Politika privatnosti

Vaša privatnost je najvažnija za nas. Bubamara poštuje vašu privatnost i razumije bilo kakve nedoumice koje biste mogli imati o privatnosti i zaštiti osobnih podataka koje nam pružate posjetom našim prodavaonicama, odnosno putem naše web trgovine (u daljnjem tekstu usluge; mrežne usluge). Stoga, molimo vas pročitajte kako Bubamara d.o.o. (u daljnjem tekstu: Bubamara) pohranjuje i obrađuje vaše osobne podatke.

Svrha Pravilnika o privatnosti je pružiti vam jednostavan način predstavljanja osobnih podataka koje prikupljamo o vama, na osnovu kojih razloga i u koje svrhe ih obrađujemo, pružiti vam opcije u vezi s upravljanjem vašim postavkama privatnosti i predstaviti vam svoja prava na osobne podatke.

Politika privatnosti Bubamare u skladu je s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u pogledu obrade osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka i stavljanju van snage Direktive 95/46 / EZ (u daljnjem tekstu Opća uredba) o zaštiti osobnih podataka) i zakonodavstvu Republike Hrvatske i obuhvaća sljedeće podatke:

 • kontakt podaci Bubamara d.o.o. i kontakt službenika za zaštitu podataka,
 • pravne osnove i svrhe obrade osobnih podataka,
 • vrste osobnih podataka koje prikupljamo,
 • upotreba kolačića i srodnih tehnologija,
 • upravljajte postavkama privatnosti,
 • pružanje osobnih podataka,
 • razdoblja zadržavanja osobnih podataka,
 • zaštitu osobnih podataka,
 • prava pojedinaca u pogledu osobnih podataka, uključujući pravo na žalbu,
 • promjene politike privatnosti.

 

1.     VODITELJ I KONTAKT

Voditelj osobnih podataka je Bubamara d. o. o., Pustodol Začretski 19a, 49223 Sveti Križ Začretje (u daljnjem tekstu: Bubamara).

Na pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti, povjerljivosti vaših osobnih podataka, načinu obrade ili zahtjevima za ostvarivanje prava na osobne podatke odgovorit će odgovorna osoba i / ili službenik za zaštitu podataka u Bubamari. Službenika za zaštitu podataka možete kontaktirati kontaktiranjem gornje adrese ili slanjem adrese e-pošte osobni.podaci@bubamara.in.

2.     PRAVNA OSNOVA I SVRHA

Bubamara prikuplja, bilježi, uređuje, pohranjuje, prenosi i na drugi način obrađuje osobne podatke koje posjedujemo o vama, na temelju različitih pravnih osnova i u svrhu definirane u nastavku.

2.1. Obrada na temelju ugovora – svrhe

Bubamara obrađuje osobne podatke za ostvarivanje prava i obveza proizašlih iz sklopljenih ugovora, kao što su:

 1. Ugovori o prodaji / kupnji proizvoda - osobne podatke kupaca u internetskoj trgovini na www.bubamara.in dostavljaju (bez obzira na prijavu);
 2. ugovori o usluzi - osobni podaci pretplatnika usluga (npr. otvaranje korisničkog profila u internetskoj trgovini, prijava na e-novosti ili sms novosti);
 3. Ugovori o članstvu u klubu Bubamara - podnošenje osobnih podataka članova kluba o izjavi o pristupanju u trgovini Bubamara ili na www.bubamara.eu.

