Dječji bicikli i dodaci

Filtriraj 1
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. DINO BIKES 6 Proizvodi
 2. EURASIA 1 Proizvod
 3. FREE 2 MOVE BY FREEON 13 Proizvodi
 4. HORNIT 5 Proizvodi
 5. KIDZAMO 4 Proizvodi
 6. LOL SURPRISE 1 Proizvod
 7. SEVEN 11 Proizvodi
 8. UNIKATOY 1 Proizvod
Boja
 1. Bijela 3 Proizvodi
 2. Crna 9 Proizvodi
 3. Crvena 5 Proizvodi
 4. Drvena 3 Proizvodi
 5. Ljubičasta 3 Proizvodi
 6. Narančasta 1 Proizvod
 7. Plava 8 Proizvodi
 8. Roza 2 Proizvodi
 9. Šarena 19 Proizvodi
 10. Zelena 7 Proizvodi
 11. Žuta 1 Proizvod
Dob djeteta
 1. 18 mjeseci 4 Proizvodi
 2. 3 godine 23 Proizvodi
 3. 4 godine 1 Proizvod
 4. 5 godina 1 Proizvod
Ne možemo pronaći proizvod prema traženim kriterijima.

Vožnja biciklom neka bude sigurna i zabavna

Vožnja biciklom je važna prekretnica za djecu. Nakon kolica, tricikla i guralice, napokon je vrijeme za pravi, veliki bicikl – na način na koji ga voze odrasli. Pomoćni kotači pomažu djeci u prvim pokušajima vožnje jer pomažu u održavanju ravnoteže. Osim samog dječjeg bicikla, možete odabrati i dodatke poput kacige, košarice za bicikl, zvonce i biciklističkih rukavica.

Iako su dječji bicikli u osnovi prilično slični, ipak je dobro pri odabiru pravog obratiti pažnju na materijale, težinu i visinu sjedala. Previsoko ili prenisko sjedalo djeci će stvarati probleme, otežati im vožnju, a može im i oduzeti radost u vožnji biciklom. 

Dječji bicikl s pomoćnim kotačima

Jednom kada dijete pobijedi guralice ili preraste tricikl, vrijeme je za prvi pravi bicikl. Neka će djeca lako savladati vožnju biciklom, pogotovo ako su ranije vozili guralicu. Onima koji još nisu blizu takve vožnje pomoći će pomoćni kotači. Pomoćni kotači postavljeni su pored stražnjeg kotača i osiguravaju uravnoteženje kotača tijekom vožnje. Ne ometaju vožnju i okretanje, ali pružaju osjećaj sigurnosti i stabilnosti. 

Veličina dječjeg bicikla

Veličina dječjih bicikala mjeri se veličinom kotača - u colima ili inčima. Ako sumnjate ili je vaše dijete samo na granici, najbolje da odaberete manji bicikl. Budući da je manji, ujedno je i lakši, što znači da će ga biti lakše voziti i svladavati. Za osjećaj pružamo vam usporedbu odgovarajuće veličine bicikala i dobi djeteta. No, osim same dobi, oslanjajte se i na visinu. Najbolje je, međutim, ako dijete može i isprobati bicikl prije kupnje.

Veličina guma

Dob djeteta (u godinama)

Visina djeteta (u cm)

Visina razmaka (u cm)

12''

2–3

90–100

35–44

14''

3–4

100–110

40–50

16''

4–5

110–120

45–55

18''

5–6

115–130

50–60

20''

5–8

120–135

55–65

24''

7–11

135–145

60–70

S praktičnim dodacima, bicikliranje je sigurno i zabavno

Sama kupnja dječjeg bicikla nije dovoljna jer je također potrebno osigurati sigurnost tijekom vožnje. Osim dječjih bicikala, u trgovinama Bubamara možete pronaći i široku ponudu dječjih kaciga i štitnika, kao i praktične košare i zvonca za upozorenje. Zašto su ovi dodaci neophodni za vožnju biciklom?

 • Nošenje kacige tijekom vožnje biciklom je obavezno. Kaciga štiti glavu od ozbiljnih ozljeda u slučaju pada.  Kod kacige je važno da djetetova glava zaista dobro pristaje na nju. Nikad mu ne bi trebala biti prevelika, a tijekom vožnje uvijek je treba pričvrstiti. U trgovinama Bubamara pronaći ćete široku ponudu sigurnih i lijepih kaciga, pa će svako dijete pronaći pravu kacigu za sebe.
 • Zvono je praktičan i lijep dodatak svakom biciklu. Osim što se djeca obično jako zabavljaju kad zvone, zvono za bicikl ima i sigurnosnu funkciju, jer njime djeca mogu upozoriti druge sudionike u prometu. 
 • Biciklističke rukavice nisu potrebne sa sigurnosne točke gledišta, ali su praktični dodatak za svakog biciklista. Dobar su izbor ako idete na dulje biciklističko putovanje jer nude zaštitu i udobnost.

Odabir prvog bicikla definitivno je veliki izazov. Djeci će biti važno da bicikl bude lijep, a vi morate biti sigurni da je odgovarajuće veličine i siguran. Pri odabiru bicikla ne zaboravite na dodatke koji osiguravaju sigurnost i funkcionalnost bicikla, a ujedno služe za još veće uživanje u vožnji.

 
Pokažite više
Zatvori