LEGO kocke

Filtriraj 1
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. CLEMMY 3 Proizvodi
 2. ECOIFFIER 1 Proizvod
 3. LEGO CITY 24 Proizvodi
 4. LEGO CLASSIC 7 Proizvodi
 5. LEGO CREATOR 11 Proizvodi
 6. LEGO DISNEY 4 Proizvodi
 7. LEGO DISNEY PRINCESS 1 Proizvod
 8. LEGO DOTS 18 Proizvodi
 9. LEGO DUPLO 21 Proizvodi
 10. LEGO FRIENDS 13 Proizvodi
 11. LEGO HARRY POTTER 6 Proizvodi
 12. LEGO MINECRAFT 3 Proizvodi
 13. LEGO NINJAGO 14 Proizvodi
 14. LEGO SPEED CHAMPIONS 4 Proizvodi
 15. LEGO STAR WARS 2 Proizvodi
 16. LEGO SUPER MARIO 11 Proizvodi
 17. LEGO TECHNIC 9 Proizvodi
 18. LEGO TROLLS 1 Proizvod
 19. LEGO VIDIYO 6 Proizvodi
 20. LEGO® 29 Proizvodi
 21. PLAYGO 1 Proizvod
 22. UNIKATOY 1 Proizvod
Cijena
Dob djeteta
 1. 4 godine 19 Proizvodi
 2. 5 godina 23 Proizvodi
 3. 6 godina 56 Proizvodi
 4. 18 mjeseci 7 Proizvodi
 5. 2 godine 13 Proizvodi
 6. 7 godina 29 Proizvodi
 7. 8 godina 12 Proizvodi
 8. 6 mjeseci 3 Proizvodi
 9. 9 godina 2 Proizvodi
 10. 10 godina 1 Proizvod
Novi proizvodi
 1. Novi proizvodi 50 Proizvodi
Prikazanih 24 od 50 proizvoda
Stranica
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  Novo
  LEGO® SPEED CHAMPIONS Lotus Evija LEGO® SPEED CHAMPIONS Lotus Evija
  LEGO SPEED CHAMPIONS 
  LEGO® SPEED CHAMPIONS Lotus Evija
  Redovna cijena 169,99 kn
  Quickview
 2. Dodajte na listu želja
  Novo
  LEGO® DUPLO® Zelena podloga za slaganje
  LEGO DUPLO 
  LEGO® DUPLO® Zelena podloga za slaganje
  Redovna cijena 114,99 kn
  Quickview
Prikazanih 24 od 50 proizvoda
Stranica
Poredaj po

Kako izabrati kocke za svoje dijete?

Izbor igračaka za dijete ima vrlo važan utjecaj na razvoj i učenje, koje odabirom dobrih igračaka razvijamo i usmjeravamo. Kocke su igračke koje će djeca vrlo često odabrati za igru, te će tijekom njihovog razvoja i odrastanja imati vrlo bitnu ulogu. Kocke će biti s njima već od ranog djetinjstva, pa sve do osnovne škole ili čak i duže. Igra s igračkama je zanimljiva i raznolika, zbog čega je cijelo vrijeme aktualna. Igra s kocama je odlična za razvijanje mašte, razvoj mozga, tehničkih vještina, razvijanje koordinacije oči-ruke i razvijanje kreativnosti. U velikoj ponudi igračaka sigurno ćete pronaći komplet kocki koje će vaše dijete obožavati i s veseljem se igrati s njima. Tijekom igre im se uvijek možete pridružiti – to će im se sigurno svidjeti.

Kocke razvijaju kreativnost

Kreativnost je sigurno jedna od vještina koju djeca uče kroz igru s kockama. Najbolja osobina koju imaju kocke je ta da djeca od njih mogu sastaviti što god žele – granica je samo njihova mašta. Komplet kocaka najčešće sadrži upute za sastavljanje, čime ograničavaju dječju maštu i stvaranje. Sastavljanje kocaka razvija razne vještine, zbog čega je ponekad dobro, da nema uputa. Na taj način djeca već iz osnovnih dijelova kocaka mogu razviti domišljate i zanimljive kreacije. Prisiljeni su razmišljati sami, zbog čega njihova mašta može dobiti krila.

Igra kockama razvija socijalne vještine

U prvom trenutku možda ne bi pomislili na to da igra s kockama razvija i pojačava socijalne vještine. No to se događa bez obzira na to igra li se dijete samo ili u društvu. Kocke mogu biti odlična društvena aktivnost. Djeca će tijekom igre naučiti vrlo dragocjene vještine kao što je podjela uloga, te međusobno sudjelovanje. Tijekom igre uvijek može doći do suprotstavljanja i drugačijega mišljenja. Djeca će se naučiti izražavati svoje osjećaje, način kako ih savladati, te donijeti kompromis. Razvoj socijalnih vještina ne zaostaje čak niti onda kada se dijete igra samo. Neka djeca sastavljaju oblike od kockica te ih postave na policu, dok si drugi na primjer stvore svoj vlastiti, maštoviti svijet. Tijekom igre se razvija empatija, komunikacija, kognitivne funkcije, te se uče rješavanju problema.