Kao dio ostvarivanja prava i ispunjavanja ugovornih obveza, Bubamara obrađuje osobne podatke pojedinaca u svrhu identifikacije pojedinca, sklapanja ugovora (iako je ugovor o prodaji proizvoda između Bubamare i kupca u internetskoj trgovini sklopljen u trenutku kada Bubamara kupcu pošalje e-mail kojim potvrđuje primljenu narudžbu (»potvrda o zaprimljenoj narudžbi'), predani osobni podaci u ovom slučaju se smatraju obrađenima na temelju ugovorne pravne osnove u svrhu sklapanja ugovora), za komunikaciju s vama (obavijest o promijenjenim općim uvjetima, nova verzija web stranice, promijenjeni uvjeti članstva). u klubu itd.) osigurati pogodnosti članstva u Bubamara klubu (posebne pogodnosti za članove, klupske cijene, pozdrave itd.), pružiti korisničku podršku (npr. otklanjanje tehničkih problema) i, u slučaju kupnje, u svrhu implementacije narudžbe (dostava, dostava proizvoda, fakturiranje, rješavanje mo bilo koji zahtjev kupca (pritužbe, jamstva)), slanje obavijesti pojedincima u vezi s izvršavanjem naloga i bilo koje druge svrhe potrebne za izvršenje narudžbe, pohranjivanjem povijesti kupnje (samo registrirani korisnici), provođenjem bilo kakvih postupaka oporavka te za njihovo vlastito računovodstvo i porezne potrebe.

2.2. Pravna usklađenost – svrha

Bubamara obrađuje osobne podatke na temelju pravnih obveza koje se primjenjuju na Bubamaru (npr., posebni porezni propisi, pohrana računa, pohrana podataka o dobitnicima nagrada itd.).

2.3 Pravni interesi – svrha

Bubamara može obrađivati ​​osobne podatke na temelju zankonskih interesa koje slijedi Bubamara, osim ako takvi interesi nadmašuju interese ili temeljna prava i slobode subjekta podataka koji zahtijeva zaštitu osobnih podataka. U slučaju daljnje obrade podataka prikupljenih o pojedincu, Bubamara provodi procjenu u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Takva kontinuirana uporaba podataka, na primjer, u pseudonimiziranom ili agregiranom (agregiranom) obliku, predstavlja legitimnu upotrebu podataka za Bubamarinemarketinške i druge poslovne ili tehničke analize. Brisanje određenih podataka može se koristiti kao dodatna mjera za neke oblike daljnje obrade podataka o prometu.

 Na temelju legitimnog interesa, Bubamara može obraditi osobne podatke u onoj mjeri koja je potrebna i proporcionalna kako bi se osigurao rad internetskih usluga, posebno u cilju sprječavanja neovlaštenog pristupa vašem korisničkom računu, širenja zlonamjernih kodova, sprečavanja prijevara ili prijevara. druge zloupotrebe web stranica ili mobilnih aplikacija kao i radi zaštite vaših prava intelektualnog vlasništva u vezi s internetskim uslugama.

Na temelju legitimnih interesa, Bubamara također može obraditi vaše osobne podatke za potrebe izravnog marketinga (u slučaju kupaca), spriječiti prijevaru, zatražiti ili braniti se od zahtjeva u upravnim i pravnim postupcima.

2.4. Obrada suglasnosti pristanka – svrha

Bubamara obrađuje osobne podatke na temelju pristanka na obradu osobnih podataka koje je fizička osoba pružila Društvu za sljedeće svrhe:

 1. za potrebe izravnog marketinga - za primanje obavijesti. Najave uključuju aktualne ponude, pogodnosti i / ili pozivnice za događanja menadžera i njegovih poslovnih partnera, pozivnice za sudjelovanje u nagradnim igrama i natjecanjima, kao i korisne savjete, vijesti i podsjetnike iz svijeta sporta i zdravog načina života;
 2. provesti marketinšku analizu i segmentaciju korisnika te isporučiti prilagođene ponude proizvoda i usluga;
 3. radi sudjelovanja u nagradnim igrama

Ovisno o pruženim osobnim podacima, možete primati obavijesti i personalizirane ponude putem SMS-a, MMS-a na proslijeđeni broj mobilnog telefona, e-poštom na proslijeđenu adresu e-pošte. u tiskanom obliku na proslijeđenu adresu.

