Lutke, bebe i dodaci

Filtriraj
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. BABY ANNABELL 17 Proizvodi
 2. BABY BORN 33 Proizvodi
 3. BARBIE 31 Proizvodi
 4. CRY BABIES 5 Proizvodi
 5. DIMIAN 14 Proizvodi
 6. ECOIFFIER 1 Proizvod
 7. FREE PLAY 3 Proizvodi
 8. HASBRO 2 Proizvodi
 9. KLEIN 1 Proizvod
 10. LISCIANI 1 Proizvod
 11. MINNIE MOUSE 1 Proizvod
 12. MOJA MALA ANA 1 Proizvod
 13. NTOYS 1 Proizvod
 14. SMOBY 6 Proizvodi
 15. SWEET 1 Proizvod
 16. ZAPF CREATION 2 Proizvodi
Cijena
 1. 0,00 kn - 99,99 kn 38 Proizvodi
 2. 100,00 kn - 199,99 kn 59 Proizvodi
 3. 200,00 kn - 299,99 kn 28 Proizvodi
 4. 300,00 kn - 399,99 kn 17 Proizvodi
 5. 400,00 kn - 499,99 kn 9 Proizvodi
 6. 500,00 kn - 599,99 kn 4 Proizvodi
 7. 600,00 kn i iznad 2 Proizvodi
Boja
 1. Bijela 2 Proizvodi
 2. Ljubičasta 1 Proizvod
 3. Plava 1 Proizvod
 4. Roza 10 Proizvodi
 5. Šarena 145 Proizvodi
 6. Siva 1 Proizvod
 7. Srebrna 1 Proizvod
 8. Zelena 2 Proizvodi
Dob djeteta
 1. 12 mjeseci 4 Proizvodi
 2. 5 godina 2 Proizvodi
 3. 18 mjeseci 1 Proizvod
 4. 2 godine 6 Proizvodi
 5. 8 godina 2 Proizvodi
 6. 3 godine 101 Proizvodi
 7. 4 godine 4 Proizvodi
Novi proizvodi
 1. Novi proizvodi 3 Proizvodi
Prikazanih 24 od 157 proizvoda
Stranica
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  Odjeća za lutku Odjeća za lutku
  ZAPF CREATION
  Odjeća za lutku
  Redovna cijena 119,90 kn
  Quickview
 2. Dodajte na listu želja
  Barbie Wellness
  BARBIE
  Barbie Wellness
  Redovna cijena 279,90 kn
  Quickview
 3. Dodajte na listu želja
  Baby Born kolica s tri kotača
  BABY BORN
  Baby Born kolica s tri kotača
  Redovna cijena 389,99 kn
  Quickview
 4. Dodajte na listu želja
  Kadica za Baby Born lutku
  BABY BORN
  Kadica za Baby Born lutku
  Redovna cijena 349,99 kn
  Quickview
 5. Dodajte na listu želja
  Baby Born jednorog
  BABY BORN
  Baby Born jednorog
  Redovna cijena 419,99 kn
  Quickview
 6. Dodajte na listu želja
  Hranilica za Baby Born lutku
  BABY BORN
  Hranilica za Baby Born lutku
  Redovna cijena 229,99 kn
  Quickview
  Nema na zalihi
 7. Dodajte na listu želja
  Kolica za Baby Born lutku
  BABY BORN
  Kolica za Baby Born lutku
  Redovna cijena 99,90 kn
  Quickview
  Nema na zalihi
 8. Dodajte na listu želja
  Krevetić za Baby Born lutku
  BABY BORN
  Krevetić za Baby Born lutku
  Redovna cijena 399,90 kn
  Quickview
  Nema na zalihi
 9. Dodajte na listu želja
  Cry Babies lutka Sasha
  CRY BABIES
  Cry Babies lutka Sasha
  Redovna cijena 289,90 kn
  Quickview
 10. Dodajte na listu želja
  Cry Babies lutka Susu
  CRY BABIES
  Cry Babies lutka Susu
  Redovna cijena 279,90 kn
  Quickview
 11. Dodajte na listu želja
  Cry Babies lutka Lizzy
  CRY BABIES
  Cry Babies lutka Lizzy
  Redovna cijena 279,90 kn
  Quickview
 12. Dodajte na listu želja
  Cry Babies odaberi svoju lutku
  CRY BABIES
  Cry Babies odaberi svoju lutku
  Redovna cijena 279,90 kn
  Quickview
Prikazanih 24 od 157 proizvoda
Stranica
Poredaj po

Nezaboravno igranje lutkama i bebama

Lutke i bebe su jedne od najstarijih igračaka. Razlog njihove popularnosti je to da lutke predstavljaju dijete samo po sebi. Kroz igru s lutkama dijete lakše razumije sebe i svijet oko sebe. Postavlja je se u različite situacije, vježba dijaloge i rješava probleme. Takva igra vrlo bitno utječe na djetetov životni razvoj.

Iako se djevojčice najčešće igraju lutkama i bebama, vrlo često takva igra privuče i dječake. Bez obzira na spol takva vrsta igre ima brojne prednosti. S brojim dodacima koje su u ponudi na našoj internetskoj stranici te policama naše prodavaonice će igranje s lutkom ili bebom biti prava zabava.

Lutke i bebe za dobar razvoj

Igranje s lutkicama i bebama potiče socijalne vještine koje djeca steknu u ranom djetinjstvu. Tijekom igre s lutkama djeca nauče komunicirati s drugima. Brigom o lutkici se nauče kako brinuti za nekoga drugoga.

