Najčešća pitanja – klub Bubamara

UČLANJENJE I KARTICA

 

Kako se mogu učlaniti u klub Bubamara?

U klub Bubamara se možete učlaniti u trgovinama Bubamara ili na web stranici tako da ispunite obrazac Kreiraj profil. Nakon uspješno unesenih podataka na e-mail ćete dobiti poruku sa svojim klupskim brojem i poveznicom da potvrdite članstvo. Kako biste koristili pogodnosti kluba, potvrdite svoje članstvo.

 

Imam karticu kluba Bubamara. Moram li zbog novosti u klubu izraditi novu karticu?

Nije potrebno. Ako vaša kartica ima bar kod (fizička ili e-kartica), ne trebate mijenjati karticu. Sve pogodnosti možete koristiti s vašom postojećom karticom.

 

Gdje mogu koristiti pogodnosti sa svojom klupskom karticom Bubamara?

Klupske pogodnosti možete koristiti u svim prodavaonicama Bubamara i Baby Center u Hrvatskoj te trgovinama Pikapolonica i Baby Center u Sloveniji, u trgovini Baby Center u Sjevernoj Makedoniji. Bonusi se skupljaju u lokalnoj valuti i moguće ih je iskoristiti samo u matičnoj državi.

 

Što se pri prijelazu trgovina iz Bubamare u Baby Center događa s klupskom karticom Bubamara?

Članovi kluba Bubamara mogu svoju karticu Bubamara nesmetano koristiti i u budućnosti. Vrijedi u svim fizičkim trgovinama, kako u Baby Centeru tako i u Bubamarama. Član kluba Bubamara može svojom karticom Bubamara koristiti sve klupske pogodnosti, skupljati bonuse prilikom kupnje i koristiti ih u bilo kojoj trgovini.

 

U klub Bubamara sam se učlanio/la preko web stranice, a nisam još dobio/la karticu. Kako mogu kupovati u fizičkoj trgovini?

Prilikom učlanjenja u klub Bubamara na e-mail ste dobili poruku s brojem vaše klupske e-kartice. Sliku kartice s bar kodom jednostavno prenesite na vaš pametni telefon ili pohranite u aplikaciji za e-kartice (Sve kartice, Moje kartice, 100card, itd.). Za korištenje klupskih pogodnosti na blagajni pokažite sliku klupske e-kartice s bar kodom.

 

Već sam kupovao/la u vašoj Internet trgovini, zašto se sada ne mogu prijaviti?

Prilikom ažuriranja web trgovine obrisali smo lozinke zbog sigurnosti podataka. Zato vas molimo da ponovno postavite svoju lozinku klikom na ovu poveznicu.

 

Zašto na svoj e-mail ne dobivam poveznice za ponovno postavljanje lozinke?

Poruku za ponovno postavljanje lozinke niste dobili jer nažalost u sustavu nemamo upisanu vašu e-mail adresu. No, imamo upisanu drugu e-mail adresu koju možda više ne koristite. Molimo vas da na poveznici ispunite obrazac za ponovnom prijavom. Nakon prijave nam na e-mail: klub@bubamara.eu napišite vaše ime, prezime i da ste dva put prijavljeni te s kojim ste e-mail prijavljeni.

 

Upis u profil nije funkcionirao, zato sam ponovno ispunio/la obrazac za registraciju. Kako mogu spojiti staru i novu klupsku karticu?

Na klub@bubamara.eu nam pošaljite svoj stari i novi broj kartice, te ćemo vam u profilu zamijeniti brojeve, pa ćete vidjeti svoj stari broj kartice.

 

Izgubio/la sam karticu. Kako je mogu blokirati?

Moj profil ne omogućava blokadu klupske kartice. Zahtjev za blokadom kartice pismenim putem uputite na e-mail klub@bubamara.eu. Potrebno je napisati informacije o osobnim podacima na klupskoj kartici.

 

Izgubio/la sam karticu. Kako mogu dobiti novu?