Suglasnost možete povući u bilo kojem trenutku. izmijeniti na isti način na koji je dana i suglasnost; klikom na gumb 'odjava' koji se nalazi na dnu e-pošte; u postavkama korisničkog profila, slanjem sms poruke BUBAMARA STOP na 3939 ili slanjem zahtjeva za opoziv suglasnosti za određenu svrhu na klub@bubamara.eu.

Ako pristanak uključuje izravan marketing temeljen na profilu pojedinca, Pikapoka može segmentirati pojedince na temelju upotrebe Bubamarine web stranice u svrhu personalizirane usluge i ponude proizvoda.

Zaštita osobnih podataka WS Pay

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

WSPay osobne podatke kupca ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

 

3.     OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO 

Bubamara prikuplja razne podatke o vama, uključujući osobne podatke koje vi ili drugi možete izravno ili neizravno identificirati, ako vi ili drugi odlučite dijeliti ove osobne podatke s Pikapoko. Informacije dobivamo na više načina, uključujući kupovinu u internetskoj trgovini, prijavu na e-novosti (izravni marketing), registraciju korisničkog profila u internetskoj trgovini, posjećivanje web stranice Bubamare ili posjetu prodavaonici Bubamara. Bubamara prikuplja podatke o vašoj upotrebi usluga koje pružamo.

Osobni podaci koje prikupljamo:

 1. osnovne osobne podatke kao što su ime i prezime, datum rođenja, adresa e-pošte, prebivalište (ulica, broj ulice, poštanski broj, mjesto, država), adresa za dostavu (ulica, broj ulice, poštanski broj, mjesto, država), telefonski broj, datum isporuke (ako nam ga dostavite u Bubamari) i lozinku za sigurnost i korištenje naših usluga;
 2. uz osnovne osobne podatke koje nam dostavite prilikom registracije, prikupljamo i osobne podatke kao što su sadržaj i informacije koje prenosite na vaš korisnički račun ili kada odlučite pružiti svoje podatke putem mrežnog profila ili objavljivati, objavljivati, prenositi ili na bilo koji drugi način koristiti internetsku trgovinu (npr. komentari itd.);
 3. podatke o vašoj djeci kada odlučite predati svoje podatke kad se pridružite klubu Pikapolonica ili putem mrežnog profila prikupljamo osobne podatke kao što su ime i datum rođenja vašeg djeteta;
 4. informacije o kupnji i plaćanju;
 5. prikupljamo tehničke podatke s vašeg preglednika, računala ili mobilnog uređaja kada pristupite Pikapokeovim uslugama.

4.     KOLAČIĆI 

Kada koristite naše internetske usluge, kolačići se preuzimaju na vaše računalo. Općenito, kolačići i srodne tehnologije djeluju dodjeljivanjem jedinstvenog broja vašem pregledniku ili uređaju koji nema značenja izvan Bubamare.

Bubamara koristi ove tehnologije za personaliziranje iskustva i pomoć u pružanju sadržaja specifičnog za vašu upotrebu.

Popis kolačića koje web stranica koristi može se naći na ovoj poveznici.

Možete koristiti postavke na vašem pregledniku ili mobilnom uređaju za upravljanje prikupljanjem podataka putem kolačića ili srodnih tehnologija. Bubamara je posvećena tome da vam omogući upravljanje privatnošću i dijeljenjem, ali ne prihvaća odgovornost za nedostajuće signale Ne prati putem vašeg web preglednika. Odbijanje kolačića može uzrokovati da neke značajke usluga koje vam se nude nisu dostupne.

5.     POSTAVKE UPRAVLJANJA KORISNIČKIM PROFILOM

5.1 Ažuriranje korisničkog profila

Odgovornost je pojedinca da pruži točne i potpune informacije. Svaka promjena vaših osobnih podataka u korisničkom profilu internetske trgovine može biti ažurirana, prilagođena ili ažurirana od strane prijavljenog korisnika. promjena u postavkama korisničkog profila.

