Prematanje

Filtriraj 1
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. BAMBO NATURE 8 Proizvodi
 2. BUBABA BY FREEON 2 Proizvodi
 3. CEBA BABY 1 Proizvod
 4. CHICCO 5 Proizvodi
 5. FREEON 15 Proizvodi
 6. IMSEVIMSE 12 Proizvodi
 7. KIT & KIN 7 Proizvodi
 8. LOLA 1 Proizvod
 9. PAMPERS 26 Proizvodi
 10. SANGENIC 7 Proizvodi
 11. TOSAMA 2 Proizvodi
 12. VIOLETA 22 Proizvodi
Cijena
Boja
 1. Bež 4 Proizvodi
 2. Bijela 27 Proizvodi
 3. Crvena 1 Proizvod
 4. Ljubičasta 2 Proizvodi
 5. Narančasta 2 Proizvodi
 6. Plava 2 Proizvodi
 7. Prozirna 1 Proizvod
 8. Roza 5 Proizvodi
 9. Šarena 26 Proizvodi
 10. Siva 4 Proizvodi
 11. Smeđa 1 Proizvod
 12. Srebrna 1 Proizvod
 13. Zelena 14 Proizvodi
 14. Žuta 3 Proizvodi
Novi proizvodi
 1. Novi proizvodi 1 Proizvod
Prikazanih 1 od 1 proizvoda
Poredaj po
Prikazanih 1 od 1 proizvoda
Poredaj po

Prematanje, prematanje i još jednom prematanje!

Kada se našoj obitelji pridruži novorođenče čini nam se kao da nema kraja prematanju. Prematanje je jedan od osnovnih zadataka koji postane svakodnevna rutina. Budite bez brige ako vam se čini da o prematanju ne znate baš ništa. Brzo ćete usvojiti sve što trebate znati kako bi postali izuzetno spretni. Bitno je da još prije dolaska novog člana pripremite sve odgovarajuće i kvalitetne dodatke za prematanje koji će vam pri tome pomoći.

Dodataka za prematanje je puno, stoga je potpuno razumljivo da zasićena ponuda proizvoda zbuni buduće roditelje. Različite vrste i veličine pelena, maramica, krema i drugih dodataka…Kako odabrati one prave za vaše novorođenče? Što nam je sve potrebno za prematanje?

Pelene! Kako odabrati prave pelene za naše novorođenče?

Vjerujemo da velika ponuda pelena za prematanje na našim policama vrlo lako može zbuniti sve novopečene roditelje. U stvarnosti odabir pelena za vaše novorođenče nije tako zahtjevan kao što se to čini. Pelene su označene brojevima i kilogramima koji će vam pomoći prilikom odabira. Najčešće se pelene za novorođenčad označuju s brojem 1. Ukoliko je pelenu teško namjestiti ili se počne spuštati je vrijeme za odabir veće veličine.

Pelene moraju dobro upijati i biti napravljene od kvalitetnih i nježnih materijala za dijete. Pobrinuli smo se kako bi u Bubamarinim prodavaonicama mogli pronaći pelene visoke kvalitete. Možete odabrati prirodne pelene Kit & Kin, Pampers i Bambo nature pelene te pelene robne marke Violeta. Sve pelene osiguravaju odlično upijanje i materijale koji su nježni i sigurni.

Pelene za kupanje za nezaboravnu zabavu u moru ili na bazenu

Novorođenčad i mališani obožavaju vodu, zato uvijek uživaju u bezbrižnom brčkanju u bazenu ili moru. Kupanje je tako zabavno da mališani ponekad zaborave reći da moraju obaviti nuždu. Svojem djetetu možete obući pelenu za kupanje kako bi izbjegli nelagodu.

Pelene za kupanje robnih marki Tosama i Imsevimse su napravljene od kvalitetnih materijala, ukrašene prekrasnih uzorcima, zbog kojih će ih vaš mališan sigurno s veseljem i ponosom obući.

Odvikavanje od pelena – korak k samostalnosti

Vaše dojenče će brzo postati mališan te se početi susretati s preprekama koje će morati savladavati jedne za drugim. Jedna od njih je odvajanje od pelena te samostalna upotreba kahlice. Taj korak je zahtjevan roditeljima ali i djeci.  Nužno će vam biti potrebno strpljenje i praktični dodaci.