U primjeru sumnje na zloupotrebu ili ako se izgubi klupska kartica prvo zatražite blokadu kartice na prethodno opisan način. Zatim se ponovno učlanite i na klub@bubamara.eu napišite stari i novi broj kartice, da spojimo profile, odnosno na novu karticu prenesemo eventualne neiskorištene bonitete s izgubljene kartice. Ako se klupska kartica izgubi, za eventualnu zloupotrebu bonusa i ostalih pogodnosti od treće strane ne odgovaramo.

 

 

BONUSI I KLUPSKE POGODNOSTI

 

Što znači da imam bonus na kartici?

Bonus na karticu dobivate prilikom kupnje proizvoda označenih s oznakom klub bonus, odnosno u primjeru posebnih akcija na skupine proizvoda, u okviru kojih se bonus pripiše na klupsku karticu. Bonus također dobivate za svaku kupnju iznad 80 kn. Bonusi se na kartici zbrajaju i oduzimaju, sukladno tome, koliko bonusa dobivate, odnosno iskoristite.

 

Kako mogu saznati koliko bonusa imam na kartici?

Podatak o visini prikupljenog bonusa na kartici je zapisan na svakom računu, izdan pri kupnji s klupskom karticom. Na računu je vidljiva i vrijednost iskorištenog bonusa i novo dobivenog bonusa. Podataka o trenutnom stanju bonusa na kartici možete bilo kad provjeriti preko web aplikacije Moj profil.

 

Koliko traje vrijednost bonusa?

Bonus možete iskoristiti dan nakon realizirane kupnje. Iskoristiti ga možete najduže u roku od jednog mjeseca nakon isteka prethodnog bonitetnog razdoblja. Nakon tog datuma se svi neiskorišteni bonusi, prikupljeni u prethodnom bonitetnom razdoblju, nepovratno brišu sa vaše klupske kartice.

 

Na kartici sam imao/la bonus, ali sam ga zaboravio/la iskoristiti.

U proteku jednog mjeseca od završetka prethodnog bonitetnog razdoblja se neiskorišteni bonus, skupljeni u prethodnom razdoblju, nepovratno brišu s vaše klupske kartice.

 

Zašto je za korištenje prikupljenih bonusa potrebno predočiti klupsku karticu prilikom kupnje?

Na klupskoj kartici se nalaze bonusi koji predstavljaju vrijednost izraženu u kunama (KN). U svrhu zaštite odnosno sigurnosti bonusa na kartici potrebno je pri korištenju i dobivanju bonusa karticu uvijek predočiti. Naknadni upis ili korištenje bonusa za realiziranu kupnju NIJE MOGUĆ!

 

Htio sam kupiti proizvode s oznakom klub cijena, no kartico sam zaboravio kod kuće. Je li moguće upisati bonus nakon realizirane kupnje?

Bonus se prilikom kupnje upiše na karticu samo ako se klupska kartica pokaže prilikom kupnje. Naknadni upis bonusa na klupsku karticu nažalost nije moguć.

 

Imam više kartica s različitim brojevima. Kako mogu znati na kojoj kartici je koji bonus?

Ukoliko ste se u klub učlanili više puta i na temelju višekratnog učlanjivanja imate više kartica, te kartice međusobno nisu povezane. Stanje bonusa na pojedinoj kartici možete provjeriti na blagajni u bilo kojoj fizičkoj trgovini.

 

Imam dvije klupske kartice s različitim brojevima. Mogu li ih spojiti u jednu, tako da se spoje i prikupljeni bonusi?

To je moguće, iako vam preporučamo da prvo iskoristite bonus koji ste prikupili na kartici koju više ne želite koristiti te ju predate prodajnom osoblju. Karticu ćemo potom blokirati. U primjeru da nemate fizičke klupske kartice, možete na klub@bubamara.eu napisati brojeve klupskih kartica koje želite povezati. Mi ćemo povezati kartice i o tome vas obavijestiti.