Promjene osobnih podataka mogu se prijaviti i na e-mail na klub@bubamara.eu.

5.2 Zatvaranje korisničkog računa

Ako želite zatvoriti korisnički profil svoje internetske trgovine, to možete učiniti u bilo kojem trenutku podnošenjem zahtjeva za zatvaranje vašeg korisničkog računa na adresi za kontakt, mora se dostaviti pisani zahtjev s dokazom identiteta i adrese. Profil će biti zatvoren u roku od 10 radnih dana od primitka pismenog zahtjeva i dokaza o identitetu pojedinca.

Zatvaranje korisničkog profila internetske trgovine ne znači povlačenje pristanka (odjava) od primanja obavijesti o izravnom marketingu.

Zatvaranje korisničkog profila također ne znači brisanje vaših osobnih podataka iz baze podataka Picapolonice.

Imajte na umu da neke osobne podatke o vama koje obrađujemo prema ugovoru o kupnji ne mogu biti izbrisani. U skladu s propisima iz područja poreznog prava, podatke čuvamo 10 godina od dovršetka narudžbe ili rješenja reklamacije ili vraćanja proizvoda.

U isto vrijeme, trebali biste biti svjesni da vaši postovi iz aktivnog korisničkog profila mogu ostati vidljivi i nakon zatvaranja korisničkog profila (npr. komentari na proizvode u internetskoj trgovini).

 

6.     DIJELJENJE OSOBNIH PODATAKA

6.1 Ugovorni procesi

Bubamara može dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama s kojima imamo ugovore o obradi osobnih podataka (u daljnjem tekstu: „ugovorni suradnici“) u svrhu podrške, analize i kontinuiranog poboljšanja naših usluga, obrade plaćanja ili isporuke naloga. Izvođači imaju pristup samo tim osobnim podacima koji su nužno potrebni za pružanje usluga koje nam pružaju, podacima i samo u svrhu obavljanja tih zadataka u naše ime i ne mogu ih koristiti u druge svrhe. Izvođači su dužni zaštititi vaše osobne podatke.

Pikapoka može raditi s dobavljačima koji obrađuju statistiku za nas o tome kako koristite naše usluge za promociju naših usluga ili za pružanje informacija. za prikaz informacija koje bi vas mogle zanimati. Takvi procesori imaju samo anonimne podatke.

6.2 Javne dostupne informacije

Neke informacije o vama mogu biti javno dostupne, poput podataka koje dajete ili dijelite putem komentara u internetskoj trgovini ili trgovini. društvene mreže itd.

6.3 Web stranice i aplikacije trećih strana

Vaše osobne podatke možemo podijeliti s aplikacijama trećih strana uz vaš pristanak ako odlučite pristupiti našim uslugama putem takve aplikacije (npr. Facebook, Google račun). Pikapoka nije odgovorna za ono što treće strane rade s vašim podacima, stoga morate biti sigurni da aplikaciji vjerujete i da postoje odgovarajuće smjernice o privatnosti.

Postoje linkovi na web stranice Bubamara koje Bubamara ne kontrolira. Posjetom ovih web mjesta možete podijeliti svoje podatke s trećim stranama s kojima Bubamara nema ugovor o obradi osobnih podataka. Ove web stranice imaju svoja pravila o privatnosti u skladu s kojima obrađuju vaše osobne podatke. Pročitajte njihova pravila o privatnosti kako biste saznali kako obrađivati vaše osobne podatke na web lokacijama trećih strana koje posjetite.

6.4 Zajednički operatori

Vaše osobne podatke možemo podijeliti s ugovornim partnerima s kojima djelujemo kao zajednički kontroler koji, u skladu s ovim pravilima o privatnosti, obrađuju vaše osobne podatke (na primjer, nagradni natječaji u suradnji s dobavljačima).

