Plastelin i kreativni setovi

Filtriraj 1
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. 4M 50 Proizvodi
 2. BUKI 12 Proizvodi
 3. DEPESCHE 4 Proizvodi
 4. DJECO 4 Proizvodi
 5. FANTASY MODEL 1 Proizvod
 6. FREE PLAY 2 Proizvodi
 7. FROZEN 4 Proizvodi
 8. HAMA 12 Proizvodi
 9. HOT FOCUS 4 Proizvodi
 10. KINETIC SAND 14 Proizvodi
 11. MIRACULOUS 1 Proizvod
 12. NATIONAL GEOGRAPHIC 2 Proizvodi
 13. NEBULOUS STARS 4 Proizvodi
 14. PEARHEAD 1 Proizvod
 15. PLAY-DOH 16 Proizvodi
 16. QUERCETTI 8 Proizvodi
 17. SCHMIDT 1 Proizvod
 18. SMALL WORLD CREATIVE 2 Proizvodi
 19. SMALL WORLD FASHION 3 Proizvodi
 20. SMOBY 3 Proizvodi
 21. SPIN MASTER 1 Proizvod
 22. SWORLD 1 Proizvod
 23. THE PURPLE COW 4 Proizvodi
 24. TOPMODEL 24 Proizvodi
 25. TOTUM 3 Proizvodi
 26. TY FASHION 3 Proizvodi
 27. UNIKATOY 1 Proizvod
 28. WILD SCIENCE 2 Proizvodi
 29. ZAKLAD X 1 Proizvod
Cijena
 1. 0,00 kn - 99,99 kn 8 Proizvodi
 2. 100,00 kn i manje 3 Proizvodi
Boja
 1. Ljubičasta 3 Proizvodi
 2. Plava 4 Proizvodi
 3. Roza 2 Proizvodi
 4. Šarena 195 Proizvodi
 5. Smeđa 1 Proizvod
 6. white-grey 1 Proizvod
Novi proizvodi
 1. Novi proizvodi 11 Proizvodi
Prikazanih 11 od 11 proizvoda
Poredaj po
 1. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Novo
  Fantasy patrol set za izradu Fantasy patrol set za izradu
  Fantasy patrol set za izradu
  79,90 kn
  Redovna cijena 99,90 kn
  Quickview
  -20%
 2. Dodajte na listu želja
  Klub cijena
  Novo
  Fantasy patrol set za izradu Fantasy patrol set za izradu
  Fantasy patrol set za izradu
  49,90 kn
  Redovna cijena 59,90 kn
  Quickview
  -17%
 3. Dodajte na listu želja
  outlet
  Novo
  Set ukrasne kutije leptir
  4M
  Set ukrasne kutije leptir
  Akcijska cijena 66,43 kn Redovna cijena 94,90 kn
  Quickview
  -30%
Prikazanih 11 od 11 proizvoda
Poredaj po

Zabavno stvaranje i istraživanje

Djeca su pravi mali umjetnici. Ponekad s vrlo malo dodataka naprave umjetninu koja vas ostavi bez riječi. Zamislite što će tek smisliti kada im ponudite različite dodatke za stvaranje. Potpuno će uživati. Pored dodataka za stvaranje, možete im ponuditi igre, zadatke i dodatke za istraživanje. Takve aktivnosti potiču njihovu domišljatost, brinu se za razvoj mozga i beskonačnu zabavu.

Stvaranje potiče razvoj

Stvaranje pozitivno utječe na djetetov razvoj. Potiče analiziranje i rješavanje problema, što je vrlo važno za razvoj daljnjega života. Crtanje i bojanje kistom i bojicama te lijepljenje naljepnica potiče razvoj fine motorike. Brojanjem bojica, kistova, bojanki i drugih dodatka za stvaranje će naučiti brojeve i brojanje.

Jedna od najvažnijih stvari koje će crtanje, bojanje i lijepljenje pridonijeti vašem djetetu je poboljšanje samopoštovanja. Bit će vrlo ponosan na svoje umjetnosti, stoga ga morate pohvaliti čak iako u slici vidite samo mrlje. Tijekom stvaranja i istraživanja će često raditi pogrješke, no ukoliko ga pustite svoje pogrješke će možda sam uvidjeti i popraviti. Na taj način će usvojiti sposobnost rješavanje problema.

Kako djeca stvaraju

Djeca razmišljaju i djeluju drugačije od odraslih. Uživaju u bojanju i crtanju, uživaju u rasipanju sjaja i zvuku kista koji kliže po papiru. Mališani i predškolska djeca nisu tako fokusirana na konačni produkt, oni više uživaju u procesu stvaranja. Stoga im moramo dozvoliti da u potpunosti uživaju u procesu stvaranja.