Prostorne vještine i matematika

Bez obzira na to hoće li vaše dijete od kockica izgrađivati kućice ili zahtjevnije zgrade, već sama gradnja od kocaka pomaže razumijevanju tehnologije, matematike i građevinarstva. Igračke koje imaju mogućnost gradnje razvijaju i prostorne vještine. Gradnja različitih zgrada od kocaka razvija vještinu sortiranja – jednu od osnovnih i vrlo važnih matematičkih vještina. Igra s kockama razvija trodimenzionalno razmišljanje.

Kakve kocke izabrati?

U Bubamarinoj širokoj ponudi sigurno ćete pronaći pravi komplet za svoje dijete. Bitno je da su kocke prilagođene djetetovoj starosti. Ukoliko su prezahtjevne, igra može biti frustrirajuća i nezanimljiva. Dok na drugoj strani, prevelike i jednostavne kocke koče djetetovu maštu. Izbor kocaka s obzirom na djetetovu starost  i sposobnost je vrlo važno, jer male kockice mogu biti opasne za malu djecu.

Jednostavne slikovne kocke

Prije nego dijete napuni jednu godinu, možete ga razveseliti sa slikovnim kockicama. Odaberite mekane kocke  s kojima se ne može ozlijediti. Jednostavne slike u šarenim bojama privući će djetetovu pozornost. Dijete će okretati kocke u želji da pogleda sve slike i na taj način upozna nove likove. Od manjeg djeteta ne možete očekivati da će izgrađivati likove, nego je namjera da upoznaje nove oblike, boje i motive koji pomažu njegovom razvoju.

Velike kocke za gradnju prvih kućica

Kako manje dijete još nije spremno na igru s malim LEGO® kockicama, predstavite mu LEGO® DUPLO kocke, koje svojim oblicima podsjećaju na malu verziju, no nema straha da bi ih progutali. Iako su mekane kao Clemmy kocke, djetetu omogućavaju gradnju prvih, nezahtjevnih zgrada i drugih oblika. Uz pomoć takvih kocaka će razvijati koordinaciju oči-ruke i otkrivati svijet gradnje. Ukoliko osnovnim dijelovima dodate još pirate, životinje s farme ili druge zanimljive junake, djetetu će igra postati još zabavnija.

Lego® kocke - zabava za male i velike

Jedinstvene LEGO® kocke privlače u igru mlade, te one koji se tako osjećaju. Beskonačne mogućnosti gradnje i stvaranja su ono što ih čini još posebnijima. Kocke su neizostavna igračka koja ne smije nedostajati niti u jednom domu! Možete odabrati osnovni LEGO® CLASSIC komplet i na taj način ohrabriti dijete da se prepusti maštovitosti i kreativnosti.  U igru s kockicama pozovite još njegove prijatelje te gledajte kako djeca kroz igru uče bitne životne vještine. Ukoliko želite da vaše dijete vježba sljedeći upute, možete ga razveseliti s jednim od kompleta LEGO® CREATOR, CITY i ARCHITECTURE. Možda je vaš mališan oduševljen nekim junakom iz filma ili crtića – u tom slučaju s još većom srećom može slagati jedan od kompleta LEGO®BATMAN, DISNEY, FROZEN i drugih. LEGO® kocke nikad ne mogu postati dosadne.

Kod odabira kocki budite pozorni na:

 • to da kocke budu primjerene veličine s obzirom na djetetovu starost. Na taj način ćete najsigurnije izbjeći rizik da dijete proguta kocku,
 • to da je odabrani komplet izazov za dijete, te da se tijekom igre ne dosađuje,
 • materijale od kojih su napravljene kocke. Moraju biti sigurni i primjereni za dijete.

Igra i stvaranje s kockama je važno i korisno za svako dijete. Prilikom sastavljanja i stvaranja će se sigurno zabavljati i roditelji, tete, stričevi te bake i djedovi. Igra s kockama je odlična ideja za proživljavanje zajedničkih trenutaka. Najvažnije je to da se dijete kroz igru nešto nauči, dobije potrebna iskustva i unapređuje vještine koje će mu koristiti u daljnjem životu, u školi ili možda čak na putu prema budućoj karijeri.

Kocke su također originalan i zanimljiv poklon, koji će baš svakome izmamiti osmijeh na lice!

Pokažite više
Zatvori