Plišane igračke

Filtriraj 1
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. 44 CATS 1 Proizvod
 2. BABY HUG 3 Proizvodi
 3. BEANIE BOOS 81 Proizvodi
 4. BONTON TOYS 12 Proizvodi
 5. CHI CHI LOVE 13 Proizvodi
 6. CLUB PETZ 2 Proizvodi
 7. ČURI MURI 3 Proizvodi
 8. DIMIAN 2 Proizvodi
 9. DISNEY 17 Proizvodi
 10. FUR REAL 3 Proizvodi
 11. FURLOCKS 1 Proizvod
 12. FURREAL 4 Proizvodi
 13. IMC 15 Proizvodi
 14. KEEL TOYS 5 Proizvodi
 15. KID-E-CATS 10 Proizvodi
 16. LANDAHL 1 Proizvod
 17. LITTLE LIVE PETS 2 Proizvodi
 18. MINNIE MOUSE 3 Proizvodi
 19. NEBULOUS STARS 6 Proizvodi
 20. PAW PATROL 1 Proizvod
 21. STERNTALER 11 Proizvodi
 22. SUPER MARIO 1 Proizvod
 23. TALKING TOM AND FRIENDS 3 Proizvodi
 24. TIMELEADER 3 Proizvodi
 25. TY 9 Proizvodi
 26. UNIKATOY 7 Proizvodi
Cijena
Boja
 1. Bež 2 Proizvodi
 2. Bijela 16 Proizvodi
 3. Crna 3 Proizvodi
 4. Crvena 1 Proizvod
 5. Ljubičasta 6 Proizvodi
 6. Narančasta 1 Proizvod
 7. Plava 4 Proizvodi
 8. Roza 12 Proizvodi
 9. Šarena 198 Proizvodi
 10. Siva 8 Proizvodi
 11. Smeđa 10 Proizvodi
 12. Srebrna 2 Proizvodi
 13. Zelena 1 Proizvod
 14. Zlatna 4 Proizvodi
 15. Žuta 3 Proizvodi
Dob djeteta
 1. 0 mesecev 1 Proizvod
 2. 18 mjeseci 5 Proizvodi
 3. 2 godine 2 Proizvodi
 4. 7 godina 2 Proizvodi
 5. 8 godina 2 Proizvodi
 6. 3 godine 80 Proizvodi
 7. 0 mjeseca 2 Proizvodi
 8. 0 mjeseca 37 Proizvodi
 9. 3 godine 4 Proizvodi
 10. 4 godine 11 Proizvodi
 11. 3 mjeseca 1 Proizvod
 12. 12 mjeseci 7 Proizvodi
 13. 5 godina 10 Proizvodi
Novi proizvodi
 1. Novi proizvodi 2 Proizvodi
Prikazanih 2 od 2 proizvoda
Poredaj po
Prikazanih 2 od 2 proizvoda
Poredaj po

Mekani prijatelji za vaše najmlađe

Plišane igračke različitih vrsta i oblika već godinama vesele malu i veliku djecu po cijelom svijetu. Od klasičnih medvjedića do čarobnih jednoroga – raznovrsne plišane igračke našim najmlađima daju osjećaj sigurnosti i udobnosti. Za dijete one ne predstavljaju samo igru i veselje nego i topao zagrljaj, utjehu i vrlo često najboljeg prijatelja. 

Slatke i mekane plišane životinje su odlične igračke za djecu različite dobi. Djeca sa svojim najdražim igračkama spavaju, pričaju i povjeravaju im svoje najveće tajne. Najmlađima vrlo često pružaju utjehu, čuvaju ih u stresnim situacijama, te ih uče emocionalnoj zrelosti. Odnos kojega djeca ostvare sa svojom najdražom igračkom zna biti koristan u situacijama koje dijete proživljava kroz različite dobi odrastanja. I odrasli se jako često vole prisjetiti svoje najdraže plišane igračke, koja je bila naš najbolji prijatelj bez kojeg nismo htjeli napustiti dom. Neke igračke smo imali tako dugo dok potpuno nisu bile poderane, no čak se ni tada nismo bili spremni oprostiti od njih.

Djetetov razvoj tijekom igre s plišanom igračkom

Plišane igračke nisu korisne samo za maženje. Kroz igru se dijete razvija i uči. Pitate li se, kakvu ulogu pri tom igra djetetov najdraži plišani prijatelj?

Plišane igračke nude utjehu i udobnost.  Djeca se ponekad pronađu u stresnim situacijama i tada najviše pomaže utjeha najdraže plišane igračke. Posebno novorođenčad, koja se u tom velikom, novom svijetu suočavaju s novim i nepoznatim situacijama. Kada dođe do  neugodnosti ili plača, dobro poznata igračka može utješiti dijete, te ga razveseliti. Najmlađi se trebaju naučiti da ponekad moraju pronaći utjehu bez pomoći mame ili tate. Veliki životni koraci – kao na primjer rođenje novog brata ili seke – su uz pomoć najboljeg plišanog prijatelja lakši. Plišana igračka ima velik utjecaj na djetetov emocionalni razvoj, jer se uz njezinu pomoć brže i bolje samostalno utješi te se lakše suoči sa stresnim situacijama.

