LEGO kocke

Filtriraj
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. ABRICK 1 Proizvod
 2. CLEMMY 3 Proizvodi
 3. ECOIFFIER 1 Proizvod
 4. LEGO ARCHITECTURE 1 Proizvod
 5. LEGO BATMAN 3 Proizvodi
 6. LEGO CITY 80 Proizvodi
 7. LEGO CLASSIC 13 Proizvodi
 8. LEGO CREATOR 23 Proizvodi
 9. LEGO DISNEY 16 Proizvodi
 10. LEGO DISNEY PRINCESS 4 Proizvodi
 11. LEGO DOTS 22 Proizvodi
 12. LEGO DUPLO 44 Proizvodi
 13. LEGO FRIENDS 56 Proizvodi
 14. LEGO HARRY POTTER 9 Proizvodi
 15. LEGO HIDDEN SIDE 10 Proizvodi
 16. LEGO JUNIORS 1 Proizvod
 17. LEGO JURASSIC WORLD 4 Proizvodi
 18. LEGO MINECRAFT 16 Proizvodi
 19. LEGO NINJAGO 43 Proizvodi
 20. LEGO SPEED 6 Proizvodi
 21. LEGO STAR WARS 18 Proizvodi
 22. LEGO SUPER HEROES 19 Proizvodi
 23. LEGO SUPER MARIO 15 Proizvodi
 24. LEGO TECHNIC 26 Proizvodi
 25. LEGO TOY STORY 5 Proizvodi
 26. LEGO TROLLS 4 Proizvodi
 27. LEGO VIDIYO 6 Proizvodi
 28. LEGO® 4 Proizvodi
 29. THE LEGO MOVIE 2 10 Proizvodi
 30. UNIKATOY 1 Proizvod
Cijena
 1. 0,00 kn - 99,99 kn 1 Proizvod
 2. 100,00 kn i iznad 1 Proizvod
Dob djeteta
 1. 12 mjeseci 1 Proizvod
 2. 5 godina 62 Proizvodi
 3. 18 mjeseci 16 Proizvodi
 4. 6 godina 122 Proizvodi
 5. 2 godine 23 Proizvodi
 6. 7 godina 96 Proizvodi
 7. 6 mjeseci 3 Proizvodi
 8. 8 godina 41 Proizvodi
 9. 3 godine 5 Proizvodi
 10. 9 godina 5 Proizvodi
 11. 10 godina 3 Proizvodi
 12. 216 1 Proizvod
 13. 4 godine 54 Proizvodi
Prikazanih 24 od 464 proizvoda
Stranica
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  Thorov robotski oklop Thorov robotski oklop
  LEGO SUPER HEROES
  Thorov robotski oklop
  Redovna cijena 94,99 kn
  Quickview
 2. Dodajte na listu želja
  Čeka u prašumi Čeka u prašumi
  LEGO SUPER MARIO
  Čeka u prašumi
  Redovna cijena 209,99 kn
  Quickview
Prikazanih 24 od 464 proizvoda
Stranica
Poredaj po

Kako izabrati kocke za svoje dijete?

Izbor igračaka za dijete ima vrlo važan utjecaj na razvoj i učenje, koje odabirom dobrih igračaka razvijamo i usmjeravamo. Kocke su igračke koje će djeca vrlo često odabrati za igru, te će tijekom njihovog razvoja i odrastanja imati vrlo bitnu ulogu. Kocke će biti s njima već od ranog djetinjstva, pa sve do osnovne škole ili čak i duže. Igra s igračkama je zanimljiva i raznolika, zbog čega je cijelo vrijeme aktualna. Igra s kocama je odlična za razvijanje mašte, razvoj mozga, tehničkih vještina, razvijanje koordinacije oči-ruke i razvijanje kreativnosti. U velikoj ponudi igračaka sigurno ćete pronaći komplet kocki koje će vaše dijete obožavati i s veseljem se igrati s njima. Tijekom igre im se uvijek možete pridružiti – to će im se sigurno svidjeti.

Kocke razvijaju kreativnost

Kreativnost je sigurno jedna od vještina koju djeca uče kroz igru s kockama. Najbolja osobina koju imaju kocke je ta da djeca od njih mogu sastaviti što god žele – granica je samo njihova mašta. Komplet kocaka najčešće sadrži upute za sastavljanje, čime ograničavaju dječju maštu i stvaranje. Sastavljanje kocaka razvija razne vještine, zbog čega je ponekad dobro, da nema uputa. Na taj način djeca već iz osnovnih dijelova kocaka mogu razviti domišljate i zanimljive kreacije. Prisiljeni su razmišljati sami, zbog čega njihova mašta može dobiti krila.