6.5 Jedinstven pravni slijed

U slučaju spajanja ili ako Bubamara postane uključena u poslovno spajanje, podjelu ili prijenos aktivnosti na treću stranu, vaši podaci mogu se prenijeti na treću stranu povezanu s akvizicijom Bubamare.

6.6 Javna tijela

Bez obzira na odredbe o zadržavanju osobnih podataka prema Pravilima o privatnosti, vaši se osobni podaci mogu pohranjivati duže vrijeme i prosljeđivati trećim osobama poput policije, tužiteljstva, suda i drugih nadležnih državnih tijela unutar ili izvan Republike Hrvatske, ako to uzmemo u obzir takva je intervencija nužna i potrebna zakonom, uključujući i svrhu sprječavanja, istrage, otkrivanja ili gonjenja zločina. Također možemo prenijeti vaše osobne podatke javnim tijelima kada je to potrebno za provođenje, provođenje ili obranu pravnih zahtjeva u pravnim ili upravnim ili izvansudskim postupcima.

6.7 Prijenos podataka zemljama koje nisu članice EU ili EEA

U slučaju korištenja internetskih usluga izvan država članica EU-a, pružanje internetskih usluga može rezultirati prijenosom, pohranom ili obradom podataka u trećim zemljama gdje zakonodavstvo o zaštiti osobnih podataka propisuje standarde drugačije od onih u državama članicama EU-a ili u državama članicama EU-a. EEA. Korištenjem Usluga u zemljama izvan EU prihvaćate da se osobni podaci mogu prenijeti ili prenijeti. prenose subjekte koji se nalaze u trećim zemljama. U suprotnom, Pikapoka neće prenositi vaše osobne podatke u zemlje izvan EU ili EEA.

7.     ROKOVI POHRANE OSOBNIH PODATAKA

Osobne podatke čuvamo onoliko dugo koliko je nužno za pružanje naših usluga ili onoliko dugo koliko postoje zakonske obveze.

Osobni podaci povezani s vašim računom čuvaju se sve dok se ne održi zahtjev za brisanje, dok se podaci koji se odnose na kupnju koju je izvršio korisnik u internetskoj trgovini zadržavaju. Korisnički račun možete sami zatvoriti u postavkama korisničkog računa ili zatražiti da ga izbrišemo. Zatvaranje računa i brisanje vaših osobnih podataka od potpunog zahtjeva može potrajati i do 10 radnih dana. Imajte na umu da možemo zadržati određene podatke sa zatvorenih računa u skladu sa zakonom, kako bismo spriječili prijevare, nadoknadili dugove, riješili sporove, riješili probleme, pomogli u istrazi nadležnih tijela, provodili uvjete pružanja usluge i poduzimali druge zakonom dopuštene mjere. Podaci koje zadržavamo obrađivat će se u skladu s ovom politikom privatnosti.

Podaci koji se odnose na plaćanje kupnje u internetskoj trgovini i povezani podaci za kontakt pojedinaca mogu se zadržati u svrhu ispunjavanja ugovornih obveza do potpunog plaćanja usluge ili. do isteka zastara u odnosu na pojedinačni zahtjev koji može zakonski trajati do pet godina. U skladu s poreznim propisima, izdani računi čuvaju se 10 godina nakon kraja godine u kojoj je račun izdan.

Osobne podatke dobivene pristankom zadržavamo do opoziva pristanka, ali najviše 5 godina.

Podaci koji više nisu potrebni u svrhe u koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni mogu se anonimizirati i kombinirati s drugim informacijama koje pojedincu ne omogućuju uvid u statističke podatke koji su Bubamari komercijalno korisni, poput primjer statistike upotrebe usluga koje pružamo. Ovi osobni podaci su anonimni i ne nude vezu s osobom koja se može identificirati.