Plišane igračke unapređuju socijalni razvoj. Dijete kroz igru postavlja temelje na kojima će kasnije u životu graditi svoje socijalne vještine. Stručnjaci su mišljenja da je optimalna starost za početak igre uloga s plišanim igračkama, između 12 i 18 mjeseci. Takva vrsta igre zrcali svakodnevne aktivnosti i rutinu, koja je djetetu vrlo poznata – na primjer hranjenje ili pijenje iz bočice. Dijete može preuzeti roditeljsku ulogu i pokazati kako se brine za svog plišanog prijatelja. Igra uloga je jako bitna za djetetov socijalni razvoj, posebno onda kada su u razvoj uključena i druga djeca.

Igra uloga je posebno važna za djetetov govorni razvoj i komunikacijske sposobnosti. Zašto si ne bi pomoću najdraže plišane igračke pomogli usvajati nove riječi i fraze? S novorođenčetom možete pokušati uspostaviti dijalog uz pomoć plišane igračke, to će sigurno pomoći pri razvoju njegovih komunikacijskih vještina. Plišane igračke su jako dobra pomoć prilikom pričanja priča koje pomažu pri usvajanju i upoznavanju novih riječi. Različiti oblici i gibanja će zaokupiti djetetovu pozornost, te mu pomoći da njegove misli budu usmjerene u pamćenje novih riječi. Pomozite svom djetetu izgraditi dobre temelje na kojima će kasnije moći razvijati svoje sposobnosti čitanja i pisanja.

Plišane igračke su odličan dodatak za razvoj djetetove empatije i suosjećanja. Prilikom čuvanja svoje plišane igračke djeca se razvijaju u pažljive pojedince s osjećajima za druge ljude. Djeca sa svojim plišanim igračkama razvijaju poseban odnos koji im kasnije pomaže u životnim situacijama s kojima se susreću. Empatija i suosjećanje koje dijete razvija pomoću igre su od bitnog značaja za razvoj dobrih međuljudskih odnosa.

Bubamarini plišani prijatelji

Klasični medvjedići, egzotične žirafe, slatke mace, veseli psići i junački pokemoni! Velike i male igračke od mekoga pliša u svim bojama i oblicima. U Bubamari možete pronaći plišanog prijatelja za svako dijete!

Životinje su najčešći plišani prijatelji naše djece. Želi li vaše dijete društvo razigranog majmuna ili bi se bolje slagalo s brzim zecom? Provjerite našu veliku ponudu plišanih igračaka koju vaše dijete sigurno želi imati. Možete birati između klasičnih domaćih životinja, te onih malo egzotičnijih. Također među Bubamarinim plišanim igračkama možete pronaći bajkovita bića, kao što su jednorozi i pokemoni! 

Lutke baš kao da su namjerno napravljene za razvoj djetetovih komunikacijskih sposobnosti. Svoje novorođenče možete pomoću lutke potaknuti k dijalogu, a starijoj djeci možete predstaviti nove riječi te im pomoći usvojiti nove fraze.

Posebna linija plišanih igračaka su plišane igračke Disney, među kojima djeca mogu pronaći svoje najdraže junake iz crtića, od slatkih princeza pa sve do najslavnijeg miša na svijetu – Mickey Mouse-a.

Plišane igračke koje govore i hodaju će vašu djecu dodatno potaknuti k igri, koja istodobno razvija njihove komunikacijske sposobnosti, te ih potiče na gibanje. 

Sve to i još više od toga možete pronaći među Bubamarinim plišanih prijateljima. Sigurni smo da ćete u našoj velikoj ponudi pronaći pravu plišanu igračku za svoje dijete.

Kako odabrati najbolju plišanu igračku za svoje dijete?

U velikoj ponudi plišanih igračaka je ponekad teško odlučiti koja će baš biti primjerena za vaše dijete. Predlažemo da prije kupovine razmislite o sljedećem:

 • Dimenzije i karakteristike plišane igračke Definirajte kakvu igračku tražite. U ponudi su jako velike, te jako male, jednobojne, točkaste i prugaste, mekane i manje mekane plišane igračke.
 • Želje vašeg djeteta. Na kraju krajeva vaše dijete će provesti najviše vremena sa svojom plišanom igračkom. Pri novorođenčadi je to malo teže, dok stariju djecu slobodno možete uključiti u odabir odgovarajućeg plišanog prijatelja. Sviđaju li se vašem djetetu bajkovita bića ili domaće životinje? Ukoliko vaše dijete želi psića, a vi mislite da još nije vrijeme za takvu odgovornost, najprije može probati brinuti za svog plišanog psića. U slučaju da želi divlju životinju, u svoj dom možete dovesti plišanog tigra ili veselog plišanog majmunčića.

Predlažemo da svom novom plišanom prijatelju dodijelite ime. Dijete može izabrati ime svog najdražeg junaka iz crtića– na primjer Simba, mačak Tom ili miš Jerry. No ime može i izmisliti! Neka mašta sama pronađe put!

Pokažite više
Zatvori