Kako poticati stvaranje i istraživanje

 • Pripremite se na nered Nered je noćna mora svakog roditelja. Unaprijed se pripremite na nered i ne pokušavajte ga po putu rješavati, vama će tak biti puno lakše, a djeca će više uživati. Pripremite kutak u kojem će vaše dijete neometano stvarati. Dozvolite mu da otkriva i stvara mrlje jer je upravo to pravo stvaranje. Ukoliko je vani lijepo vrijeme možete se odlučiti na stvaranje u prirodi. Ukoliko želite zaštititi stol, stolice i pod upotrijebite foliju, stare plahte i pokrivače ili stare časopise.
 • Ne pokušajte voditi proces stvaranja Ponekad se je teško suzdržati ne savjetovati djeci što i kako bi mogli nešto osmisliti. No ukoliko budete nametali svoje mišljenje, prepriječit će te im njihovu kreativnost i maštu. Umjesto da mu dajete upute što i kako da stvori, radije ga potičite na eksperimentiranje bojama.
 • Razgovarajte o njihovim umjetničkim djelima Pohvalite djetetov crtež. Umjesto da ostanete pri jednostavnim pohvalama pokušajte razgovarati o umjetničkom djelu koje je dijete stvorilo. Pozorno ga gledajte i pitajte zašto je uporabio određenu boju i gdje je dobio inspiraciju. Ne zaboravite ga pitati je li uživao tijekom stvaranja svog umjetničkog djela.
 • Ne crtajte sa svojim djetetom Dijete morate pustiti da samostalno crta. Njegova sposobnost crtanja se uvelike razlikuje od vaše. Vaš pokušaj usavršavanja ga može frustrirati te na taj način koči njegovu kreativnost. Bilo bi bolje kada bi ga samo gledali te ga poticali u onome što radi.
 • Nemojte predlagati popravke Odrasli ljudi imaju drugačiji pogled na svijet za razliku od djece. Stoga je ponekad vrlo teško razumjeti njihovo oduševljenje nad crtežom koji nije sličan niti jednom konkretnom motivu. No kada vam dijete pokaže što je nacrtalo nemojte mu nikada predlagati popravke. Bitno je da dijete dobije osjećaj da je ono što je nacrtalo sasvim dovoljno.

Istraživanje je poučno i zabavno

Djeca nisu samo umjetnici nego i pravi mali istraživači. Istraživački setovi će ih oduševiti. Tijekom igre s istraživačkim setovima dijete se može puno naučiti o životinjama, planetima, povijesti i općenito o životu. Zamislite njegovu napetost i iščekivanje kada tijekom igre u pijesku bude tražio dinosaurusa ili zanimljivi kristal. Iščekivanje će ga učiniti još znatiželjnijim. Učenje o ljudskom tijelu je isto tako zanimljivo te je uzbudljivo znati kako djeluje i izgleda naše tijelo.

Za djecu koja s veseljem crtaju, a istovremeno ih zanima i istraživanje imamo odlično rješenje. Set za izradu sunčevog sustava ili zvjezdanog neba će se pobrinuti za pravu zabavu. Tijekom crtanja s djetetom možete razgovarati o svemiru i planetu te pogađati koju životinju možete pronaći na zvjezdanom nebu. Istraživanje je poučno, zabavno, a istodobno je odličan način za provođenje slobodnog vremena.

Što možete stvarati s djecom

Postoji puno ideja za stvaranje, a na vama je da odaberete onu koja najbolje odgovara djetetovoj starosti i sposobnostima vašeg djeteta. Tijekom božićnih praznika možete pripremiti pravu božićnu radionicu. Pripremite ukrase za jelku te pripremite čestitke. Neka vam na božićnim kuglicama ne fale različiti motivi.

Djevojčice će sigurno biti oduševljene izradom nakita. Svidjet će im se set za izradu narukvica ili set pomoću kojeg mogu napraviti personalizirane vezice. Ne zaboravite na plastelin koji je uvijek aktualan, a s njim mogu izrađivati djeca i roditelji. Nemojte im nametati upute nego ih pustite da im radi mašta. Iznenaditi će vas svojom domišljatošću.

Kada razmišljate o tom što bi mogli stvarati sa svojim djetetom, pustite mašti na volju, Lijepite, režite, bojajte, slažite, crtajte ili gnječite. Što različitije, to zabavnije. Svaka vrsta stvaranja ima svoje prednosti za djetetov razvoj.

Pokloni za umjetnike i istraživače

Setovi za istraživanje i stvaranje mogu biti pokloni puni pažnje, a istovremeno zabavni i poučni. U našoj velikoj ponudi setova ćete sigurno pronaći onoga koji vam odgovara. Tijekom izbora seta za poklon ili za vaše dijete budite pozorni na preporučenu starost. Djetetu set može biti prezahtjevan zbog čega će brzo izgubiti volju ili će mu postati dosadan. To može negativno utjecati na njihovo samopoštovanje.

Odaberite aktivnosti koje odgovaraju stupnju djetetovog razvoja. Na taj ćete način potaknuti razvoj, a djetetu pružiti beskonačno zabave. Pustite ga da mrlja, istražuje i uživa. Sposobnosti koje će usvojiti tada će mu ostati zauvijek.

 

Stvaranje ima vrlo bitan značaj u djetetovom životu. Tijekom procesa stvaranja i istraživanja se djeca u  svojoj domišljatosti mogu potpuno opustiti. To pozitivno utječe na njihovo samopoštovanje jer tijekom procesa stvaranja i istraživanja mogu biti ono što jesu i ono što žele biti. Možda prva umjetnička djela neće biti tako dobra, možda prvim pokušajem neće otkriti dinosaurusa u pijesku, no svakim pokušajem će im ići sve bolje i bolje. Ne pokušavajte ga ograničiti uputama nego ga potičite različitim pitanjima i smjernicama.

Pokažite više
Zatvori