8.     ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Na snazi ​​je nekoliko tehničkih i organizacijskih mjera kojima se osigurava sigurnost osobnih podataka tijekom prikupljanja, prijenosa i pohrane. Bubamara nastoji zaštititi vaše osobne podatke na odgovarajući način, ali ne jamčimo potpunu sigurnost osobnih podataka koje nam dajete, i nismo odgovorni za krađu, uništenje, gubitak, namjerno ili nenamjensko otkrivanje vaših osobnih podataka ili podataka o vama. Bubamara je u skladu s općeprihvaćenim standardima zaštite primljenih informacija, za vrijeme i nakon prijenosa, ali nijedan elektronički prijenos ili način pohrane nije 100% siguran, pa se ne može jamčiti potpuna sigurnost. Bubamara koristi SSL (Secure Sockets Layer) tehnologiju za pružanje šifriranja podataka o osobnim i kreditnim karticama. Bubamara surađuje s tvrtkom kako bi osigurala sigurnost naših usluga i vaših osobnih podataka. PoslužiteljiBubamaradodatno su zaštićeni vatrozidima i drugim tehnologijama da bi se osigurala sigurnost podataka.

Korisnik je odgovoran i za zaštitu podataka pravilnim osiguravanjem sigurnosti svog mobilnog uređaja ili računala, kao i zaštitu korisničkog imena, lozinke i odgovarajuće softverske (antivirusne) zaštite svog elektroničkog uređaja. Kako biste osigurali da su ove mjere učinkovite u sprečavanju neovlaštenog pristupa vašim osobnim podacima, trebali biste biti svjesni sigurnosnih značajki koje su vam dostupne putem vašeg preglednika. Koristite preglednik koji vam omogućuje postavljanje sigurnosnih značajki prije prijenosa podataka o vašim osobnim ili kreditnim karticama putem Interneta. Imate na umu da ako koristite preglednik koji ne podržava SSL tehnologiju, takav prijenos osobnih podataka može biti rizičan.

Većina preglednika omogućuje vam da obavijestite ako se nalazite na web mjestu koje ne osigurava sigurnu vezu ili ako informacije šaljete preko nezaštićene veze. Pikapoka preporučuje da omogućite ove značajke vašeg preglednika da biste zaštitili svoje osobne podatke. Možete i pratiti adresu na kojoj se nalazite (URL). Sigurni URL-ovi počinju s https: // umjesto http: //, zajedno sa simbolom sigurne veze koji koristi vaš preglednik (obično je simbol zaključavanja na početku web adrese). Takav simbol označava upotrebu sigurne komunikacije s poslužiteljem. Istovremeno provjerite podatke (valjanost) sigurnosnog certifikata vaše web lokacije.

Ograničenje odgovornosti

Bubamara se zalaže za zaštitu vaših osobnih podataka i podataka o vama, ali nijedna internetska veza ne može biti 100% sigurna i ne može jamčiti potpunu sigurnost informacija koje nam dajete. Svoje osobne podatke pružate nam na vlastiti rizik.

9.     POJEDINAČNA PRAVA KORISNIKA 

Bubamara jamči ostvarivanje prava subjekata podataka. Zahtjevi pojedinca u vezi s ostvarivanjem prava šalju se na e-mail osobni.podaci@bubamara.in  ili poštom na adresu Bubamara d.o.o., Pustodol Začretski 19a, 49223 Sveti Križ Začretje. Odgovornost je pojedinca da dostavi dokaz o identitetu i / ili adresi na zahtjev koji nije proslijeđen sa e-adrese registriranog korisnika. Bubamara će odgovoriti na vaš zahtjev u skladu s važećim propisima.

Pojedinac ima sljedeća prava u vezi s osobnim podacima:

9.1 Pravo pristupa podacima

Pojedinac može u bilo kojem trenutku zatražiti od Bubamare da mu potvrdi da li se podaci koji se odnose na njega obrađuju i, ako je tako, omogućiti pristup osobnim podacima i pružiti podatke u vezi s obradom njegovih osobnih podataka (npr. Svrha obrade, vrsta osobnih podataka, korisnici kome su osobni podaci bili ili će biti dostavljeni, procijenjeni rok čuvanja, tehničke i organizacijske mjere zaštite podataka itd.).

