već susreli s razdobljem kada se djeca igraju kuhanja, čišćenja, odlaska u trgovinu ili se igraju s oružjem. Čini vam se kao da prate svaki vaš korak, te korake svojega starijega brata ili sestre. To se većinom dogodi onda kada su djeca stara 2 godine. Oponašaju vas jer im se igranje uloga čini baš zanimljivo. Do 2. godine starosti se djeca većinom igraju samostalno – individualna igra, a sada već polako kreće promatranje druge djece i sve veća želja za zajedničkim druženjem. Djeca krenu oponašati drugu djecu i druge osobe – većinom su to roditelji - jer vas djeca najviše gledaju, odgojiteljice iz vrtića, prijatelje ili starije rođake. Djeca oponašaju čovjeka koji im se najviše sviđa i s kojim se najbolje mogu poistovjetiti. Tu namjeru možete razvijati pravilnim odabirom igračaka.

Je li igranje uloga bitno za dijete?

Igranje uloga je bitan korak u razvoju djeteta, stoga ga morate poticati, uzeti si vremena i igrati se s njim. Igranje uloga pokazuje na koji si način djeca predstavljaju svijet odraslih – i vi se također možete dosta naučiti iz toga, te ih usmjeriti. Pored toga možete razmisliti o tome kako vas djeca vide i želite li možda nešto promijeniti. U trenutku kada preuzmu neku ulogu, bolje ju razumiju, te razvijaju osjećaj odgovornosti u svakodnevnom životu. Kroz takvu igru djeca uče o empatiji i razumijevanju drugih, a to će im puno pomoći na daljnjem životnom putu. Prilikom igranja uloga se poboljšava i razvija govor. Dijete će obogatiti svoj vokabular i razviti komunikacijske vještine.

Igranje uloga je igra domišljanja

Često kažemo da djeca svoju domišljatost izražavaju kroz igru. Kroz igru se dječja mašta razvija zbog čega je igranje jako bitan dio djetinjstva. Igranje uloga također spada u igre domišljanja. Bitno je da dijete podupirete u tome jer igre domišljanja unapređuju emocionalni i socijalni razvoj.

Na koji način roditelji mogu sudjelovati u igri?

Djetetu će puno značiti ukoliko vas pozove u igru, a vi mu se pridružite. Nikada se nemojte na silu pokušati igrati s njim, jer dijete možda još nije spremno ili možda u tom trenutku ne treba društvo. Ukoliko vas pozove na igru, s veseljem prihvatite poziv - i to je odlična prilika da potaknete igru uloga. Igra uloga će i vama dobro doći jer ćete se morati prepustiti tijeku igre i na taj način ćete se moći opustiti.  Tijekom igranja budite pozorni kakvih situacijskih uloga se igrate. Ukoliko se više puta pojave teške situacije – razgovarajte o njima s djetetom – možda vam na taj način želi reći da nešto nije u redu ili da ga je nečega strah. Djetetu omogućite dovoljno prostora za igru i odaberite rekvizite koji potiču igru uloga.

Kakve bi trebale biti igračke i dodaci za igranje uloga?

S obzirom da se s tim igračkama igraju djeca koja su mlađa od 3 godine, budite pozorni na male dijelove. Uklonite ih iako su dio kompleta, sve dok dijete ne bude spremno na igru s njima. Igračke bi trebale biti izrađene od drveta ili kvalitetnog umjetnog materijala koji je otporan na udaranje i pad. Odaberite one koji su u živim bojama i čim realnijih oblika – na taj način će se dijete lakše i bolje uživjeti u igru.

Najdraži rekviziti za igranje uloga

Djeca se s lakoćom užive u bilo koju ulogu iako ponekad nemaju primjerenih rekvizita. Njihova domišljatost je beskonačna, te ih je zanimljivo gledati kako se zaigraju i oponašaju različite uloge. Često ćete primijetiti da se igraju kako imaju svoj vrtić, ured, poštu ili to da su upravo postali profesionalni šetači pasa. Vjerojatno imaju svoju najdražu ulogu koju najčešće odaberu. Djeca će se još lakše uživjeti u igru uz pomoć dodataka za igranje i oponašanje različitih vrsta zanimanja.

 • Dječja kuhinja je sigurno jedan od najdražih rekvizita za igranje uloga. Djeca vas jako često gledaju kako pripremate hranu za njih i cijelu obitelj, te vas s vremenom počnu oponašati. Igra postati još življa i zabavnija ukoliko kuhinju dopunite sa zanimljivim dodacima kao što je posuđe, set za pripremu čaja, hrana, voće ili povrće. Kada budu dovoljno odrasli ih možete pozvati na zajedničko kuhanje i pripremanje hrane, te ih zaposliti s jednostavnim zadacima. Zbog toga će biti jako ponosni.
 • Djeca su najčešće oduševljena usisavanjem i čišćenjem da se roditelji često ponadaju da će uvijek tako ostati. To je također jedna od igra uloga koju djeca oponašaju. S prilagođenim i sigurnim rekvizitima za odrađivanje kućanskih poslova će vam dijete uvijek moći „pomoći“. Vjerujte nam da ćete se pri tom oboje zabavljati.
 • Jedna od zanimljivijih igara je igranje doktora. Igranje uloga na način da je dijete doktor, a vi ste njegov pacijent ili obrnuto. To je odličan način da djetetu umanjite strah od doktora. Kroz igru možete riješiti situacije koje su ga dovele u nevolju i pripremiti ga na nadolazeće. Hoće li više biti oduševljen doktorskom torbom ili ruksakom?
 • Zamislite djetetovu sreću kada cijelu dnevnu sobu preokrenete u pravu trgovinu. Ne smiju nedostajati ni blagajna ni novac.  Upotrijebite maštu i napunite police trgovine s najzanimljivijim stvarima koje pronađete u svom domu. Igranje uloga u kojoj je dijete kupac ili prodavač je uvijek jako zabavno. Opustite se i uživajte skupa s njim.
 • Šminkanje, pravljenje frizure i modne revije – nešto što svakoj djevojčici izmami osmijeh na lice. Pomislite kako će uživati kada vam sa svojim vlastitim setom za šminkanje ili pravljenjem frizure napravi savršen večernji izgled. Pravljenje frizure ili šminkanje  zahtjeva upotrebu koordinacije i fine motorike zbog čega je takva vrsta igranja uloga jako poučna.
 • Igranje s alatom je najčešće zanimljivo dečkima koji se vrlo brzo prepuste ulozi glavnog majstora u kući. Pravi alat je naravno malo opasan za igranje, zbog čega mu morate osigurati dječji alat i dječju radionicu zbog kojih će veselje biti još veće.  
Igranje uloga traje čak nekoliko godina, te se sama igra kroz rast i razvoj mijenja. Igru uvijek možete prilagoditi izborom dodataka za igru. Osnovne komplete možete postepeno dopunjavati i na taj način će igra uvijek biti zanimljiva i atraktivna. Uživajte u igri sa svojim djetetom i dozvolite da domišljatost i mašta odrade svoje.  
Pokažite više
Zatvori