Igra kockama razvija socijalne vještine

U prvom trenutku možda ne bi pomislili na to da igra s kockama razvija i pojačava socijalne vještine. No to se događa bez obzira na to igra li se dijete samo ili u društvu. Kocke mogu biti odlična društvena aktivnost. Djeca će tijekom igre naučiti vrlo dragocjene vještine kao što je podjela uloga, te međusobno sudjelovanje. Tijekom igre uvijek može doći do suprotstavljanja i drugačijega mišljenja. Djeca će se naučiti izražavati svoje osjećaje, način kako ih savladati, te donijeti kompromis. Razvoj socijalnih vještina ne zaostaje čak niti onda kada se dijete igra samo. Neka djeca sastavljaju oblike od kockica te ih postave na policu, dok si drugi na primjer stvore svoj vlastiti, maštoviti svijet. Tijekom igre se razvija empatija, komunikacija, kognitivne funkcije, te se uče rješavanju problema.

Prostorne vještine i matematika

Bez obzira na to hoće li vaše dijete od kockica izgrađivati kućice ili zahtjevnije zgrade, već sama gradnja od kocaka pomaže razumijevanju tehnologije, matematike i građevinarstva. Igračke koje imaju mogućnost gradnje razvijaju i prostorne vještine. Gradnja različitih zgrada od kocaka razvija vještinu sortiranja – jednu od osnovnih i vrlo važnih matematičkih vještina. Igra s kockama razvija trodimenzionalno razmišljanje.

Kakve kocke izabrati?

U Bubamarinoj širokoj ponudi sigurno ćete pronaći pravi komplet za svoje dijete. Bitno je da su kocke prilagođene djetetovoj starosti. Ukoliko su prezahtjevne, igra može biti frustrirajuća i nezanimljiva. Dok na drugoj strani, prevelike i jednostavne kocke koče djetetovu maštu. Izbor kocaka s obzirom na djetetovu starost  i sposobnost je vrlo važno, jer male kockice mogu biti opasne za malu djecu.

Jednostavne slikovne kocke

Prije nego dijete napuni jednu godinu, možete ga razveseliti sa slikovnim kockicama. Odaberite mekane kocke  s kojima se ne može ozlijediti. Jednostavne slike u šarenim bojama privući će djetetovu pozornost. Dijete će okretati kocke u želji da pogleda sve slike i na taj način upozna nove likove. Od manjeg djeteta ne možete očekivati da će izgrađivati likove, nego je namjera da upoznaje nove oblike, boje i motive koji pomažu njegovom razvoju.

Velike kocke za gradnju prvih kućica

Kako manje dijete još nije spremno na igru s malim LEGO® kockicama, predstavite mu LEGO® DUPLO kocke, koje svojim oblicima podsjećaju na malu verziju, no nema straha da bi ih progutali. Iako su mekane kao Clemmy kocke, djetetu omogućavaju gradnju prvih, nezahtjevnih zgrada i drugih oblika. Uz pomoć takvih kocaka će razvijati koordinaciju oči-ruke i otkrivati svijet gradnje. Ukoliko osnovnim dijelovima dodate još pirate, životinje s farme ili druge zanimljive junake, djetetu će igra postati još zabavnija.

Lego® kocke - zabava za male i velike

Jedinstvene LEGO® kocke privlače u igru mlade, te one koji se tako osjećaju. Beskonačne mogućnosti gradnje i stvaranja su ono što ih čini još posebnijima. Kocke su neizostavna igračka koja ne smije nedostajati niti u jednom domu! Možete odabrati osnovni LEGO® CLASSIC komplet i na taj način ohrabriti dijete da se prepusti maštovitosti i kreativnosti.  U igru s kockicama pozovite još njegove prijatelje te gledajte kako djeca kroz igru uče bitne životne vještine. Ukoliko želite da vaše dijete vježba sljedeći upute, možete ga razveseliti s jednim od kompleta LEGO® CREATOR, CITY i ARCHITECTURE. Možda je vaš mališan oduševljen nekim junakom iz filma ili crtića – u tom slučaju s još većom srećom može slagati jedan od kompleta LEGO®BATMAN, DISNEY, FROZEN i drugih. LEGO® kocke nikad ne mogu postati dosadne.

Kod odabira kocki budite pozorni na:

 • to da kocke budu primjerene veličine s obzirom na djetetovu starost. Na taj način ćete najsigurnije izbjeći rizik da dijete proguta kocku,
 • to da je odabrani komplet izazov za dijete, te da se tijekom igre ne dosađuje,
 • materijale od kojih su napravljene kocke. Moraju biti sigurni i primjereni za dijete.

Igra i stvaranje s kockama je važno i korisno za svako dijete. Prilikom sastavljanja i stvaranja će se sigurno zabavljati i roditelji, tete, stričevi te bake i djedovi. Igra s kockama je odlična ideja za proživljavanje zajedničkih trenutaka. Najvažnije je to da se dijete kroz igru nešto nauči, dobije potrebna iskustva i unapređuje vještine koje će mu koristiti u daljnjem životu, u školi ili možda čak na putu prema budućoj karijeri.

Kocke su također originalan i zanimljiv poklon, koji će baš svakome izmamiti osmijeh na lice!

Pokažite više
Zatvori