Njega nakon poroda

Filtriraj 1
Mogućnosti kupnje
Robna marka
 1. CHICCO 2 Proizvodi
 2. LOLA 3 Proizvodi
 3. TOSAMA 4 Proizvodi
Boja
 1. Bijela 1 Proizvod
 2. Šarena 8 Proizvodi
Ne možemo pronaći proizvod prema traženim kriterijima.

Priprema na porod i na njegu poslije poroda

Pripreme za novog obiteljskog člana se najčešće vrte oko kupovanja male odjeće, pripreme kutka za prematanje te odabira prvih igrački. Nakon poroda je sva pozornost usmjerena u malo biće koje je došlo uplakano na svijet. No, drage mame, malo pozornosti morate posvetiti i sebi jer je njega nakon poroda bitna i za vas. Pomoću odgovarajuće njege poslije poroda će te se brže i bolje oporaviti te će te se bolje osjećati.

Kako bi se dobro pripremili za razdoblje poslije poroda, predlažemo da prije velikog dana napišete popis kupovine dodataka za njegu te posjetite najbližu Bubamarinu fizičku ili internetsku trgovinu gdje vas čekaju proizvodi za njegu koji će vam biti potrebni nakon poroda.

Što uzeti sa sobom u rodilište?

Priprema torbe za rodilište je jedna od prekretnica koja većinom razveseli svaku buduću mamu. To znači da se bliži rok poroda te da će uskoro upoznati svoje novorođenče. Priprema torbe za rodilište može biti zahtjevan zadatak, a posebno onima koje će prvi puta postati mame. Za vas smo pripremili popis kako bi pakiranje prošlo bez stresa:

 • Mrežaste gaćice su sigurno nešto što vam ne smije nedostajati. Mrežaste gaćice su najbolji izbor za prve dane ili tjedne. Mekani materijal i mogućnost rastezanja ih čini jako udobnima, što je tijekom prvih nekoliko dana vrlo važno.
 • Ulošci poslije poroda koji moraju biti veliki i moraju dobro upijati. Na našim policama možete pronaći kvalitetne, mekane i dobro upijajuće uloške Tosama koji dolaze u različitim veličinama.
 • Mast za njegu bradavica je primjerena za njegu ranjenih i bolnih bradavica. To je posljedica dojenja na kojega se mama i novorođenče navikavaju tijekom prvih nekoliko dana. Kit & Kin mast će uspješno ublažiti bolove i neugodan osjećaj.
 • Praktičan i ugodan grudnjak za dojenje Alisa ili Canpol.
 • Vate za prsa Avent, Nuk, Chicco, Tosama ili Mam koje će spriječiti neugodne mokre mrlje na grudnjaku ili spavaćici.
 • Nastavci za dojenje koji će vam pomoći ukoliko novorođenče ima problema s navikavanjem.

Naravno, u torbi za rodilište se mogu pronaći i jastuk za dojenje, komplet za otisak malih nožica i ručica te dnevnik za trudnice u kojega će roditelji moći zapisati važne prekretnice i prekrasne uspomene.

Novorođenče je tu, što sada?

Naš svijet se okrene naopačke nakon djetetovog rođenja! Kada se vratimo u naš dom nakon nekoliko dana provedenih u rodilištu, pravi izazov početka novog obiteljskog života tek počinje. Prvi dani i tjedni se većinom svode na hranjenje, prematanje, odmaranje i međusobno upoznavanje. Uzmite si vremena kako bi se lakše prilagodili na ulogu roditelja, novi životni ritam i nova zaduženja.

Vrijeme za oporavak i upoznavanje! Prvi tjedni nakon poroda su najteži jer se cijela obitelj navikava na novu ulogu. Spavanja je većinom jako malo što utječe na raspoloženje, a najviše na dnevni ritam na kojega se nova obitelj još mora naviknuti. Prvi dan i tjedni bi trebali biti namijenjeni upoznavanju nove obitelji, privikavanja na rutinu, hranjenju, njezi novorođenčeta i odmaranju. Tijekom tih dana je izuzetno važna njega nakon poroda, no prvi dani su većinom idealni za stvaranje uspomena. Napravite prvi otisak djetetovih stopala i dlanova, prvu obiteljsku fotografiju i zapišite sve uspomene u novorođenčetov album.

Njega nakon poroda za mamu

Pripreme za njegu nakon poroda započnu već u trudnoći kada mama na svoj popis za kupnju doda obavezne dodatke koji će joj pomoći tijekom prvih nekoliko dana nakon poroda. Mrežaste gaćice, higijenski ulošci, udoban grudnjak za dojenje i mekan jastuk za dojenje su nepogrešivi proizvodi tijekom prvih nekoliko dana. Mami osiguravaju udobnost kako bi se lakše opustila i u potpunosti posvetila svom djetetu.

Tijekom neprekidne brige za novorođenče morate imati u mislima da se morate pobrinuti i za sebe. Uzmite vremena za sebe kako bi mogli u miru odahnuti, popiti kavu i odmoriti se. Za novorođenče će se također jako dobro pobrinuti vaši najbliži, a malo vremena u miru će vam sigurno dobro doći.

Tijelu je nakon poroda potreban odmor i oporavak. Prvih nekoliko tjedana će vas pratiti krvarenje, što je normala pojava nakon poroda. Kako bi vam tijekom tih tjedana bilo što udobnije napravite zalihu dovoljno velikih i dobro upijajućih uložaka. Ukoliko se ne budete dobro osjećale u udobnim gaćicama možete se odlučiti za mrežaste gaćice koje su mekane, udobne i jako rastezljive. Tijekom prvih nekoliko dana nakon poroda će vam sigurno biti najbolje prijateljice.

Zašto je dobra njega nakon poroda tako važna?

Njega nakon poroda je puno više od mrežastih gaćica i higijenskih uložaka. Nakon poroda se mamin svijet okrene naopačke, novorođenče je u centru pozornosti i brzo se može dogoditi da mama u potpunosti zaboravi na sebe. Njezino tijelo također prolazi kroz brojne promjene kojima je potrebno posvetiti vrijeme i pozornost. Tijekom trudnoće se možda ne pojavi niti jedna strija, što ne znači da se možda neće pojaviti nakon poroda. Redovno mazanje kvalitetnim i prirodnim uljem protiv strija je vrlo važno tijekom prvih nekoliko tjedana nakon trudnoće. Koža se počne skupljati te će joj dodatna vlaga i hranjivi dodaci puno pomoći.

Pored kože je bradavicama također potrebna posebna njega. Bradavice su zbog dojenja često napuknute i ozlijeđene, što uzrokuje neugodan osjećaj i bol. Vrlo je važno da su vate za prsa uvijek suhe i svježe, a bradavice njegovane kvalitetnom, prirodnom mašću koja zacjeljuje rane i ugodno rashlađuje. Vrlo je važan odabir kvalitetnog, udobnog i primjereno velikog grudnjaka za dojenje kako bi vam dojenje bilo što udobnije. U Bubamari možete pronaći kvalitetne grudnjake za dojenje robnih marki Alisa i Canpol.

 

Njega nakon poroda uključuje i slobodno vrijeme koje si mama mora uzeti za sebe tijekom dana. Za neke to znači kava u miru, za druge topao tuš ili kupanje, a za treće šetnja na svježem zraku. Dolazak novorođenčeta je velika promjena koja može utjecati na psihološko stanje roditelja. Upravo zato je vrijeme za mamu nepogrešiv dio njege nakon poroda.

Pokažite više
Zatvori