Pored socijalnih spretnosti djeca uče o odgovornosti. Kada se nauče odgovornosti u budućnosti će lakše brinuti za mlađeg brata ili sestru ili možda za kućnog ljubimca.

Igranje lutkama i bebama ima jak utjecaj na razvoj empatije koja je dobra za razvoj dobrih međuljudskih odnosa i razumijevanja drugih ljudi - što je vrlo važna socijalna vještina. Kada se dijete nauči da mora brinuti za lutku ili bebe kasnije će se znati brinuti i za ljude u svojoj okolini.

Barbie lutke

Jedne od najpoznatijih lutki su sigurno Barbie lutkice. Već više od 60 godina usrećuju djevojčice po cijelom svijetu.  U velikoj ponudi dodataka, odjeće i drugog pribora im Barbie lutka dokazuje da mogu biti ono što žele. Na taj način će se djevojčice uistinu poistovjetiti i u potpunosti uživati u igri.

Lutke poput Barbie omogućavaju djetetu igranje uloga. Igranje uloga s lutkama omogućuje djetetu sigurnu okolinu u kojoj dijete može eksperimentirati, doživljavati svijet iz druge perspektive, naučiti interakciju i empatiju. Djeca imaju potrebu da velik i glasan svijet strpaju u maleni svijet – njihovu najdražu verziju. U tom svijetu mogu testirati svakodnevne situacije, vježbati dijaloge i druge vještine.

Barbie i ostale zanimljive lutke su savršen odabir za igranje uloga. Uz pomoć brojnih dodataka dijete može stvoriti najdražu okolinu. Dijete se može u potpunosti predati igri uloga, stoga mu dajte dovoljno prostora te ga pažljivo gledajte. Ukoliko vas dijete pozove u igru nemojte odbiti, nego mu se pridružite i pustite da vas vodi u zanimljivoj igri s lutkama.

Zašto bi se djeca trebala igrati s bebama?

Bilo bi idealno kada bi se svako dijete moglo igrati s bebama. Tu naravno mislimo na igračku. Bebe robnih marki Baby Born, Annabel i Dimian izgledaju kao prave bebe i igra s njim se čini još realnija i zabavnija. U ponudi su još brojni dodaci, od pelena, duda i staklenki pa sve do kolica i kupola. Dozvolite da vam predstavimo na koji način igra s bebama pozitivno utječe na dijete:

 • Tijekom igre djeca razvijaju pozitivne sposobnosti i finu motoriku. Držanje male žlice nije tako jednostavno – tijekom igre mogu nahraniti svog Baby Born-a ili Baby Annabell. Igra s bebama je također vrlo bitna i za dječake jer se kod njih kasnije razvija fina motorika i sposobnost oblačenja. Oblačenje bebe im pri tome može puno pomoći.
 • Oko druge i treće godine starosti djeca se počnu ponašati kao da ih beba stvarno razumije. Razgovarat će s njom, hraniti je, kupati i staviti na spavanje. Za to će im vrlo dobro doći dodaci. Takva igra je važna za njihov kognitivni razvoj.
 • Preoblačenje bebe je usko povezano s preoblačenjem samoga sebe. Oblačenje i skidanje malih dijelova odjeće je teško, no dobro dođe kao vježba. Djeca će se prije naučiti skinuti nego obući. Potičite dijete da prvo obuće bebu, a zatim sebe. To će biti dobra vježba.
 • Odraslim se ljudima uporaba obje ruke čini sasvim normalno, no za djecu je to zahtjevna motorička vještina koju usvoje tek nakon prve polovice druge godine. Izuzetno je bitna za zatvaranje i otvaranje zatvarača ili hranjenje male bebe.
 • Igra s bebom pomaže pri uklanjanju strahova ili navike na određenu rutinu. Zajedno sa svojim djetetom okupajte bebu te mu korak po korak objasnite kako teče taj postupak.

Kako odabrati pravu bebu?

Za igru s bebama nema točnog ograničenja starosti, djetetu ih možete predstaviti kada god želite. Jedino morate biti pozorni ukoliko postoje manji dijelovi ili dodaci koji mogu prouzročiti gušenje. Pri tome uvijek pogledajte sigurnosna upozorenja te poštujte preporučenu dobnu granicu.

Bebe mogu biti djevojčice i dječaci. Dječaci poput Baby Born-a imaju veliku ponudu različite odjeće – od kupaćih kostima, hlača, pidžama pa sve do jakni i različitih mini kompleta. kompleti odjeće su odlična ideja za poklon koji će razveseliti svaku djevojčicu i dječaka koji se s veseljem brinu za svoju bebu.

Djevojčice dolaze u različitim ulogama. Djevojčice će biti oduševljene takvom širokom ponudom, no možda i malo izgubljene. Pitanje što žele postati kada budu velike im može pomoći pri odabiru prave bebe? Igra s bebom koja obavlja određeni posao će biti još zanimljivija.

Lutke i bebe sve

Iako se bebama i lutkama najčešće igraju djevojčice takva vrsta igre je vrlo bitna i za dječake. Igra razvija empatiju, finu motoriku i kognitivne sposobnosti, nešto što želimo priuštiti svakom djetetu, bez obzira je li dječak ili djevojčica. Ukoliko djevojčici i dječaku istovremeno ponudite igru s bebama vidjet ćete kako na različite načine pristupaju igri uloga. Sigurno će biti zanimljivo gledati sličnosti i razlike.

 

Na Bubamarinim policama ćete pronaći raznolike dodatke za igru uloga. Na taj način će igra biti zanimljivija i duže će trajati.

Pokažite više
Zatvori