Dječje guralice

Filtriraj 1
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. CHICCO 5 Proizvodi
 2. DISNEY 1 Proizvod
 3. ECOIFFIER 1 Proizvod
 4. FALK 2 Proizvodi
 5. FREE 2 MOVE BY FREEON 9 Proizvodi
 6. KIDDIELAND 8 Proizvodi
Boja
 1. Apricot 1 Proizvod
 2. Bijela 3 Proizvodi
 3. Crna 4 Proizvodi
 4. Crvena 5 Proizvodi
 5. Drvena 4 Proizvodi
 6. Ljubičasta 2 Proizvodi
 7. Narančasta 1 Proizvod
 8. Roza 5 Proizvodi
 9. Šarena 18 Proizvodi
 10. Zelena 5 Proizvodi
 11. Žuta 2 Proizvodi
Dob djeteta
 1. 12 mjeseci 17 Proizvodi
 2. 18 mjeseci 13 Proizvodi
 3. 2 godine 4 Proizvodi
 4. 12 godina 1 Proizvod
 5. 3 godine 5 Proizvodi
Ne možemo pronaći proizvod prema traženim kriterijima.

Dječje guralice za dobar motorički razvoj

Budući da želimo stati uz vas kad vaša djeca osvoje važne prekretnice u razvoju motorike, u našoj ponudi možete pronaći kvalitetne, raznolike i praktične guralice za djecu. Guralice su pogodne za malu djecu koja će prohodati ili počinju hodati. Savršeno ih pripremaju za vožnju bicikla, jer potiču razvoj ravnoteže, a uz to predstavljaju zabavnu tjelesnu aktivnost. Umjesto kolica, možete u šetnju s guralicom. Osim što će dijete uživati ​​jer će iskustvo biti novo i drugačije, vožnja s guralicom izvrsno će utjecati na njegov motorički razvoj, a i umorit će ga pa će kasnije odspavati.

Zašto su guralice dobre za djecu?

Ako želite provesti kvalitetno vrijeme sa svojim djetetom i ponuditi mu dobre uvjete za pravilan motorički razvoj, tada su guralice nešto što će vas zasigurno zanimati. Budući da su mališani koji su nedavno prohodali još uvijek premali za vožnju bicikla, guralica je u ovom slučaju izvrstan izbor. Baš kao i bicikl, ima dva kotača, pa ju treba stalno održavati u ravnoteži. Nema pedale, a dijete vozi nogama - otuda i ime. Kada vozi guralicu, dijete razvija osjećaj ravnoteže, pa mu je obično lakše kad prvi put uspostavi kontakt s biciklom. Osim ravnoteže, vožnja guralicom jača i mišiće nogu i trupa.

Kako odabrati guralicu za svoje dijete?

Guralice za djecu na prvi su pogled vrlo slične, ali i dalje se razlikuju u detaljima, koji mogu odlučiti hoće li se vaše dijete osjećati dobro na njima ili ne. Kako bismo olakšali izbor guralice, pomoći ćemo vam s nekoliko praktičnih savjeta o tome što trebate uzeti u obzir pri odabiru:

·         Visina sjedala prva je stvar koju treba uzeti u obzir pri odabiru guraliceza dijete. Ako je dijete premalo, neće mu biti ugodno, a ako je preveliko, teško je voziti, jer nogama neće doći do tla. Uz to, neodgovarajuća visina također može biti razlog za padove i moguće ozljede. Najlakši način za odabir visine sjedala je mjerenje duljine ili visine raskoraka, od čega oduzmete 3 cm,

·         Važnu ulogu igra i materijal okvira koji utječe na konačnu težinu i performanse guralice. Guralice izrađene od težih materijala imat će veću nosivost, dok će lakše guralice imati i manju nosivost,

·         u slučaju ukupne težine guralice, slijedite pravilo da težina guralice ne smije prelaziti 30% tjelesne težine djeteta,

·         ako želite da dijete što duže koristi guralicu, pobrinite se da je sjedalo dovoljno prilagodljivo po visini, ali ne zaboravite provjeriti i visinu ručki,

·         u opisima nekih guralica možete vidjeti da imaju podešene graničnike okretanja. Ovo je poseban sustav koji sprječava okretanje upravljača za puni krug. Graničnici okretanja imaju i prednosti i nedostatke - s jedne strane mogu spriječiti padove i ozlijede izazvane obrnutim upravljanjem, a s druge strane ograničavaju opseg pokreta i tako "pomažu" djetetu u vožnji,

·         također pogledajte kakve su gume prilikom odabira guralice. Gume od pjene lakše su, neuništive, ali pružaju najmanje prianjanja. Prihvatljive su za malu djecu koja se voze po asfaltu. Međutim, za stariju djecu bolje je odabrati guralicu sa zračnim gumama ili gumenije gume.

Najbolje je ako će dijete moći testirati guralicu prije kupnje. Tako ćete odmah vidjeti kako mu odgovara visina sjedala i ručke i je li guralica preteška.

Koja će guralica biti vaša?

U trgovinama Bubamara možete birati između širokog spektra guralica, kako za najmlađu, tako i za malo stariju djecu. Mališani koji tek upoznaju prve korake najsigurnije će se osjećati na udobnom, stabilnom pogonu na sva četiri kotača. Takve guralice izvrsne su za podučavanje djeteta da vozi i koči nogama. Kad malo poraste i postane siguran čak i u šetnji, vrijeme je za veće i zahtjevnije guralice.

Vašoj djeci želimo ponuditi samo najbolje, tako da možete birati između kvalitetnih i praktičnih vozača renomiranih marki u našim trgovinama. Guralice za djecu Cruzee mogu se pohvaliti kvalitetnim aluminijskim okvirom i EVA kotačima od pjene. Zahvaljujući aluminijumu, guralice Cruzee izuzetno su lagane i djeca neće imati problema s upravljanjem tijekom vožnje. Ako više volite prirodne materijale, možete odabrati i drvene guralice. Drvena dječja kolica marke Free2Move namijenjena je djeci u dobi od 18 mjeseci jer je prvo možete koristiti kao tricikl, a kasnije ukloniti jedan kotačić i pretvoriti je u klasičnu guralicu.

Guralica umjesto dječjih kolica?

Kada je dijete dovoljno veliko, umjesto kolica možete koristiti i guralicu. U kolicima je dijete pasivno i promatra okolinu iz sjedećeg položaja, dok je puno aktivnije u vožnji na guralici. Bez obzira na to jeste li odabrali drvenu guralicu ili onu od drugih materijala, njome možete voziti na cesti, nogostupu, kao i prirodnijim stazama. Neravni teren može biti još izazovniji za malu djecu jer im dodatno jača ravnotežu i mišiće trupa i nogu. Uz to, mališan će svijet upoznati iz potpuno nove perspektive, osjećati će se slobodnije, a mašta i kreativnost će mu porasti.

Bez obzira odlučite li se za aluminijsku ili drvenu konstrukciju guralice, kupnja će vašem djetetu dati još bolji motorički razvoj i potaknuti razvoj njegove ravnoteže. Šetnje će postati puno aktivnije - i djeci i vama, ali istodobno puno zanimljivije i puno znatiželjnih pitanja. Dajući djetetu pravilan motorički razvoj i potičući ga da se kreće, dajete mu dobre temelje za cijeli život.

 

Pri odabiru guralice obratite pažnju na materijale, težinu i veličinu. Međutim, ako sumnjate koja će guralica biti najbolja za vašeg mališana, uvijek možete kontaktirati osoblje u trgovinama Bubamara.

Pokažite više
Zatvori