 

Želio/željela bih vratiti proizvode za koje sam dobio/la bonus. Kakav je postupak?

Proizvod možete prilaganjem računa i klupske kartice zamijeniti u bilo kojoj fizičkoj trgovini Bubamara ili Baby Center u roku od 30 dana od dana kupnje. Ako ste proizvod kupili u web trgovini, informaciju o povratu ili zamjeni nam javite u roku od 30 dana od dana kupnje (zaprimljenog paketa). Prilikom zamjene imajte sa sobom odnosno predočite račun. Ako ste prilikom kupnje ostvarili bonus, on će se automatski obrisati s kartice. Ako na kartici nema dovoljno bonusa za brisanje, iznos vraćene kupnje smanjit će se za vrijednost dobivenog bonusa, koji ste ostvarili pri kupnji tog proizvoda.

 

Mogu li rođendanski kupon Bubamara koristiti i u trgovinama Baby Center?

Naravno! Članovima kluba Bubamara omogućavamo da i u trgovinama Baby Center koriste poklon kupone, koje šaljemo djetetu za rođendan.

 

 

 

BONITETNO RAZDOBLJE

 

Koliko puta godišnje članovi kluba Bubamara ostvaruju bonitet?

Članovi kluba bonus mogu dobiti i koristiti prilikom svake kupnje. Razdoblje u kojem prikupljate i koristite bonuse traju pola godine, tj od 1. 1. do 30. 6. i od 1. 7. do 31. 12. Bonuse možete iskoristiti najduže u roku od mjesec dana nakon isteka prethodnog bonitetnog razdoblja. Nakon toga datuma se neiskorišteni bonusi, prikupljeni u prethodnom bonitetnom razdoblju, nepovratno brišu.

 

 

INFORMIRANJE

 

Nedavno smo se preselili. Pritom su se promijenili moji osobni podaci (prezime, adresa, GSM broj, e-mail, …) Kako vam mogu dostaviti nove podatke?

Osobne podatke koje ste dali prilikom registracije profila, možete izmijeniti preko web aplikacije Moj profil. Ukoliko nemate pristup, možete ga urediti na način opisan u prethodnim točkama. Za promjenu podataka na klupskoj kartici možete nam pisati na e-mail klub@bubamara.eu, a u poruci napišite svoje trenutne i svoje nove podatke.

 

Član/ica sam kluba Bubamara i ne dobivam letke. Kako ih mogu naručiti?

Primatelj obavijesti može biti svaki aktivan član kluba koji stanuje na području Republike Hrvatske i prilikom registracije je naveo svoje ispravne podatke o adresi, broju mobilnog telefona, e-mailu te označio/la suglasnost za primanje obavijesti. Ukoliko ne primate obavijesti, u aplikaciji Moj profil provjerite svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, broj mobilnog telefona, e-mail itd.) te označite suglasnost za primanje obavijesti.

 

Gdje mogu javiti da više ne želim primati obavijesti od Bubamare?

Ukoliko ne želite više primati obavijesti (na kućnu adresu, mobilni telefon, e-mail), od primanja obavijesti možete se samo odjaviti u web aplikaciji Moj profil.

 

Naplaćuju li mi se  SMS/MMS poruke koje primam na svoj mobilni telefon?

Ne, SMS poruke (i ostale medijske poruke) o akcijskim ponudama, novostima ili informativne naravi Bubamare su besplatne.

 

Gdje mogu javiti da više ne želim primati obavijesti putem SMS/MMS poruka?

Ukoliko ne želite primati besplatne multimedijske poruke (SMS/MMS), možete se odjaviti na sljedeće načine:

  • Putem elektronskog pisanog zahtjeva, koji možete poslati na e-mail klub@bubamara.eu: u poruci navedete broj klupske kartice i GSM broj, na koji dobivate obavijesti
  • Putem web aplikacije Moj profil se možete samostalno odjaviti

Više informacija o djelovanju kluba možete naći u Općim uvjetima poslovanja kluba Bubamara.

 

Zatvori