Kako bi odvikavanje od pelena bilo lakše predlažemo da svojim mališanima odaberete kahlicu ili nastavak za toalet koji će mu se sviđati te će ga s veseljem upotrebljavati. Na taj način će se dijete lakše postupno odvajati od pelena. Umjesto klasičnih pelena odaberite pelene za odvikavanje. Budite strpljivi i potičite vaše mališane te ih prilikom uspjeha nagradite. Možda zajedno možete odabrati igračku ili dječju knjigu iz Bubamarinog kutka za knjige.

Uređivanje kutka za prematanje

Svaka obitelj će kutak za prematanje urediti po svom ukusu, no dobro je slijediti neka osnovna pravila. Nudimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći kako se najbolje pripremiti za prematanje:

 • Novorođenče najčešće prematajte na podlozi ili komodi za prematanje – ormarima, napravljeni posebno za tu namjenu. Kutak za prematanje možete urediti na stroju za pranje rublja ili na običnoj komodi, ukoliko nemate prostora ili ne želite kupiti komodu za prematanje. Za udobnost se pobrinite pomoću podloge za prematanje na koju možete položiti dodatne tetra pelene za veću udobnost.
 • Bez pelena prematanje neće biti moguće. U Bubamari možete pronaći veliku ponudu pelena koje možete odabrati za svojega mališana.
 • Posebna njega nije potreba ukoliko dijete nema osjetljivu kožu ili osip na području pelena. Preporučujemo da na kutku za prematanje uvijek imate pripremljenu hladnu kremu ili dječji puder.  Na taj način u slučaju upale djetetu možete brzo pomoći.
 • Tetra pelene možete upotrebljavati na više načina, stoga je dobro imati po koju u kutku za prematanje.

Komodu za prematanje ili stroj za pranje rublja opremite mekanom podlogom za prematanje. U širokoj ponudi možete birati između različitih uzoraka i boja. Tako podlogu za prematanje možete uskladiti sa svim ostalim dodacima. Bez problema ćete pronaći onu pravu za vaš kutak jer u ponudi imamo podloge različitih dimenzija.

Za njegu i čišćenje ne smiju nedostajati vlažne maramice. One su također vrlo praktične za putovanja.  Ukoliko vlažne maramice ne želite upotrebljavati kod kuće, odaberite krpice Tosama koje možete namočiti s vodom i istog trenutka će biti spremne za upotrebu. Ne smijete zaboraviti kozmetiku, a posebno kreme za njegu i hlađenje.

Kuda s umazanim pelenama?

Tijekom prematanja se skupi velika količina otpada – pelene, maramice, štapići za uši i druge krpice za njegu. Pored komode za prematanje vam ne smije nedostajati praktičan i prostran koš za pelene. Prednost koša za pelene je ta da je napravljen tako da zadržava neugodne mirise. Stoga se nećete morati bojati da će se neugodni mirisi pelena širiti po prostoru. Koševe za pelene koje imamo u našoj ponudi su moderni  i lijepo dizajnirani tako da će pristajati vašem kutku za prematanje.

Nemojte se bojati prematanja. Prematanje je vrijeme tijekom kojega se možete družiti i zbližiti sa svojim djetetom, iako se radi o mijenjaju prljavih pelena. Dijete će se tijekom odrastanja sve više  početi zanimati za okolinu, stoga će trenuci za prematanje biti odlična prilika da se dijete lakše usredotoči na vas. Uredite kutak za prematanje tako da vam bude praktičan i da u njemu imate na dohvat ruke sve što vam je potrebno. Prematanje će biti lakše i brže te manje stresno za vas i vaše novorođenče.

 

Budite bez brige jer to razdoblje će proći tako brzo da će te skoro zaboraviti sve uprljane pelene koje ste morali zamijeniti. Do tada posjetite Bubamarine prodavaonice i odaberite pelene, maramice i druge dodatke koji će vam biti potrebni kada se vašoj obitelji pridruži novi obiteljski član.

Pokažite više
Zatvori