9.2 Pravo na izmjenu

Pojedinac može u bilo kojem trenutku zatražiti da mu Bubamara dozvoli ispravljanje netočnih osobnih podataka koji se odnose na njega i dopunu nepotpunih osobnih podataka.

Registrirani korisnici to mogu učiniti putem postavki svog korisničkog profila u internetskoj trgovini.

9.3 Pravo na brisanje

U skladu s uvjetima i odredbama važećih propisa, pojedinac može u bilo kojem trenutku zatražiti da mu Bubamara odobri pravo na brisanje osobnih podataka (tj. pravo da bude zaboravljen).

9.4 Pravo na ograničavanje obrade

U skladu s uvjetima koji su navedeni u važećim propisima, pojedinac može u bilo kojem trenutku zatražiti od Bubamare da mu odobri pravo ograničavanja obrade osobnih podataka. To možete učiniti za registrirane korisnike svojih web usluga u postavkama korisničkog profila.

Imajte na umu da u slučaju ograničenja na obradu određenih osobnih podataka možda nećemo moći pružiti punu uslugu.

9.5 Pravo prijenosa podataka

Pojedinac može u bilo kojem trenutku zatražiti da mu Bubamara omogući da pruži osobne podatke u strukturiranom, često korištenom i strojno čitljivom obliku, pojedincu ili da ih prenese na kontroler po vlastitom izboru (ako je to tehnički izvedivo), pod uvjetima navedenim u važećim propisima.

9.6 Pravo na ugovor

U slučaju da Bubamara obrađuje osobne podatke na temelju legitimnih interesa, kao što je predstavljeno gore, pojedinac može u određenim slučajevima prigovoriti takvoj obradi. Bubamara će prestati obrađivati ove osobne podatke osim ako vjeruje da ima razumne i legitimne razloge za nastavak obrade ili ako je obrada potrebna iz pravnih razloga.

Prigovor na obradu osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga može se ostvariti i povlačenjem suglasnosti za primanje obavijesti klikom na gumb 'odjava' koji se nalazi na dnu e-pošte ili. slijediti upute u svakoj poslanoj obavijesti.

9.7 Opoziv suglasnosti

Pojedinac može povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku, u slučajevima kada je dao svoj pristanak u posebne svrhe obrade vaših osobnih podataka.

Korisnici koji su prijavljeni mogu opozvati pristanak u postavkama korisničkog profila.

Opoziv pristanka ne utječe na zakonitost obrade osobnih podataka koja se dogodila prije njegovog opoziva.

9.8 Pravo na žalbu nadzornom tijelu

Pojedinac ima pravo podnijeti žalbu Povjereniku za informacije Republike Hrvatske, ukoliko smatra da se njegovi osobni podaci obrađuju suprotno važećim propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka. Postupak žalbe kod nadzornog tijela objavljuje se na internetskim stranicama nadzornog tijela.

10.  IZMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Bubamara zadržava pravo promjene politike privatnosti u svjetlu situacije i zakonodavstva u području zaštite osobnih podataka. Povremeno se vraćajte.

Obavijestit ćemo vas o svim promjenama u obradi vaših osobnih podataka i / ili promjenama (ažuriranjima) naše politike o privatnosti. Promjene naše politike o privatnosti također će s vremenom biti objavljene na našim web stranicama.

Ako se ne slažete s pravilima o privatnosti, prestanite s korištenjem naših internetskih usluga i zatvorite svoj profil ili profil. opozvati dati dati pristanak.

 

Bubamara d.o.o.

Sveti Križ Začretje, siječanj 2020.

 

Zatvori